Wegwijs in kaas

Say cheese!

Hans van Grinderbeek volgde zes jaar geleden de opleiding kaasmeester bij Syntra. Intussen is hij zelf docent en momenteel maakt hij zijn derde lichting studenten wegwijs in kaas.

Als “foodie” pur sang, geboren verhalenverteller en met het fornuis als uitlaatklep zou het slechts een kwestie van tijd zijn totdat dit ook professioneel een invulling kreeg.

Aangesloten bij de wijnmakersgilde van Kortenberg zette Hans zijn eerste stappen in de wereld van fermentatie. Een eigen appelcider, zelf bier brouwen, groenten fermenteren en vooral ... kaasmaken. Dat laatste zou snel zijn grote passie blijken. Hoewel autodidact, werd dit de basis voor Milk and Magic. Dit is zijn eigen bedrijfje waarmee hij workshops en teambuildings organiseert, lezingen geeft en boerderijen helpt bij het opstarten van hun eigen kaasproductie. Na het behalen van het kaasmeesterdiploma leidt Hans sinds 2018 ook onze nieuwe lichting kaasmeesters op.

In de nieuwe professionele opleiding, die ‘wegwijs in kaas’ werd gedoopt, word je gedurende 7 weken intens ondergedompeld in de wereld van kaas. Productie, families, pairing, er wordt niets aan de verbeelding overgelaten. Doorspekt met anekdotes en een degustatie in elke les. Zeg nu zelf, daar begin je toch meteen van te watertanden?

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.

Artikel

8 onmisbare competenties voor de wereld van morgen

De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo en levenslang leren is meer dan ooit een must. Met deze competenties ben je klaar voor de jobs van morgen!

tips vastgoedfotografie
Artikel

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten. 

Opleiding KNX bij Syntra AB
Artikel

Word domotica-professional met de gecertificeerde opleiding KNX

Wie zich verder wil specialiseren in domotica kan bij Syntra AB terecht voor de opleiding KNX. Onze docent Kurt Vermeylen, gecertificeerd KNX Tutor, schijnt zijn licht over ons aanbod, de mogelijkheden en wat je mag verwachten.