burnout coach

Opleiding Burn-out coach zit in de lift

Als de energie op is, spreekt men van een burn-out. Eén op de vijf werknemers heeft een verhoogd risico op burn-out, ook wel “de epidemie van de 21ste eeuw” genoemd. Als burn-out coach op de werkvloer kan je de epidemie mee helpen bestrijden.

Triggers burn-out

Een burn-out is altijd een mix van de individuele karakteristieken, de privésituatie én de werkomgeving. Hardwerkende mensen die het goed willen doen en gebukt gaan onder stress,  zijn erg vatbaar.

Peggy Poppe, docent en contextuele therapeute, bekijkt de mens in zijn geheel.
“Het is goed dat men ook inzoomt op de werkomgeving. Onder spanning staan, tegengewerkt worden, zich onmachtig voelen, … zijn mogelijke triggers.  In deze opleiding krijg je een goed zicht op burn-out en hoe er in de organisatie mee om te gaan. Het is bewezen dat blije mensen effectief productiever werken. Investeren in het welzijn op het werk loont dus de moeite, op menselijk vlak, maar ook op economisch vlak.”

Wat kan je na de opleiding burn-out coach?

De opleiding start met de nodige theorie om dan over te schakelen naar interactieve rollenspelen in kleine groepen.
Je krijgt een goed zicht op de problematiek. Je leert signalen te herkennen. Je oefent methodieken in om mensen in gesprek makkelijk te ondersteunen. Als coach reik je vooral zaken aan waardoor mensen hun gezichtsveld terug verbreedt zodat ze beter kunnen ontspannen en in hun kracht gaan staan. We bespreken ook de mogelijke doorverwijzingen en opvolgingstrajecten.

“Veel bedrijven schieten in actie als er uitval is. Bovendien is er in organisaties vaak te weinig begrip voor de lange afwezigheid door burn-out. Deze opleiding is interessant voor HR-medewerkers maar zeker ook voor managers die op het beleid kunnen wegen. Burn-outs dienen preventief en curatief opgevolgd te worden – het opstellen van een preventieplan is een goed begin. Eens mensen terug op een aanvaardbaar energieniveau zitten, is gefaseerde re-integratie mogelijk. Begrip, een sfeer van vertrouwen en goede communicatie is belangrijk om dit te doen slagen.
Naast deze opleiding geef ik ook de opleiding Loopbaancoach bij Syntra waarin we op zoek gaan naar de talenten van de medewerkers en hoe we deze maximaal kunnen inzetten.” Peggy Poppe, docent.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
hanne waumans
Artikel

De opleidingscoach: onmisbaar in een modern bedrijf

Als opleidingscoach zorg jij ervoor dat bedrijven blijven groeien door te investeren in medewerkers. Levenslang leren is immers een must voor elk bedrijf. 

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.

bedrijfsbeheer met taalondersteuning
Artikel

Bedrijfsbeheer met taalondersteuning

In campus Antwerpen kan je Basiskennis bedrijfsbeheer volgen met taalondersteuning Arabisch en Turks. Hüseyin Aslan is al meer dan 20 jaar één van de stuwende krachten in deze opleidingen.

Inzicht en controle over het groeipad van je bedrijf
Artikel

Inzicht en controle over het groeipad van je bedrijf

Key Performance Indicators, kortweg KPI’s, zijn de knipperlichten die vertellen waar in je bedrijf de dingen al of niet lopen zoals gewenst. Ze geven bedrijfsleiders en managers inzicht en controle: waar een KPI niet wordt gehaald, kan worden bijgestuurd.