Ijs

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Je hebt het vast al wel eens gehoord in je omgeving. Mensen die lactose- of glutenvrij eten. De verkoop van allergenenvrije voeding en dan in het bijzonder gluten- en lactosevrije voeding stijgt jaarlijks exponentieel. De voorbije jaren is deze markt jaarlijks gemiddeld 15% gegroeid, de meeste consumenten kopen deze producten niet uit medische overwegingen (bron: Mintel Free from food 2014).

Deze markt heeft een gigantisch potentieel. Ook in de horeca blijkt allergenenvrije voeding aan een opmars bezig. Heb je al eens aan lactosevrij ijs gedacht? 

In de opleiding ijsbereiding na de allergenenwetgeving vertelt Ice cream consultant Didier Van Hoof hoe jij als ijsbereider kan inspelen op de huidige allergenenmaterie. Items als klanten informeren, rendabel produceren en een (gedeeltelijk) allergenenvrij aanbod) komen aan bod.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

27augustus

Event

Kom naar het infomoment

Tijdens het infomoment van maandag 27 augustus kan je van 18u tot 21u met je vragen terecht bij onze medewerkers. Bovendien kan je meteen inschrijven. Van harte welkom!
 

Bekijk zeker ook onze online-infoweek

Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.

Nieuws

Week van de slager

Tijdens de Week van de Slager, van 16 tot 22 april, wil de sector jongeren warm maken voor deze veelzijdige en boeiende job. Slager is al enkele jaren erkend als knelpuntberoep door de VDAB en zowel zelfstandigen, supermarkten als vleesverwerkingsbedrijven smeken om goed opgeleid personeel.

Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

Wie houdt er niet van de geur van versgebakken brood en pistolets? Zelfs Vlaams minister Muyters gaf bij de opening van het Bakkersatelier in de Syntra-campus van Antwerpen toe dat de geur van vers brood hem gelukkig maakt.