urban farmer

Ontdek onze klimaatbewuste opleidingen

Het klimaat houdt steeds meer mensen bezig. De klimaatmars in Brussel bracht 65000 mensen op de been en deze week komen bijna tweehonderd landen samen op een internationale topconferentie in Polen. 
 

Ondertussen groeit ook het besef dat iedereen zijn steentje zal moeten bijdragen om zijn ecologische voetafdruk te verminderen en dus minder energie te verbruiken. Dat kan natuurlijk door te investeren in energiezuinig wonen, maar ook door wat meer groen in je dagelijkse omgeving te brengen.

Bij Syntra AB investeren we al jaren in opleidingen rond energiebezuiniging en ecologie. Veel mensen willen immers minder energie verbruiken, maar weten niet waar beginnen. Onze docenten zijn experts in hun vakgebied, die helemaal mee zijn met de laatste ontwikkelingen. Zij zetten je zo op weg naar een groenere, duurzame woning én een lagere energiefactuur.
 

Huis & Tuin

Om tot een ecologische stad te komen is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk groene ruimtes te hebben.  Dat is niet voor iedereen even evident, aangezien er in de stad vaak weinig plaats  is voor tuinen. Daarom is het belangrijk om creatief gebruik te maken met de beschikbare ruimte. Dat kan je doen in de vorm van verticale tuinen en groene wanden. Maar ook een dak kan je perfect omtoveren tot een groene oase of zelfs een eigen moestuin. We bekijken er de technieken en systemen rond groendaken, urban farming en extensieve groendaken. Later kan je ook nog een extra opleiding rond het onderhoud van je groendak volgen.

Ben je professioneel tuinaannemer of actief in de groensector? Bekijk dan zeker het modulair traject rond klimaatadaptieve groentechnieken. Daarin leer je hoe je de juiste beplanting kan inzetten tegen hittestress en wateroverlast. Twee zeer belangrijke uitdagingen in stedelijke omgevingen.

Ook voor wie niet zo’n groene vingers heeft, hebben we een nog interessante dingen op het menu staan. Wat dacht je van een opleiding domotica? Smart homes raken steeds meer ingeburgerd en bieden tegenwoordig de mogelijkheid om verwarming, verlichting en verluchting te regelen op basis van tijdsprofielen of fysieke aanwezigheid. Ideaal voor als je weg bent van technische snufjes die ook écht nuttig zijn.
 

Interessante jobs

De toenemende vraag naar duurzaamheid, ecologie en energiezuinigheid, zorgt ervoor dat verschillende beroepen de laatste jaren aan een flinke opmars bezig zijn. Energiedeskundigen hebben bijvoorbeeld meer dan werk genoeg met het afleveren van EPC-labels –iets waar kopers tegenwoordig heel veel belang aan hechten.

Energiedeskundigen, aannemers of architecten kunnen zich bij Syntra AB overigens ook bijscholen in deze materie. Zo bieden we opleidingen aan rond Energiezuinig bouwen, Thermografie en Ventilatieverslaggeving. Ook voor de verplichte permanente vorming voor Energiedeskundigen kan je bij ons terecht.

Heb jij ook zin gekregen om je mee te engageren voor een gezonder klimaat én een lagere energiefactuur? Schrijf je dan snel in of contacteer ons klantencentrum op 078 15 99 99

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
duurzaam bouwen in de praktijk
Artikel

Focus op opleidingen duurzaam bouwen

De bouwsector is in volle verandering o.a. door de digitalisering en de strengere bouw- en renovatietechnieken omwille van de milieuproblematiek.
Gebouwen en woningen zijn nu goed voor 40% van de CO2-uitstoot. Wie actief is in de bouw en zich bijschoolt in milieuvriendelijke innovaties, draagt zijn of haar steentje bij tegen de klimaatopwarming.

kostprijsberekening
Artikel

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

energie en duurzaam bouwen
Artikel

Energie en duurzaam bouwen

Bij de realisatie van je droomhuis of commercieel gebouw kan je de principes van het duurzaam en energievriendelijk bouwen echter niet langer uit de weg gaan. Niet alleen omdat de overheid dit promoot – en zelfs oplegt – maar ook omdat je dit gewoonweg verplicht bent aan onze komende generaties.
 

25mei

Event

Online infoweken vanaf 25 mei

Van 25 mei tot 4 juni organiseren we opnieuw onze online infoweken. Gedurende 2 weken kan je vragen stellen, chatten met medewerkers en docenten. Je kan ook inschrijven op onze gratis webinars. Niet te missen! Vragen? We helpen jou verder! Nog niet zeker welke opleiding bij je past? Doe de test!
 

Schrijf je in voor gratis online infosessies