Life coach worden met Cornelle Sterk

Life coach worden met Cornelle Sterk

In de opleiding life coach leert docent Cornelle Sterk je met open blik en op ludieke wijze alle aspecten van life coaching. Door goed te luisteren en gerichte vragen te stellen, laat ze mensen tot de juiste inzichten komen.

Hoe ben je begonnen als life coach?

‘Ik ben na mijn studies begonnen als ondernemer met een aantal verschillende bedrijven. Ik droomde ervan om met een team mensen samen te werken waar ik het beste kon uithalen. Het coachende aspect beviel me enorm en ik besloot dan ook om me er voltijds op te richten.

Mijn motivatie als life coach is eigenlijk heel eenvoudig: ik vind dat iedereen recht heeft op een gelukkig leven. Daarnaast heb ik altijd een zeer grote interesse gehad in de achterliggende oorzaken, “het probleem achter het probleem”; want wat maakt dat iemand, ondanks een naar gevoel, toch de dingen blijft doen die dit veroorzaken? Daaraan kunnen werken en het transformeren, dat is waar life coaching voor staat.’

Hoe werkt een life coach met mensen?

‘De vraag die ik het meeste krijg als mensen bij me komen aankloppen is: ‘wat ik nu doe vind ik niet meer leuk, help mij.’ Dat kan dan gaan over hun werk, relatie, lichaam of wat dan ook. Daarna bekijken we via gesprekken en creatieve therapie hoe we het beste tot een oplossing kunnen komen.

Als life coach vind ik het allerbelangrijkste trouwens dat je één mond hebt en twee oren (lacht). Jouw taak in de eerste plaats om zoveel mogelijk te luisteren naar de noden van de mensen. De meeste mensen hebben de antwoorden al in zich zitten. Door signalen op te pikken, stel je gerichte vragen waardoor ze zelf tot inzichten komen over wat ze écht willen.’

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

‘Ik begin steeds met een stukje theorie waarin ik bepaalde technieken en vraagstellingen aanreik. Die gaan we dan via oefeningen meteen toepassen. Daarna zitten we samen en geven we elkaar feedback, want dat is het allerbelangrijkste voor een life coach.

De mensen in mijn lessen moeten van mij steeds een écht issue in hun leven aanbrengen waar ze mee worstelen. Als je dat zelf niet kan doorgronden, kan je het immers ook niet aanleren bij anderen.

Daarnaast hebben we nog het aspect communicatie: hoé communiceert iemand? We leren verschillende communicatiestijlen analyseren, zodat we er telkens op de juiste manier op kunnen reageren.’

Voor wie is een opleiding life coach interessant?

‘Ik heb allerlei soorten mensen in de opleiding. Sommigen zijn gepassioneerd door mensen helpen en willen daar heel graag hun job van maken. Daarnaast is de opleiding ook heel populair bij HR-medewerkers die hun skillset willen uitbreiden. In de opleiding komen namelijk technieken aan bod die je in traditionele HR-opleidingen niet meteen tegenkomt.

Tenslotte zijn er ook mensen die de opleiding volgen omdat ze zichzelf en de manier waarop ze in het leven staan beter willen begrijpen.

Iedereen krijgt hetzelfde basispakket tijdens de opleiding, maar de één-op-één aansturing door mij gebeurt natuurlijk wel op een persoonlijke manier die aansluit bij hun specifiek traject.’

Een greep uit de reacties van oud-cursisten:

Cornelle gaat zeer professioneel te werk en weet in vrij korte tijd de vinger op de zere plek te leggen. Haar insteek is dan niet dat ze je een pleister aanbiedt, maar dat je zelf de pijn kan gaan benoemen. Door het te benoemen en er op een andere manier tegen aan te kijken krijg je veel inzicht in bijvoorbeeld de eigen emoties. Cornelle gebruikt haar jarenlange ervaring en expertise. Je leert jezelf en de anderen beter kennen en gaat meteen aan de slag met het geleerde. Ik kan Cornelle daarom ook sterk aanbevelen aan iedereen die als coach aan de slag wil gaan. - Sandy Sels

Een top opleiding, gegeven door de beste docente/coach die ik ken. Eerst veranderde het mijn eigen leven en nu kan ik de inzichten meegeven aan mijn eigen coachees. Niet twijfelen om het te volgen, sowieso een positieve investering in jezelf en je omgeving plukt automatisch mee de vruchten. - Edith Anderss

Een boeiende ervaring geweest met een topcoach ! Voor mezelf heel confronterend geweest, maar dat was nodig om te groeien. Het mooie aan Cornelle is dat ze ook naast de cursus er altijd belangeloos voor je is ! Om te luisteren, om raad te geven... kortom een grote dame met een groot hart ! Ik zou zeggen DOEN die opleiding - Micheline De Bodt

Jouw cursus life coach heeft me veel bijgebracht en tijdens de cursus zelf ben ik heel veel te weten gekomen over mezelf. Heeft me zin gegeven om zelf aan de slag te gaan als coach omdat ik veel bagage en zelfvertrouwen heb gekregen om er aan te beginnen. Topcoach en mentor! Lesgeven en coaching zijn naast mensen ontmoeten jouw passies. Ik ging met veel plezier naar je cursus! Jij staat echt midden in en tussen je studenten die vrienden worden! - Carlo Peeters

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Professional organizer: nieuwe opleiding in Antwerpen

Dé opleiding als je van opruimen houdt ?. De professional organizer helpt klanten te ontspullen, zaken te ordenen en in te plannen. Resultaat: meer evenwicht en rust in het hoofd.

Artikel

Management opleidingen van Lean tot Scrum met Ruben Persoone

Ruben Persoone is jouw expert in management opleidingen. Van Lean en Scrum tot Change- en Projectmanagement. Praktische aanpak en meteen resultaat.

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

Sandra Deboes, HR consulent
Artikel

HR Officer - stoomcursus voor een efficiënt personeelsbeleid

Een performant HR-beleid is belangrijker dan ooit. Werknemers hechten veel belang aan een gezonde werkomgeving met kansen om zich te ontplooien. Sandra Deboes, docent van de opleiding HR-Officer en Employer branding, helpt KMO’s om hun personeelsbeleid efficiënter te maken. Zij ziet volgende trends in haar HR-consulting.