Wegwijs in kaas

Say cheese!

Hans van Grinderbeek volgde zes jaar geleden de opleiding kaasmeester bij Syntra. Intussen is hij zelf docent en momenteel maakt hij zijn derde lichting studenten wegwijs in kaas.

Als “foodie” pur sang, geboren verhalenverteller en met het fornuis als uitlaatklep zou het slechts een kwestie van tijd zijn totdat dit ook professioneel een invulling kreeg.

Aangesloten bij de wijnmakersgilde van Kortenberg zette Hans zijn eerste stappen in de wereld van fermentatie. Een eigen appelcider, zelf bier brouwen, groenten fermenteren en vooral ... kaasmaken. Dat laatste zou snel zijn grote passie blijken. Hoewel autodidact, werd dit de basis voor Milk and Magic. Dit is zijn eigen bedrijfje waarmee hij workshops en teambuildings organiseert, lezingen geeft en boerderijen helpt bij het opstarten van hun eigen kaasproductie. Na het behalen van het kaasmeesterdiploma leidt Hans sinds 2018 ook onze nieuwe lichting kaasmeesters op.

In de nieuwe professionele opleiding, die ‘wegwijs in kaas’ werd gedoopt, word je gedurende 7 weken intens ondergedompeld in de wereld van kaas. Productie, families, pairing, er wordt niets aan de verbeelding overgelaten. Doorspekt met anekdotes en een degustatie in elke les. Zeg nu zelf, daar begin je toch meteen van te watertanden?

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Aan de slag met video en videomarketing

Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Hoe onze docent van de 'opleiding creatief schrijven' romanschrijfster werd.

Lore Mutsaers, docent van de opleiding creatief schrijven, legt uit hoe ze romanschrijfster is geworden. Al haar eigen ervaringen steekt ze nu in deze praktijkgerichte opleiding.

Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.