Politieopleiding

Samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz

Brusafe en Syntra Bizz organiseren vooropleiding voor veiligheidsdiensten

Brusafe Brussels werkte sinds 2021 samen met Syntra Bizz een unieke vooropleiding richting selectieproeven voor de politieschool uit. Deze gratis opleiding richt zich tot Nederlandstalige kandidaten die politie-inspecteur willen worden.

Waar liggen de roots van dit samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz?

De basis van het samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz ligt in één van de belangrijkste opdrachten - en ambities - van Brusafe, nl. het aan de slag krijgen - en houden - van kandidaten in de Brusselse veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen.

Het Brussels Gewest richtte een echte Brusselse veiligheidscampus op en organiseert voortaan alle opleidingen voor politie, brandweer, ambulanciers-hulpverleners en openbaar bestuur in het algemeen, op één locatie in Evere, vlakbij het Navo-gebouw.

Het Brussels gewest telt 6 politiezones, waarin meer dan 6500 personen aan de slag zijn (zowel politiemensen als burgers). Slaag je als Nederlandstalige kandidaat in de selectieproeven, dan ben je zeker van een job.

Brusafe kiest Syntra Bizz als opleidingspartner

Voor Brusafe zijn goede partnerships belangrijk om kwalitatieve opleidingen aan te bieden. Want ook dat is een hoofdopdracht van Brusafe. Zij vonden in Syntra Bizz - als vaste waarde in het Nederlandstalige opleidingslandschap - een ideale partner om hun kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen te realiseren. Kortom, de combinatie van beide partijen zorgt voor opleidingssynergie.

De samenwerking tussen Brusafe en Syntra Bizz is al enkele jaren succesvol. Brusafe is de enige veiligheidscampus die geïnteresseerden op de selectieproeven bij de werkgevers voorbereidt. Bovendien richten de vooropleidingen zich naar alle VPH-beroepen en worden onder de Brusafe-koepel gecentraliseerd. 

Alain Goergen, Gedelegeerd Bestuurder Brusafe: “De samenwerking met Syntra Bizz stelt ons in staat om Nederlandstalige Brusselaars voor de vooropleiding aan te trekken en ze grondig voor te bereiden. Want ‘goed begonnen is half gewonnen’.”.

Debbie Van Gossum, teamlead bij Syntra Bizz:  Wij zijn trots onze schouders onder dit initiatief te kunnen zetten. Mensen opleiden en bijscholen waardoor zij hun kansen op de arbeidsmarkt versterken, is immers een van de belangrijkste kerndoelstellingen van Syntra Bizz.

Je kan niet zomaar aan de politieschool starten!

Als je interesse hebt in een job bij de politie moet je de politieschool volgen. Maar voor een plaats in de politieschool kan je niet zomaar en rechtstreeks inschrijven. 

Je moet slagen in een reeks selectieproeven en door de politie worden aangeworven alvorens je kan starten aan de politieschool.

De testen gaan van sportieve, persoonlijkheids- en cognitieve proeven, tot een medische proef en een gesprek met de selectiecommissie. Dit selectieproces kan tot 1 jaar duren. 

Wat is nu de functie van de vooropleiding die Brusafe met Syntra Bizz organiseert? Wij bereiden je in modules voor op een specifieke selectieproef. We zorgen voor een pre-oriëntering en schaven je kennis bij in de diverse materies die aan bod komen in de selectieproeven. Dat kan gaan van het verbeteren van je sportieve prestaties tot het bijschaven van je taalkennis en nog veel meer.

Je kan immers niet zomaar eindeloos blijven deelnemen aan de selectieproeven voor de politieschool. Ben je niet geslaagd? Dan duurt het 8 maanden vooraleer je opnieuw aan de proeven mag meedoen. Bovendien kan je maximaal 5 keer deelnemen.

Daarom is een grondige voorbereiding meer dan cruciaal. Een reden te meer om het Oriëntatiecentrum van Brusafe te contacteren en te laten ontdekken wat je aandachtspunten zijn en hieraan te werken. Samen met Brusafe en Syntra Bizz.

Zet de stap!

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy
Artikel

Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy

Syntra Bizz stuurt versterking richting Hasselt & Mechelen: docenten Karim & Filip, specialisten in veiligheid, geven honderden nieuwe medewerkers en aannemers van Fluvius 2 essentiële opleidingen.

VCA-certificaat: veilig op de werkvloer
Artikel

VCA-certificaat: veilig op de werkvloer

5 goede redenen om je VCA-certificaat te behalen. Kies uit 2 opleidingen bij Syntra AB.
#SafetyFirst

Artikel

EHBO: leer beroertes herkennen met FAST-test

Het is van levensbelang om een beroerte snel te herkennen en in te grijpen. Enkel zo kan de hersenschade beperkt worden.
Elke minuut telt. In onze EHBO-cursussen wordt de FAST-test opgenomen.

elektro versneld
Artikel

Maak snel gebruik van je opgedane kennis!

Wil je een cursus of opleiding in elektro, installatietechnieken of preventie volgen? En hier snel de resultaten van plukken? Dan is een versnelde opleiding of een summerschool tijdens de vakantieperiode de ideale oplossing.