thomas more syntra ab

Syntra AB en Thomas More slaan de handen in elkaar

Syntra Antwerpen - Vlaams-Brabant en Thomas More Geel slaan de handen in elkaar. Beide spelers zetten sterk in op professionele beroepsopleidingen en korte trainingen in IT en Grafische vormgeving die tegemoet komen aan de digitale noden op de werkvloer. Vandaag en morgen.

De digitaliseringsgolf verandert grondig onze manier van werken.  Jobs evolueren en digitale vaardigheden worden voor ieder van ons van levensbelang. 
Bovendien tonen studies aan dat het aantal afgestudeerden in technische en wetenschappelijke onderwijsrichtingen tot een groeiend tekort aan ICT-personeel zal leiden, met mogelijk 30.000 openstaande vacatures tegen 2020.

Syntra AB wil opleiding en bijscholing in digitale vaardigheden maximaliseren om enerzijds werknemers te versterken in hun job en anderzijds KMO’s te upgraden met IT-kennis om concurrentieel te blijven in de digitale tijden. Voortaan kan er naast Antwerpen, Leuven en Mechelen ook in Geel cursus gevolgd worden op de site van de Thomas More Hogeschool.
Volgende cursussen worden in Geel aangeboden:

  1. Business en IT: IoT voor technici
  2. MS Office: OneNote, Excel
  3. Netwerken: CCNA
  4. Software development: React, PHP, Html, Python
  5. Grafisch – Cad/Cam: Adobe (Indesign, Illustrator, Photoshop), Autocad, SketchUp

Alle opleidingen in Geel

“Met de eerdere sluiting van campus Turnhout, hadden wij geen opleidingsaanbod meer in de regio Kempen. Door de samenwerking met Thomas More vergroten wij opnieuw ons actieterrein en kunnen we aan cursisten in de Kempen de professionele context en infrastructuur van de Thomas More Hogeschool aanbieden.”

Stefan Van de Velde, Productmanager Informatica – Syntra AB

“Net als Syntra AB vinden wij het belangrijk om IT-trainingen aan te bieden die inspelen op de huidige noden en knelpunten op de arbeidsmarkt. Door onze krachten te bundelen bieden wij de mogelijkheid om ons aanbod aan IT-opleidingen te verbreden waardoor we alumni, cursisten en bedrijven in regio Kempen nog beter kunnen ondersteunen.”

Kristof Nuyts, Coördinator bedrijfstrainingen – Thomas More Geel

Het volledige opleidingsaanbod in Informatica en Grafische & audiovisuele technieken telt meer dan 100 beroepsopleidingen en korte trainingen die je kan terugvinden op de site www.syntra-ab.be.
 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Focus op opleidingen duurzaam bouwen

De bouwsector is in volle verandering o.a. door de digitalisering en de strengere bouw- en renovatietechnieken omwille van de milieuproblematiek.
Gebouwen en woningen zijn nu goed voor 40% van de CO2-uitstoot. Wie actief is in de bouw en zich bijschoolt in milieuvriendelijke innovaties, draagt zijn of haar steentje bij tegen de klimaatopwarming.

Artikel

Je eigen b&b starten, hoe begin je eraan?

Wil je een b&b starten of een familiehotelletje uitbaten? Denk je eraan kamers of een appartement te verhuren via Airbnb? In de 1-jarige avondopleiding Uitbater kleinschalige logies leer je wat er bij komt kijken, van opstart over uitbating tot positionering en promotie. De docenten zijn ervaren gastuitbaters die inzichten en wetgeving koppelen aan interessante b&b- en streekbezoeken.

Artikel

Rituelenbegeleider

Een mens is een sociaal dier en heeft nood aan rituelen om belangrijke gebeurtenissen met anderen te beleven. Een rituelenbegeleider helpt jou om de sleutelmomenten van het leven op een gepaste manier in te vullen.

Artikel

Opleiding koeltechnieken

Opleiding koeltechniek: stap in de innovatieve sector van climatisatie

De sector van koeltechniek is volop in beweging. De vraag naar koelsystemen blijft groeien zowel op de private markt als in de industrie. Wie instapt in de opleiding koeltechniek kiest voor een innovatief, technisch beroep waar zeer veel vraag naar is. Koeltechniekers beleven dan ook gouden tijden.