microgroenten kweken

Microgroenten kweken, hoe doe je dat?

Microgroenten winnen aan populariteit en dat is meer dan terecht! Met hun unieke smaken en texturen geef je al je gerechten een verrassende twist. Leer ze nu zelf kweken in onze opleiding van 1 sessie.

Microgroenten, of kiemgroenten zijn groenten die al als kiemplantje worden geoogst en gegeten. Gewoonlijk kan je dus heel snel na het zaaien al genieten van je zelf gekweekte groenten. Ze zijn ook relatief makkelijk te kweken in huis, waardoor je geen eigen moestuin nodig hebt. In onze opleiding leer je alles wat je moet weten om eraan te beginnen

Creatief met microgroenten

Deze groenten zijn vooral populair gemaakt door chefs in de betere restaurants. Door hun leuke vormen en kleuren, unieke smaken en delicate texturen zijn de kleine scheutjes immers perfect om elk gerecht een extra touch te geven. Iedereen heeft vast al wel eens tuinkers geproefd, maar laat je zeker ook eens verrassen door de speciale smaken van mosterdkers, broccolikers, of zonnebloemkers.

Bovendien zitten deze babygroenten ook nog eens boordevol mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. Tot wel dertig keer meer dan gewone groenten! Doordat je microgroenten rauw en vers eet, gaan er bijna geen vitamines verloren. Microgroenten zijn dus ideaal voor wie zelf gezond voedsel wil kweken.

Maak kennis met de docent

In onze opleiding legt Tom De Windt van PachaGreens jou alles uit wat je moet weten over de geschiedenis, de toepassingen en uiteraard het kweekproces van deze fantastische groenten. De opleiding eindigt trouwens met een proeverij van microgroenten & sap van tarwegras!

Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan?

Schrijf je nu in!

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Vraag naar energiezuinig (ver)bouwen groeit sterk

Syntra-AB speelt met tal van cursussen in op de groeiende vraag naar duurzaam bouwen en energiezuinig wonen. Wij hebben ze voor jou geclusterd rond drie trefwoorden: E-Peil, EPB en Groen.

sofie vanrafelghem
Artikel

Leer alles over bieren met Sofie Vanrafelghem

‘In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier’ is een leuze die je in veel biercafé’s terugvindt. België is dan ook hét land van de bieren met een grote diversiteit aan biersoorten en een rijke traditie van bierbrouwen die teruggaat tot de middeleeuwen.

groendaken en daktuinen
Artikel

Groendaken en daktuinen: hoe begin je eraan?

Groendaken en daktuinen worden steeds populairder. Ze zijn goed voor het milieu en een mooi alternatief voor een tuin in het midden van de stad

barista
Artikel

Start je eigen koffiebar

De koffiebars rezen de voorbije jaren als paddenstoelen uit de grond, maar ondertussen is deze markt matuurder geworden. De hobbyisten gaan er stilaan uit. Bij het runnen van een rendabele koffiebar komt meer kijken dan lekkere koffie en socialisen met klanten.