Top 10 opleidingen januari 2021

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

De pandemie heeft veel mensen doen nadenken over hun loopbaan en dat merken we aan de instroom van nieuwe cursisten. Het devies van de Vlaamse Overheid is dan ook om te blijven bijscholen om de werkzaamheidsgraad in Vlaanderen weer op te krikken.
Wat vooral opvalt is dat onze korte, praktijkgerichte basisopleidingen bijzonder goed scoren. Mensen willen op korte tijd nieuwe vaardigheden leren die onmiddellijk toepasbaar zijn in hun job, of in een totaal nieuwe sector.

Onze top 10 opleidingen van januari 2021:

1. Basisopleiding projectontwikkeling vastgoed

Wil je aan de slag als projectontwikkelaar om vastgoedprojecten met een meerwaarde te realiseren? Deze intensieve, praktijkgerichte opleiding leert jou de basis van projectontwikkeling. Om in te schatten wat een grond of pand waard is brengen we jou heel wat expertise bij op het vlak van bouwproces, bouwkunde en rendementsberekening. Ook het juridisch kader met vergunningen komt aan bod.
Docent Michel Verhoeven geeft je in deze video alvast een woordje uitleg.

Naar de opleiding

2. BA5 Vakbekwaam persoon

Als jij, of één van je medewerkers, aan of nabij elektrische installaties werkt, dan is dat niet zonder gevaren. Met deze opleiding zorg je ervoor dat leidinggevenden, of collega’s die werken met elektrische installaties, in orde zijn met hun attest BA5 Vakbekwaam Persoon.

Naar de opleiding

3. Loopbaancoach

Je wil loopbaancoach worden of je bent het al en je wil meer skills aangereikt krijgen om met je coachee te werken? Dan is deze opleiding een must! Peggy Poppe kan terugblikken op jarenlange ervaring in HR en is jouw ideale coach voor deze opleiding.

Naar de opleiding

4. Basisprincipes boekhouden

Kennis van de basisprincipes boekhouden is aangewezen als je zelfstandig ondernemer bent.  Je hoeft daarom niet alle details te kennen, maar een basiskennis boekhouden zorgt ervoor dat je de materie begrijpt. Je kan dan met kennis van zaken overleggen met je interne of externe boekhouder of accountant.
Een hele interessante cursus, ik heb veel bijgeleerd en docent Peter Maginelle legt het zeer begrijpelijk uit. Ik ga er zeker mee aan de slag.” - Cursiste Joëlle Mertens, zaakvoerster van S'Thetic Nails & Beauty.

Naar de opleiding

5. Basisopleiding Elektriciteit

Wil je op korte tijd inzetbaar zijn als elektricien bij je werkgever? Ben je werkgever en wil je een nieuwe medewerker of IBO-er zonder ervaring of opleiding snel in kunnen zetten als elektricien? Dan is deze basisopleiding elektriciteit de opleiding voor een snelle start in de praktijk.
Docent Ludwig Van Loock geeft je graag wat meer uitleg over de Basisopleiding elektriciteit.

Naar de opleiding

6. Computernetwerken met TCP/IP

Een grondige kennis van TCP/IP is echt een must voor elke IT'er die professionele computernetwerken wilt opzetten en beheren. Denk daarbij bv. aan (toekomstige) netwerk- en systeembeheerders. Tijdens deze training bespreken we de evolutie en ontwikkelingen in TCP/IP-netwerken en focussen we in op de interne werking van het protocol. In de praktijklessen gaan we aan de slag met Packet Tracer, de visuele simulatietool van Cisco.

Naar de opleiding

7. Basisopleiding digitale marketing

Digitale marketing is onmisbaar in de huidige digitale wereld. Smartphones en Google kwamen in de plaats van de Gouden Gids of de Streekkrant. Met slimme online marketing kan je snel groeien en doelen zoals brand awareness, lead generation, omzetverhoging realiseren. Deze opleiding is een blended. Dat wil zeggen dat de lessen afwisselend fysiek op de campus en online doorgaan. Meer daarvoor kan je terugvinden bij het programma.
Onze expert Eric Lippens geeft je alvast wat tips rond effectieve contentmarketing.

Naar de opleiding

8. Basisopleiding MS Excel

Deze basisopleiding (we starten écht bij de basis) is de ideale start voor iedereen die geen of een beperkte kennis van Excel heeft en snel de belangrijkste technieken en mogelijkheden onder de knie wilt krijgen. Ontdek ook onze opleidingen Excel voor gevorderden.

Naar de opleiding

9. AutoCAD

Tijdens deze basisopleiding leer je op een praktijkgerichte manier 2D-tekeningen tekenen, arceren en meten, maar vooral ook hoe je een technische tekening moet opbouwen om het duidelijk en overzichtelijk te houden. Met een goede kennis van AutoCAD kan je terecht in een waaier van sectoren: van architectuur tot mode, van sanitair tot interieur.
Naast AutoCAD kan je bij ons ook terecht voor een waaier aan andere opleidingen rond technisch tekenen.

Naar de opleiding

10. Python

Python is een bijzonder populaire programmeertaal omdat het bijzonder intuïtief is en beschikt over kant-en-klare code waarmee je meteen aan de slag kan. Onze opleidingen zijn er voor beginners en gevorderde gebruikers.
Benieuwd naar de voordelen van Python? Docent Kian Mohahdjerin legt het uit in dit filmpje.

Naar de opleiding
 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.

tips vastgoedfotografie
Artikel

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten. 

BIV vastgoedopleiding marketing
Artikel

Vastgoedmarketing: BIV-erkende opleiding

Wil je je immokantoor meer in de kijker zetten en meer leads aantrekken?
Wil je een omzetgroei realiseren of huizen en appartementen sneller verkopen?
Welke meerwaarde biedt jouw vastgoedkantoor en hoe ga je je positioneren in een concurrentiële markt?