event management

Opleiding eventmanager met docent Valerie Thys

Maak kennis met Valerie Thys, sinds kort docente bij Syntra AB. Valerie is een ervaren host en mediafiguur met een ondernemershart. Professionals en cursisten die zich willen verdiepen in Eventmanagement en Social media kunnen leren van haar expertise en jarenlange ervaring.

Valérie heeft de afgelopen 20 jaar uitgebreide ervaring opgedaan als host voor radio en televisie en als presentatrice, voice-over, moderator en dagvoorzitter op verschillende soorten events. Bedrijfsvoorstellingen, ceremoniële presentaties of live presentaties zijn het hart van haar activiteit. Valérie is native speaker Nederlands en Frans en vloeiend in het Engels.

Leer van haar praktijkervaring

"Ik ben iemand uit de praktijk. Ik doe wat ik doe al sinds 1998 (in hoofdberoep sinds 2003) en ik doe het heel graag. Met vallen en opstaan. Mijn eigen ervaringen zijn heel uiteenlopend maar ik ben ondertussen een kameleon geworden en kan me heel goed aanpassen aan verschillende situaties."

Hoe bereid je een event voor?

Met een goed georganiseerd event, creëer je impact. Organisatie- en communicatieskills zijn een must, Valérie vertelt hoe ze dit aanpakt:

"Elk event is anders, dus ik bereid me voor door mijn klant beter te leren kennen en in functie daarvan de presentatie sfeer los of juist heel protocollair te laten verlopen. Van alle markten thuis zijn is daarbij heel handig. Mensenkennis is een absolute plus. En altijd onthouden: de presentator is de leidraad. Je moet alles in handen houden, daarvoor boekt een klant jou."

Waarom geef je les?

"Het contact tussen cursist en docent is heel erg leuk. De wisselwerkingen die dan kunnen ontstaan vind ik heel verrijkend langs beide kanten. Ik geef ook heel graag gewoon mijn kennis door. Waarom sukkelen als iemand je een goede of zelfs gouden tip kan geven? Het geeft veel voldoening om vraagstelling, probleem of situatie te analyseren en daar vervolgens een oplossing voor te bieden. Dat 'kunnen' wil ik ook overbrengen.

Ik ben ondernemend en hou ervan het hef in eigen handen te nemen, in die zin match ik volledig met Syntra AB. Ik volgde hier zelf ooit de opleiding Juwelier-goudsmid, en ook al doe ik hier momenteel professioneel niets mee, ik was erg tevreden over deze creatieve opleiding en de docent Rudy Van Haevenbergh. Ik hoop mijn cursisten ook bezieling & expertise bij te brengen."

Blogger, vlogger, influencer

Via social media kan je je merk versterken. Valérie is actief op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en LinkedIn. Ze beheert haar eigen Youtube account en website, blogt en vlogt tot groot jolijt van haar vele volgers. Je kan leren van haar social media ervaring.

"Ik beheer 5 persoonlijke accounts en beheer dan nog een paar extra accounts van klanten. Aan mijn eigen accounts spendeer ik een 12-tal uren per week. Naast de eigenlijke posts gaat er ook wel wat planning aan vooraf. Verder zit mijn telefoon aan mijn hand gelijmd dus ik speel vaak snel op de bal." 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Je eigen b&b starten, hoe begin je eraan?

Wil je een b&b starten of een familiehotelletje uitbaten? Denk je eraan kamers of een appartement te verhuren via Airbnb? In de 1-jarige avondopleiding Uitbater kleinschalige logies leer je wat er bij komt kijken, van opstart over uitbating tot positionering en promotie. De docenten zijn ervaren gastuitbaters die inzichten en wetgeving koppelen aan interessante b&b- en streekbezoeken.

Artikel

Rituelenbegeleider

Een mens is een sociaal dier en heeft nood aan rituelen om belangrijke gebeurtenissen met anderen te beleven. Een rituelenbegeleider helpt jou om de sleutelmomenten van het leven op een gepaste manier in te vullen.

Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.

Artikel

Opleiding Burn-out coach zit in de lift

Als de energie op is, spreekt men van een burn-out. Eén op de vijf werknemers heeft een verhoogd risico op burn-out, ook wel “de epidemie van de 21ste eeuw” genoemd. Als burn-out coach op de werkvloer kan je de epidemie mee helpen bestrijden.