Ijs

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Je hebt het vast al wel eens gehoord in je omgeving. Mensen die lactose- of glutenvrij eten. De verkoop van allergenenvrije voeding en dan in het bijzonder gluten- en lactosevrije voeding stijgt jaarlijks exponentieel. De voorbije jaren is deze markt jaarlijks gemiddeld 15% gegroeid, de meeste consumenten kopen deze producten niet uit medische overwegingen (bron: Mintel Free from food 2014).

Deze markt heeft een gigantisch potentieel. Ook in de horeca blijkt allergenenvrije voeding aan een opmars bezig. Heb je al eens aan lactosevrij ijs gedacht? 

In de opleiding ijsbereiding na de allergenenwetgeving vertelt Ice cream consultant Didier Van Hoof hoe jij als ijsbereider kan inspelen op de huidige allergenenmaterie. Items als klanten informeren, rendabel produceren en een (gedeeltelijk) allergenenvrij aanbod) komen aan bod.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

28juni

Event

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Wat je moet kennen en kunnen leer je namelijk hoofdzakelijk in een erkend leerbedrijf.

Artikel

Sta jij als syndicus sterk in je schoenen?

De vastgoedsector boomt nog steeds. Maar door de schaarsheid van bouwgronden wordt er nog meer in de hoogte gebouwd. Nog meer appartementen dus of gebouwen waar de bewoners dicht bij elkaar leven en een aantal ruimten moeten delen. 

Artikel

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

Artikel

Juwelen met ode aan de stad Mechelen

Cursiste Annick Igo studeert deze maand af in de opleiding Juwelier-goudsmid. Als eindwerk maakte ze een origineel juweel dat een ode brengt aan de stad Mechelen.