land rover

Syntra en Jaguar Land Rover werken samen aan Duaal Leren

Syntra en Educam slaan de handen in elkaar met Jaguar Land Rover voor twee praktijkgerichte duale opleidingstrajecten.

Jaguar Land Rover is altijd op zoek naar goed opgeleide mensen om aan de slag te gaan in hun eigen garages. Door de vlotte doorstroming van jongeren uit de Leertijd naar de arbeidsmarkt, werd er gekozen voor een samenwerking met de verschillende Syntra-koepels.

Bij duale trajecten in Leertijd kom je als cursist 1 dag naar de campus en sta je 4 dagen op de werkvloer, bij een van de concessiehouders van Jaguar Land Rover. Momenteel kan je dit traject volgen in de opleidingen Onderhoudsmecanicien en Polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsauto’s.

Naast de standaardopleiding die je op je werkplek krijgt, worden er nog regelmatig extra trainingen georganiseerd door Educam of Jaguar Land Rover. Op die manier heb je aan het einde van de rit genoeg kennis opgedaan om meteen aan het werk te gaan in een van de garages van Jaguar Land Rover. Die extra trainingen zijn bovendien helemaal gratis!

Momenteel zijn er 5 werkplekken van Jaguar Land Rover binnen het gebied van Syntra AB.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.

werkplekleren
Artikel

Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.

een job in de spoorsector
Artikel

Goederentransport per spoor, een besloten wereld?

Het goederentransport per spoor zit in de lift. Denk jij dat enkel de nationale spoorwegmaatschappijen hierin het monopolie hebben? Dan heb je het mis: er zijn in ons land tientallen privé-maatschappijen die actief zijn in het goederentransport per trein en gebruik maken van het openbare spoorwegennet. Zij zijn intensief op zoek naar gekwalificeerd personeel.

zwaargewicht werk
Nieuws

Leerjongeren restaureren eigenhandig vrachtwagen

Onze jongeren uit de metaal en carrosserie opleidingen hebben de voorbije week niet enkel het einde van het schooljaar gevierd, ze stelden ook het resultaat van hun praktijkproef "project zwaargewicht" voor.  Een vrachtwagen die ze zelf hebben opgeknapt.