Hans van Grinderbeek volgde zes jaar geleden de opleiding kaasmeester bij Syntra. Intussen is hij zelf docent en momenteel maakt hij zijn derde lichting studenten wegwijs in kaas.
Als “foodie” pur sang, geboren verhalenverteller en met het fornuis als uitlaatklep zou het slechts een kwestie van tijd zijn totdat dit ook professioneel een invulling kreeg.
Aangesloten bij de wijnmakersgilde van Kortenberg zette Hans zijn eerste stappen in de wereld van fermentatie. Een eigen appelcider, zelf bier brouwen, groenten fermenteren en vooral ... kaasmaken. Dat laatste zou snel zijn grote passie blijken. Hoewel autodidact, werd dit de basis voor Milk and Magic. Dit is zijn eigen bedrijfje waarmee hij workshops en teambuildings organiseert, lezingen geeft en boerderijen helpt bij het opstarten van hun eigen kaasproductie. Na het behalen van het kaasmeesterdiploma leidt Hans sinds 2018 ook onze nieuwe lichting kaasmeesters op.
In de nieuwe professionele opleiding, die ‘wegwijs in kaas’ werd gedoopt, word je gedurende 7 weken intens ondergedompeld in de wereld van kaas. Productie, families, pairing, er wordt niets aan de verbeelding overgelaten. Doorspekt met anekdotes en een degustatie in elke les. Zeg nu zelf, daar begin je toch meteen van te watertanden?