thomas more syntra ab

Syntra AB en Thomas More slaan de handen in elkaar

Syntra Antwerpen - Vlaams-Brabant en Thomas More Geel slaan de handen in elkaar. Beide spelers zetten sterk in op professionele beroepsopleidingen en korte trainingen in IT en Grafische vormgeving die tegemoet komen aan de digitale noden op de werkvloer. Vandaag en morgen.

De digitaliseringsgolf verandert grondig onze manier van werken.  Jobs evolueren en digitale vaardigheden worden voor ieder van ons van levensbelang. 
Bovendien tonen studies aan dat het aantal afgestudeerden in technische en wetenschappelijke onderwijsrichtingen tot een groeiend tekort aan ICT-personeel zal leiden, met mogelijk 30.000 openstaande vacatures tegen 2020.

Syntra AB wil opleiding en bijscholing in digitale vaardigheden maximaliseren om enerzijds werknemers te versterken in hun job en anderzijds KMO’s te upgraden met IT-kennis om concurrentieel te blijven in de digitale tijden. Voortaan kan er naast Antwerpen, Leuven en Mechelen ook in Geel cursus gevolgd worden op de site van de Thomas More Hogeschool.
Volgende cursussen worden in Geel aangeboden:

  1. Business en IT: IoT voor technici
  2. MS Office: OneNote, Excel
  3. Netwerken: CCNA
  4. Software development: React, PHP, Html, Python
  5. Grafisch – Cad/Cam: Adobe (Indesign, Illustrator, Photoshop), Autocad, SketchUp

Alle opleidingen in Geel

“Met de eerdere sluiting van campus Turnhout, hadden wij geen opleidingsaanbod meer in de regio Kempen. Door de samenwerking met Thomas More vergroten wij opnieuw ons actieterrein en kunnen we aan cursisten in de Kempen de professionele context en infrastructuur van de Thomas More Hogeschool aanbieden.”

Stefan Van de Velde, Productmanager Informatica – Syntra AB

“Net als Syntra AB vinden wij het belangrijk om IT-trainingen aan te bieden die inspelen op de huidige noden en knelpunten op de arbeidsmarkt. Door onze krachten te bundelen bieden wij de mogelijkheid om ons aanbod aan IT-opleidingen te verbreden waardoor we alumni, cursisten en bedrijven in regio Kempen nog beter kunnen ondersteunen.”

Kristof Nuyts, Coördinator bedrijfstrainingen – Thomas More Geel

Het volledige opleidingsaanbod in Informatica en Grafische & audiovisuele technieken telt meer dan 100 beroepsopleidingen en korte trainingen die je kan terugvinden op de site www.syntra-ab.be.
 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Vraag naar energiezuinig (ver)bouwen groeit sterk

Syntra-AB speelt met tal van cursussen in op de groeiende vraag naar duurzaam bouwen en energiezuinig wonen. Wij hebben ze voor jou geclusterd rond drie trefwoorden: E-Peil, EPB en Groen.

sofie vanrafelghem
Artikel

Leer alles over bieren met Sofie Vanrafelghem

‘In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier’ is een leuze die je in veel biercafé’s terugvindt. België is dan ook hét land van de bieren met een grote diversiteit aan biersoorten en een rijke traditie van bierbrouwen die teruggaat tot de middeleeuwen.

ictjob
Artikel

Met deze programmeertalen vind je sowieso een job!

Als je kan programmeren, gaan er op de arbeidsmarkt meteen een hoop deuren voor je open. Nieuwe apps schieten als paddenstoelen uit de grond, websites worden steeds ingenieuzer en steeds meer toestellen hebben smart-functionaliteiten.

groendaken en daktuinen
Artikel

Groendaken en daktuinen: hoe begin je eraan?

Groendaken en daktuinen worden steeds populairder. Ze zijn goed voor het milieu en een mooi alternatief voor een tuin in het midden van de stad