python

Python Developer

Maarten combineerde zijn fulltime job met de avondopleiding Python Developer.
Lees hier zijn getuigenis.

Waarom de keuze voor de opleiding Python Developer?

Ik programmeerde al een beetje in Python dus had voorkennis, maar ik miste de fijne kneepjes.
Ik wilde me hierin verder verdiepen en de avondopleiding bij Syntra AB kon ik makkelijk combineren met mijn job. Ik koos bewust niet voor een online cursus maar voor een klassikale en gestructureerde begeleiding.

Was voorkennis noodzakelijk om aan de opleiding te beginnen?

Het helpt, maar het is niet nodig want je start bij het begin. Het is vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent en de kleine lesgroepjes lenen zich ertoe om makkelijk vragen te stellen aan de docent waardoor de opleiding zeer interactief wordt.

Python Developer is een knelpuntberoep. Ga je hier werk in zoeken?

Ik ben gelukkig in mijn huidige job waar ik de Python-kennis kan toepassen – zo schrijf ik meerdere keren per week iets in Python. Ik gebruik het o.a. om taken te automatiseren en om data-analyses te doen op grote hoeveelheden data. Ik zie deze programmeerskill ook als een extra troef want kunnen omgaan met code en kunnen coderen wordt enkel belangrijker. In de opleiding leer je de fundamentals van coderen, dat hoeft niet per se in Python te zijn. Eens je de principes kent, is het niet zo moeilijk om deze toe te passen in een andere programmeertaal.

Hoe verliep de opleiding?

De avondopleiding duurt twee jaar, met elk jaar een andere docent. Je leert veel in de kleine klasgroep en de sfeer tussen cursisten die allen gemotiveerd zijn om bij te leren is heel fijn.
De lessen zijn heel praktisch, na de briefing leer je al doende programmeren in oefeningen. De docent deelt zijn expertise maar je leert ook van elkaar door cases te bespreken; we bespraken onze vooruitgang en de knelpunten op ons pad. Zo maakte ik gebruik van ChatGPT voor mijn eindwerk en wisselde ik informatie uit met medecursisten over mijn aanpak.
In het tweede jaar werkten we aan een eigen project over functionele programmering en aan een uitdagend groepswerk. Tot slot is er de individuele eindproef waarbij je zelf een applicatie moet maken. De nadruk in deze opleiding ligt op het ‘doen’ en de beoordeling is dus ook op de applicaties de je maakt.  

Wat is je het meest bijgebleven uit de opleiding?

De projectmatige aanpak met een logische structuur en verschillende mappen vond ik zeer nuttig. Ik leerde om in het proces bij te houden waar de code staat en logs aan te maken die helpen bij het opsporen van fouten.
Het geeft ook veel voldoening om een code van A tot Z te schrijven die werkt.

Zou je in de toekomst nog opleiding volgen bij Syntra?

Zeker wel na deze positieve ervaring en ik leer ook graag bij. Het aanbod is zo breed dat er voor iedereen wel iets bij zit. Het is makkelijk om iets op te zoeken op het internet, maar ik geef de voorkeur aan een Syntra-opleiding die gestructureerd en efficiënter is. Het ‘sparren’ met vakexperten en mede-cursisten vind ik ook een meerwaarde.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Data science: SQL als jouw geheime wapen

Ontdek de voordelen van SQL om je data en databases te beheren.

Artikel

Welke Adobe-opleiding heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.
 

Artikel

Leren programmeren bij Syntra AB: Python, Java, C#, PHP, …

Wil jij graag leren programmeren? Goed, want dan ben je bij Syntra AB aan het juiste adres! Yes! Dankzij ons ruim aanbod heb je keuze uit de meest courante programmeertalen en kan je kiezen waar, wanneer (overdag of ’s avonds) en hoelang (enkele sessies, 1 jaar of 2 jaar) je een opleiding volgt. Lekker handig, toch?

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.