Wegwijs in kaas

Say cheese!

Hans van Grinderbeek volgde zes jaar geleden de opleiding kaasmeester bij Syntra. Intussen is hij zelf docent en momenteel maakt hij zijn derde lichting studenten wegwijs in kaas.

Als “foodie” pur sang, geboren verhalenverteller en met het fornuis als uitlaatklep zou het slechts een kwestie van tijd zijn totdat dit ook professioneel een invulling kreeg.

Aangesloten bij de wijnmakersgilde van Kortenberg zette Hans zijn eerste stappen in de wereld van fermentatie. Een eigen appelcider, zelf bier brouwen, groenten fermenteren en vooral ... kaasmaken. Dat laatste zou snel zijn grote passie blijken. Hoewel autodidact, werd dit de basis voor Milk and Magic. Dit is zijn eigen bedrijfje waarmee hij workshops en teambuildings organiseert, lezingen geeft en boerderijen helpt bij het opstarten van hun eigen kaasproductie. Na het behalen van het kaasmeesterdiploma leidt Hans sinds 2018 ook onze nieuwe lichting kaasmeesters op.

In de nieuwe professionele opleiding, die ‘wegwijs in kaas’ werd gedoopt, word je gedurende 7 weken intens ondergedompeld in de wereld van kaas. Productie, families, pairing, er wordt niets aan de verbeelding overgelaten. Doorspekt met anekdotes en een degustatie in elke les. Zeg nu zelf, daar begin je toch meteen van te watertanden?

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom! teaser
Artikel

Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom!

10 actiepunten waarmee we duurzaamheid concreet maken bij Syntra AB en Syntra Bizz.

 

Artikel

HR-Officer: een onmisbare schakel in elk bedrijf

In de opleiding HR-Officer stoomt Sandra Deboes jou op een praktijkgerichte manier klaar voor een boeiende job in de wereld van HR. Ontdek haar aanpak.

De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Learning & development een meerwaarde in je organisatie
Artikel

Learning & development, een absolute meerwaarde in je organisatie

Ervaren L&D manager Steven De Graeve werkte een 2-daagse training uit, boordevol insteken vanuit de praktijk, die jou op weg zet naar een performant learning & development beleid.