het leven vieren

Rituelenbegeleider

Een mens is een sociaal dier en heeft nood aan rituelen om belangrijke gebeurtenissen met anderen te beleven. Een rituelenbegeleider helpt jou om de sleutelmomenten van het leven op een gepaste manier in te vullen.

Zeker in een maatschappij waarbij velen zichzelf voorbij hollen en de individualiteit primeert, is er nood aan momenten van rust en bezinning om stil te staan bij de “milestones van het leven”, zoals een huwelijk, geboorte, huwelijksjubileum of overlijden.

Er is altijd een aanleiding, maar zo’n ritueel eert vooral het samenzijn. Dat vind je terug in de oudste religies en culturen. Samenkomen, letterlijk en figuurlijk, weg van de dagelijkse routine en iets delen wat enkel daar kan gedeeld worden, geeft energie of troost en een gevoel van dankbaarheid.

Nu de godsdienst niet langer het reilen en zeilen van ons leven bepaalt, zitten we met een leemte aan tradities die we graag op een persoonlijke manier willen invullen.  Als rituelenbegeleider kan je inspelen op die noden en mensen in hun markante levensmomenten omkaderen met een passende en originele viering.

Het leven vieren

We vinden steeds meer redenen om het leven te vieren: het afsluiten van het studentenleven, een levensreddende operatie, het einde van een burn-out, een echtscheiding, een verhuis, een nieuw samengesteld gezin, een babyshower, een nieuw huisdier …
Er zijn zo veel belangrijke overgangsmomenten in het leven. Mensen hebben nood aan woorden en symbolen om de overgang naar een nieuwe fase in de verf te zetten.
De gelukkige vieren we graag met vrienden en familie.
Maar ook de rituelen bij verlies of het verwerken van zware dingen helpen om troost te vinden en donkere dagen af te sluiten. Het samenzijn met gelijkgestemden, hoop en intenties uitspreken zorgt voor een gevoel van verbondenheid.

Wil je liever huwelijksfeesten van A tot Z organiseren, check dan zeker onze opleiding Weddingplanner.

De opleiding rituelenbegeleider

Wil je mensen helpen het leven te vieren of hen te ondersteunen met een gepaste omkadering en ritueel in hun belangrijkste levensfasen?
Ben je een people-person die goed mensen kan aanvoelen?
Ben je creatief en kan je goed organiseren en een gevoel verwoorden in een tekst die aanspreekt?
Dan is de job van rituelenbegeleider jou op het lijf geschreven.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
hanne waumans
Artikel

De opleidingscoach: onmisbaar in een modern bedrijf

Als opleidingscoach zorg jij ervoor dat bedrijven blijven groeien door te investeren in medewerkers. Levenslang leren is immers een must voor elk bedrijf. 

b&b starten
Artikel

Je eigen b&b starten, hoe begin je eraan?

Wil je een b&b starten of een familiehotelletje uitbaten? Denk je eraan kamers of een appartement te verhuren via Airbnb? In de 1-jarige avondopleiding Uitbater kleinschalige logies leer je wat er bij komt kijken, van opstart over uitbating tot positionering en promotie. De docenten zijn ervaren gastuitbaters die inzichten en wetgeving koppelen aan interessante b&b- en streekbezoeken.

Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.

stress op de werkvloer
Artikel

Opleiding Burn-out coach zit in de lift

Als de energie op is, spreekt men van een burn-out. Eén op de vijf werknemers heeft een verhoogd risico op burn-out, ook wel “de epidemie van de 21ste eeuw” genoemd. Als burn-out coach op de werkvloer kan je de epidemie mee helpen bestrijden.