urban farmer

Ontdek onze klimaatbewuste opleidingen

Het klimaat houdt steeds meer mensen bezig. De klimaatmars in Brussel bracht 65000 mensen op de been en deze week komen bijna tweehonderd landen samen op een internationale topconferentie in Polen. 
 

Ondertussen groeit ook het besef dat iedereen zijn steentje zal moeten bijdragen om zijn ecologische voetafdruk te verminderen en dus minder energie te verbruiken. Dat kan natuurlijk door te investeren in energiezuinig wonen, maar ook door wat meer groen in je dagelijkse omgeving te brengen.

Bij Syntra AB investeren we al jaren in opleidingen rond energiebezuiniging en ecologie. Veel mensen willen immers minder energie verbruiken, maar weten niet waar beginnen. Onze docenten zijn experts in hun vakgebied, die helemaal mee zijn met de laatste ontwikkelingen. Zij zetten je zo op weg naar een groenere, duurzame woning én een lagere energiefactuur.
 

Huis & Tuin

Om tot een ecologische stad te komen is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk groene ruimtes te hebben.  Dat is niet voor iedereen even evident, aangezien er in de stad vaak weinig plaats  is voor tuinen. Daarom is het belangrijk om creatief gebruik te maken met de beschikbare ruimte. Dat kan je doen in de vorm van verticale tuinen en groene wanden. Maar ook een dak kan je perfect omtoveren tot een groene oase of zelfs een eigen moestuin. We bekijken er de technieken en systemen rond groendaken en urban farming.

Ook voor wie niet zo’n groene vingers heeft, hebben we een nog interessante dingen op het menu staan. Wat dacht je van een opleiding domotica? Smart homes raken steeds meer ingeburgerd en bieden tegenwoordig de mogelijkheid om verwarming, verlichting en verluchting te regelen op basis van tijdsprofielen of fysieke aanwezigheid. Ideaal voor als je weg bent van technische snufjes die ook écht nuttig zijn.
 

Interessante jobs

De toenemende vraag naar duurzaamheid, ecologie en energiezuinigheid, zorgt ervoor dat verschillende beroepen de laatste jaren aan een flinke opmars bezig zijn. Energiedeskundigen hebben bijvoorbeeld meer dan werk genoeg met het afleveren van EPC-labels –iets waar kopers tegenwoordig heel veel belang aan hechten.

Energiedeskundigen, aannemers of architecten kunnen zich bij Syntra AB overigens ook bijscholen in deze materie. Zo bieden we opleidingen aan rond Energiezuinig bouwen, Thermografie en Ventilatieverslaggeving. Ook voor de verplichte permanente vorming voor Energiedeskundigen kan je bij ons terecht.

Heb jij ook zin gekregen om je mee te engageren voor een gezonder klimaat én een lagere energiefactuur? Schrijf je dan snel in of contacteer ons klantencentrum op 078 15 99 99

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
gasvormige brandstoffen
Nieuws

Vernieuwd labo installatietechnieken bij Syntra Mechelen nu erkend voor GI én GII

Het vernieuwde labo installatietechnieken van Syntra AB campus Mechelen is door het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid erkend voor de opleidingen Erkend Technicus Gasvormige Brandstoffen GI en GII. 

tips vastgoedfotografie
Artikel

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten. 

Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom! teaser
Artikel

Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom!

10 actiepunten waarmee we duurzaamheid concreet maken bij Syntra AB en Syntra Bizz.

 

Artikel

HR-Officer: een onmisbare schakel in elk bedrijf

In de opleiding HR-Officer stoomt Sandra Deboes jou op een praktijkgerichte manier klaar voor een boeiende job in de wereld van HR. Ontdek haar aanpak.