cursis BIM digitaal tekenen

Opleiding BIM bouwkundig tekenaar

BIM is een slim digitaal concept dat bouwwerken visualiseert en bouwinformatie makkelijk deelt tussen verschillende partners. BIM staat voor Building Information Model of Bouw Informatie Model. Door de digitale transitie in de bouw is de vraag naar BIM technisch tekenaars die kunnen tekenen in 3D momenteel groter dan het aanbod. 

 

BIM bouwkundig tekenaar

In de opleiding leer je bouwprojecten stap voor stap digitaal in 3D te ontwerpen. Ook het beheer van informatie zoals berekeningen, verslagen en bouwtekeningen komt uitgebreid aan bod.
Als BIM-tekenaar teken je niet alleen de projecten uit, maar ben je ook op de hoogte van de essentiële bouwinformatie.
Naast bouwkundig inzicht maak je kennis met de BIM-software. Je krijgt in deze opleiding veel praktijkopdrachten om het technisch tekenen met Autocad in de vingers te krijgen. Na het 2D-tekenen gaan we over tot het 3D-tekenen in Revit.
Na de opleiding kan je aan de slag in bouw- of installatiebedrijven.

Naar opleiding Bouwkundig tekenaar: avondtraject met 2 lesavonden per week of voltijds dagtraject van 1 jaar

Voordelen van werken met BIM
Correcte meetgegevens
Een performante organisatie van het bouwproces
Een betere informatie-uitwisseling tussen architecten, bouwheren, aannemers en installateurs
Faalkostenreductie doordat je kan anticiperen op mogelijk problemen bij de uitvoering
Efficiëntere, meer realistische bouwprojecten

BIM Bouwkundig Tekenaar is een door de VDAB erkend Knelpuntberoep.

Ontdek al onze cursussen in Cad/Cam met ook Bouw visualisator, SketchUp, Revit, Fusion 360 enz.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

23mei

Event

Kom naar het infomoment of leer ons online kennen

Tijdens de infomomenten en de online infoweken kan je vragen stellen, praktijklokalen bekijken, campussen bezoeken en chatten met medewerkers en docenten. Heb je (nog) vragen? Hilde, Maite, Natasja en Tine helpen jou verder! Nog niet zeker welke opleiding bij je past? Doe dan de studiekeuzetest!

Artikel

Gratis opleidingen voor werkzoekenden: in één sprong naar je toekomst

Bij Syntra AB geloven we in de kracht van voortdurende ontwikkeling en professionele groei. Als erkend opleidingscentrum hebben we een unieke kans voor werkzoekenden die zich via VDAB willen omscholen naar een veelgevraagd knelpuntberoep. Ben je werkloos en ingeschreven bij VDAB als werkzoekende? Wil je je werkloosheidsperiode ombuigen tot een vruchtbare investering in je toekomst? Lees dan zeker verder!

Artikel

Vraag naar energiezuinig (ver)bouwen groeit sterk

Syntra-AB speelt met tal van cursussen in op de groeiende vraag naar duurzaam bouwen en energiezuinig wonen. Wij hebben ze voor jou geclusterd rond drie trefwoorden: E-Peil, EPB en Groen.

duurzaam bouwen in de praktijk
Artikel

Focus op opleidingen duurzaam bouwen

De bouwsector is in volle verandering o.a. door de digitalisering en de strengere bouw- en renovatietechnieken omwille van de milieuproblematiek.
Gebouwen en woningen zijn nu goed voor 40% van de CO2-uitstoot. Wie actief is in de bouw en zich bijschoolt in milieuvriendelijke innovaties, draagt zijn of haar steentje bij tegen de klimaatopwarming.