Opleiding Certified Ethical Hacker: een unieke training bij Syntra AB.

Opleiding Cybersecurity - Certified Ethical Hacker (CEH) v12: een unieke training bij Syntra AB.

Strijd mee in de cyberwar en word Certified Ethical Hacker (CEH v12). Schrijf je nu in voor deze erkende 5-daagse opleiding bij Syntra AB in Antwerpen.

Onze maatschappij is volop in evolutie. Zowel privé als bij bedrijven zien we dat alles digitaliseert aan een razendsnel tempo. Recent kwam daarbovenop de coronacrisis die een enorme boost gaf aan deze digitalisatie. Kortom, een groot deel van ons leven is tegenwoordig online. Jammer genoeg is dat niet altijd zonder risico’s, want ook de criminele wereld evolueert mee. Begrippen als DDOS-aanvallen, hacking, ransomware, phishing, cybercriminaliteit, … zijn bij jou waarschijnlijk ook niet meer onbekend? De nieuwe opleiding ‘Cybersecurity - Certified Ethical Hacker’ bij Syntra AB stoomt IT’ers klaar om mee ten strijde te trekken in deze cyberwar.

Wil jij je digitale arsenaal versterken? Schrijf je dan nu in voor deze 5-daagse erkende opleiding Cybersecurity - Certified Ethical Hacker (CEH) v12

Ethisch hacken, wat is dat nu eigenlijk?

Een Certified Ethical Hacker is een professionele hacker die voor bedrijven of overheden de vulnerabilities in netwerken, servers, websites en systemen opspoort en patchet. Als IT-expert met specifieke knowhow over hoe hackers te werk gaan, kan een Certified Ethical Hacker deze kennis inzetten om het risico op cyberaanvallen te minimaliseren.

“To beat a hacker, you need to think like a hacker.”

Helaas zijn zulke cyberdreigingen moeilijk te voorkomen, maar kan je de schade wel tot een minimum proberen te beperken. Het belangrijkste is dat je bedrijf voorbereid is en dat het niet wacht totdat de crisis zich voordoet.

Cyberaanvallen zijn geen ver-van-ons-bed-show meer.

Cybercriminaliteit is geen nieuwe vorm van oorlogsvoering, maar de techniek en frequentie zitten wel stevig in de lift. In ons land nam vorig jaar het aantal meldingen exponentieel toe tot 4,5 miljoen meldingen per jaar (gemiddeld 12 000 berichten per dag!) In 2022 zijn die cijfers alleen maar gestegen en dat is, volgens experten, nog maar het topje van de ijsberg. Er bestaat namelijk geen meldingsplicht.

Daarnaast loopt de schade enorm op. Uit een recent onderzoek van Kaspersky blijkt dat een cyberaanval de grote bedrijven gemiddeld net geen miljoen kost. KMO’s komen er iets goedkoper van af en betalen een cybercrimineel een kleine €100 000.

De cyberwar is dus absoluut een feit en maakt vele slachtoffers terwijl het merendeel bedrijven, met voorop de KMO’s, het nog steeds onnodig of te vroeg vinden om zich te beschermen. Bedrijven die zich wel willen wapenen tegen dit online geweld, hebben dan weer problemen met het vinden van de juiste profielen.

De jacht op Ethical Hackers is geopend!

Er is echt een hoge nood aan wat extra back-up in deze online strijd. Voor België wordt het tekort aan Ethical Hackers ruwweg geschat op minstens 5 000 arbeidsplaatsen. Door deze high-demand verdien je als Ethical Hacker tegenwoordig ook aardig je boterham. Ben jij dus IT’er met ambitie en ben je klaar om de wapens op te pakken? Dan is deze nieuwe opleiding ongetwijfeld iets voor jou.

Docent Anthony Ex

Onze opleiding Cybersecurity - Certified Ethical Hacker (CEH) v12 in een notendop:

  • 5 lesdagen op onze campus in Antwerpen te Berchem
  • Coaching van onze Certified EC-Council Instructor Anthony Ex
  • Het officiële EC-Council cursusmateriaal / Student Kit
  • Toegang tot de EC-Council labs om je praktische skills te oefenen
  • Examenvoucher voor het CEH-examen (ANSI)
  • Broodjeslunches en koffiepauzes doorheen de training

Strijd jij mee in deze cyberwar? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Cybersecurity - Certified Ethical Hacker (CEH) v12

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.

Artikel

Leren programmeren bij Syntra AB: Python, Java, C#, PHP, …

Wil jij graag leren programmeren? Goed, want dan ben je bij Syntra AB aan het juiste adres! Yes! Dankzij ons ruim aanbod heb je keuze uit de meest courante programmeertalen en kan je kiezen waar, wanneer (overdag of ’s avonds) en hoelang (enkele sessies, 1 jaar of 2 jaar) je een opleiding volgt. Lekker handig, toch?

Artikel

Welke Adobe-opleiding heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.