Onze leercoach helpt je met leerstof en planning

Onze leercoach helpt je met leerstof en planning

Leercoach Myrthe geeft je tips en tricks om grote brokken leerstof te onthouden, een planning op te stellen en vooruit te geraken met e-leren.

Heb je moeite om grote brokken leerstof te onthouden, een planning op te stellen of geraak je niet vooruit bij het e-leren? De leercoach van Syntra AB staat op onze drie campussen (Antwerpen, Leuven en Mechelen) klaar om je te helpen met al je problemen bij het verwerken van de leerstof. Deze dienst is bovendien helemaal gratis, dus profiteer ervan!

Leercoach?

De leercoach start met contact maken door aan te sluiten bij de persoonlijke (leer)beleving en het leerproces van de leerling. Onze leercoach is open, nieuwsgierig en heeft oog voor de aanpak van de taak én voor de leerling die die taak gaat uitvoeren.

Leercoach Myrthe helpt je verder

Waarvoor kan je terecht bij de leercoach?

1. Leren leren

Een cursus op een efficiënte manier instuderen is niet eenvoudig, maar met een goede planning en studiemethode kom je al een heel eind. De leercoach heeft een pak tips en technieken die het studeren veel vlotter maken.

Voorbeelden van leercoaching:

 • tips om zaken sneller te onthouden
 • houvast bij het opstellen van een studieplanning
 • hulp bij het beginnen instuderen van een cursus
 • tricks om efficiënter te leren

2. Aanpassingen of maatregelen voor cursisten met extra ondersteuningsbehoeften (arbeidshandicap, leerstoornis...)

Vanuit de overheid hebben cursisten recht op ondersteuning bij hun opleiding. Dit kan bijvoorbeeld software zijn voor personen met dyslexie, een aanpassing zijn in onze infrastructuur voor iemand die slecht te been is. Of een begeleidende blindentolk. Op basis van een attest kan de leercoach een aanvraag aan Syntrum doen met de gewenste aanpassing. 

3. Taal (gratis taaltest)

De talige ondersteuning door de leercoach is bedoeld voor anderstalige cursisten met een voldoende basiskennis van het Nederlands. We gaan altijd uit van de opleiding die jij volgt. Bij een cursist restauranthouder zijn de spreekoefeningen bijvoorbeeld concreet toegepast op de communicatie met collega-koks, klanten en groothandel.

Praktijkvoorbeelden van taalcoaching:

 • inoefenen van schrijf- en spreekvaardigheden tijdens de praktijkopleiding
 • aanscherpen zelfredzaamheidstechnieken (vragen naar verduidelijking leren stellen, assertiviteit).

Twijfel je of jouw kennis van het Nederlands voldoende is? Je kan bij ons terecht voor een vrijblijvende taaltest. Voor alle anderstalige kandidaat-cursisten die twijfelen aan hun kennis van het Nederlands bieden wij een gratis taaltest aan. De taaltest wordt afgenomen door onze leercoach en kan afgelegd worden in iedere campus. Meteen nadien volgt een individueel advies waarin de haalbaarheid van de plannen met de kandidaat worden besproken.

Ben je geïnteresseerd in een taaltest of ken je iemand die hiermee geholpen kan zijn? Neem contact op met onze leercoach via leercoach@syntra-ab.be of bel 0492238949.

4. E-leren

Sommige onderdelen van opleidingen worden ook digitaal aangeboden en de verwerking van deze leerstof vraagt zelfstandigheid en inzicht in het leerproces. De leercoach verwerkt samen met jou grote hoeveelheden leerstof tot hapklare brokken. Verder helpt ze je ook bij het digitaal feedback geven en krijgen. Benieuwd naar enkele tips van onze leercoach? Je vindt ze hier!

5. Rekenen

De leercoach kan je ook helpen bij het inoefenen van basisrekenvaardigheden. Voor een deel van de cursisten werkt het verhelderend wanneer ze onder begeleiding van de leercoach kunnen oefenen op het berekenen van kommagetallen, percentages, BTW, etc.

  Contacteer de leercoach

  Syntra Blog

  Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

  Naar alle artikels
  Artikel

  Aan de slag met video en videomarketing

  Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

  De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
  Artikel

  De 10 populairste opleidingen van 2022

  Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

  Artikel

  Hoe onze docent van de 'opleiding creatief schrijven' romanschrijfster werd.

  Lore Mutsaers, docent van de opleiding creatief schrijven, legt uit hoe ze romanschrijfster is geworden. Al haar eigen ervaringen steekt ze nu in deze praktijkgerichte opleiding.

  Artikel

  Aan de slag in HR of Payroll

  Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.