Ijs

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Je hebt het vast al wel eens gehoord in je omgeving. Mensen die lactose- of glutenvrij eten. De verkoop van allergenenvrije voeding en dan in het bijzonder gluten- en lactosevrije voeding stijgt jaarlijks exponentieel. De voorbije jaren is deze markt jaarlijks gemiddeld 15% gegroeid, de meeste consumenten kopen deze producten niet uit medische overwegingen (bron: Mintel Free from food 2014).

Deze markt heeft een gigantisch potentieel. Ook in de horeca blijkt allergenenvrije voeding aan een opmars bezig. Heb je al eens aan lactosevrij ijs gedacht? 

In de opleiding ijsbereiding na de allergenenwetgeving vertelt Ice cream consultant Didier Van Hoof hoe jij als ijsbereider kan inspelen op de huidige allergenenmaterie. Items als klanten informeren, rendabel produceren en een (gedeeltelijk) allergenenvrij aanbod) komen aan bod.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

Wie houdt er niet van de geur van versgebakken brood en pistolets? Zelfs Vlaams minister Muyters gaf bij de opening van het Bakkersatelier in de Syntra-campus van Antwerpen toe dat de geur van vers brood hem gelukkig maakt.

Artikel

Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.

Artikel

Experten in voedselhygiëne zijn hard nodig

In België wordt jaarlijks zo’n 3,6 miljoen ton aan voedsel weggegooid. Meer dan 60% daarvan wordt gelinkt aan de voedingsindustrie. Voor een groot deel is dit het gevolg van voedselverontreiniging. Door strengere regels stijgt de vraag naar hygiëne-experten in de hele voedingssector.

Artikel

Het borrelt in onze biercultuur

Sinds mei 2017 is het officieel: de Belgische biercultuur behoort tot het Unesco-werelderfgoed. Unesco wil dat ons bier zijn meerwaarde bewijst: het samenbrengen van mensen rond iets wat ze gemeen hebben, belangrijk vinden en verder willen laten evolueren.