Microgroenten, of kiemgroenten zijn groenten die al als kiemplantje worden geoogst en gegeten. Gewoonlijk kan je dus heel snel na het zaaien al genieten van je zelf gekweekte groenten. Ze zijn ook relatief makkelijk te kweken in huis, waardoor je geen eigen moestuin nodig hebt. In onze opleiding leer je alles wat je moet weten om eraan te beginnen
Creatief met microgroenten
Deze groenten zijn vooral populair gemaakt door chefs in de betere restaurants. Door hun leuke vormen en kleuren, unieke smaken en delicate texturen zijn de kleine scheutjes immers perfect om elk gerecht een extra touch te geven. Iedereen heeft vast al wel eens tuinkers geproefd, maar laat je zeker ook eens verrassen door de speciale smaken van mosterdkers, broccolikers, of zonnebloemkers.
Bovendien zitten deze babygroenten ook nog eens boordevol mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. Tot wel dertig keer meer dan gewone groenten! Doordat je microgroenten rauw en vers eet, gaan er bijna geen vitamines verloren. Microgroenten zijn dus ideaal voor wie zelf gezond voedsel wil kweken.
Maak kennis met de docent
In onze opleiding legt Tom De Windt van PachaGreens jou alles uit wat je moet weten over de geschiedenis, de toepassingen en uiteraard het kweekproces van deze fantastische groenten. De opleiding eindigt trouwens met een proeverij van microgroenten & sap van tarwegras!
Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan?