burnout coach

Opleiding Burn-out coach zit in de lift

Als de energie op is, spreekt men van een burn-out. Eén op de vijf werknemers heeft een verhoogd risico op burn-out, ook wel “de epidemie van de 21ste eeuw” genoemd. Als burn-out coach op de werkvloer kan je de epidemie mee helpen bestrijden.

Triggers burn-out

Een burn-out is altijd een mix van de individuele karakteristieken, de privésituatie én de werkomgeving. Hardwerkende mensen die het goed willen doen en gebukt gaan onder stress,  zijn erg vatbaar.

Peggy Poppe, docent en contextuele therapeute, bekijkt de mens in zijn geheel.
“Het is goed dat men ook inzoomt op de werkomgeving. Onder spanning staan, tegengewerkt worden, zich onmachtig voelen, … zijn mogelijke triggers.  In deze opleiding krijg je een goed zicht op burn-out en hoe er in de organisatie mee om te gaan. Het is bewezen dat blije mensen effectief productiever werken. Investeren in het welzijn op het werk loont dus de moeite, op menselijk vlak, maar ook op economisch vlak.”

Wat kan je na de opleiding burn-out coach?

De opleiding start met de nodige theorie om dan over te schakelen naar interactieve rollenspelen in kleine groepen.
Je krijgt een goed zicht op de problematiek. Je leert signalen te herkennen. Je oefent methodieken in om mensen in gesprek makkelijk te ondersteunen. Als coach reik je vooral zaken aan waardoor mensen hun gezichtsveld terug verbreedt zodat ze beter kunnen ontspannen en in hun kracht gaan staan. We bespreken ook de mogelijke doorverwijzingen en opvolgingstrajecten.

“Veel bedrijven schieten in actie als er uitval is. Bovendien is er in organisaties vaak te weinig begrip voor de lange afwezigheid door burn-out. Deze opleiding is interessant voor HR-medewerkers maar zeker ook voor managers die op het beleid kunnen wegen. Burn-outs dienen preventief en curatief opgevolgd te worden – het opstellen van een preventieplan is een goed begin. Eens mensen terug op een aanvaardbaar energieniveau zitten, is gefaseerde re-integratie mogelijk. Begrip, een sfeer van vertrouwen en goede communicatie is belangrijk om dit te doen slagen.
Naast deze opleiding geef ik ook de opleiding Loopbaancoach bij Syntra waarin we op zoek gaan naar de talenten van de medewerkers en hoe we deze maximaal kunnen inzetten.” Peggy Poppe, docent.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

03september

Event

Kom naar het infomoment

Op dinsdag 3 september 2019 (18-21u) zetten we de deuren open van campussen Antwerpen, Leuven en Mechelen. Ga naar de campus waar je opleiding plaatsvindt. Nog niet zeker welke opleiding bij je past? Doe de test en kom het te weten!

Artikel

Opleiding eventmanager met docent Valerie Thys

Maak kennis met Valerie Thys, sinds kort docente bij Syntra AB. Valerie is een ervaren host en mediafiguur met een ondernemershart. Professionals en cursisten die zich willen verdiepen in Eventmanagement en Social media kunnen leren van haar expertise en jarenlange ervaring.

Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.

Artikel

Wat als ...

je geen rijbewijs hoeft te halen, maar zonder rij-ervaring de openbare weg op mag? Je geen attest bedrijfsbeheer hoeft te halen, maar zonder voorkennis een bedrijf mag opstarten? Dit laatste is sinds 1 september realiteit.