an vermeulen

MBA-basics: sterker management voor serial ondernemers en high potentials

In onze 6 daagse mini-MBA legt An Vermeulen de focus op leidinggeven in turbulente tijden. Ontdek haar aanpak om jouw onderneming duurzaam te laten groeien.

De opleiding MBA-basics maakt je sterker in verschillende managementdomeinen.
Docent An Vermeulen weet als geen ander hoe managementdomeinen interageren en elkaar versterken. Ze zet entrepreneurs en intrapreneurs op de sporen om hun bedrijven te doen groeien. Leer van haar ruime expertise en beweeg mee in verschillende domeinen, skills en mindset.

Sterker management begint met het dagelijks doen in vraag te stellen

An: ‘Het maakt niet uit of je in loondienst werkt of niet, ben je leidinggevende met een ondernemersmentaliteit en bereid om (dingen) te veranderen, dan spreken wij dezelfde taal. In de cursus MBA-basics benoemen we de zaken zoals ze zijn. Wat je voor jezelf wil uitwerken, moet je in de groep durven gooien. Die openheid en het in vraag stellen van het dagelijks doen leidt tot nieuwe, interessante inzichten.’

Ervaren managementcoach

An Vermeulen heeft meer dan 25 jaar business- en managementervaring. Ze is businesscoach en -consultant voor leidinggevenden. Als twintiger al was ze (de enige vrouwelijke) salesdirector bij Carrefour voor de provincies Antwerpen en Limburg. ‘Ik kende al erg jong mijn waarde en mijn valkuilen. Verantwoordelijkheid schrikt mij niet af, leven in een hoge versnelling evenmin. Optimaliseren is de rode draad van wat ik doe, ook in de cursus. We denken to-the-point en schakelen snel. Ik laad me op aan de dynamiek van de groep. Er komen altijd andere vragen, mensen zijn complementair, uitwisselingen kunnen verrassen.’

An Vermeulen

Quick wins voor elke sector

An is van vele markten thuis, ze biedt iedere deelnemer een pragmatisch inzicht bij zijn eigen onderneming en leiderschapsstijl.
An: ‘Voor iedereen zijn er quick wins. Per topic krijg je de tijd om stil te staan bij jouw bedrijf. Ik werk met een structuur, maar ik voer geen monoloog. Je kunt op elk moment inpikken en reageren. We zoomen o.a. in op strategisch management, organisatie en bestuur, marketing en sales, hrm en leiderschap en financieel management.
Stuk voor stuk belangrijke beleidsdomeinen. ’ Dankzij haar brede achtergrond kan An flexibel omgaan met alle topics, input ontvangen en teruggeven. ‘De wisselwerking is iedere keer anders, maar we komen altijd uit waar we moet eindigen.’

Interactieve MBA voor een betere management-aanpak

An houdt ervan om uitgedaagd te worden. ‘Dagelijks heb ik te maken met serial ondernemers, kritische mensen die je het vuur aan de schenen leggen. Ook cursisten willen zien dat ze met iemand op niveau te maken hebben. Door een opmerking, een vraag testen ze dat uit. Subtiel maar respectvol speel ik de bal terug. Het geeft me plezier om te sparren met sterke persoonlijkheden. En als ik het antwoord niet weet, geef ik toe dat ik me erin moet verdiepen.’

If you pay peanuts, you get monkeys, is de gangbare gedachtegang. Van dure opleidingen verwacht men meer. In de feedback van cursisten achteraf hoor ik dat ze een docent van dit kaliber niet hadden verwacht; je krijgt echt waar voor je geld. Ik beschouw deze cursussen als een mentorship. Het is een aangename afwisseling en het is leuk om anderen van mijn ervaring te laten leren. Bovendien is het voor mij een aangename gelegenheid om te netwerken.

Wil je als zaakvoerder, manager of leidinggevende aan je managementcompetenties werken? Schrijf je dan in voor deze praktijkgerichte mini-MBA en leer wat je écht moet kunnen en weten in een opleiding verspreid over 6 dagen.

Schrijf je nu in voor deze opleiding

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Aan de slag met video en videomarketing

Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

Artikel

Hoe onze docent van de 'opleiding creatief schrijven' romanschrijfster werd.

Lore Mutsaers, docent van de opleiding creatief schrijven, legt uit hoe ze romanschrijfster is geworden. Al haar eigen ervaringen steekt ze nu in deze praktijkgerichte opleiding.

Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.