vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie: tips om panden in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet met een aanbod van honderden panden. Met vastgoedfotografie zorg je voor goede foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten.

7 tips om vastgoed te fotograferen

Met deze tips creëer je ruimtelijkheid.

1. Zorg voor een opgeruimd pand zodat je kan focussen op de essentie. Verwijder (deur)matten, kabels, benches, vuilnisbakken en andere accessoires.

2. Zorg voor de juiste compositie, probeer evenveel vloer als plafond te tonen en fotografeer wat interessant en esthetisch mooi is.

3. Maak rechte foto’s waarbij de lijnen (plafond, deurstijl, meubel enz) mooi horizontaal of vertikaal zijn. Geen kikker- of ooievaarsperspectief.

4. Zorg voor een heldere foto die correct belicht is. Een statief kan handig zijn om scherpe en juist belichte foto’s te maken.

5. Gebruik eventueel een groothoekobjectief maar overdrijf niet om de ruimte groter te laten lijken. Kleine ruimtes zoals badkamer en keuken zijn meestal niet mooi in beeld te krijgen zonder breedlens.

6. Bekijk de foto’s aandachtig op pc en zorg voor een nabewerking waar nodig (kleurcorrectie, aanpassing belichting of contrast …)

7. Bewaar in hoge en lage resolutie bestandsformaten. De hoge dienen voor drukwerk, de lage voor online toepassingen zodat de foto’s sneller laden.

Cursus vastgoedfotografie

Aantrekkelijke foto’s dragen bij aan je imago van vastgoedmakelaar.

Volg de cursus Basis vastgoedfotografie en verdien 6u BIV-permanente vorming. Vastgoedfotograaf Serge Cuppens is jullie ervaren trainer. De cursus biedt naast een basis theorie veel tips & tricks, do's and don'ts.

Je kan je eigen toestel, bij voorkeur met een breedbeeldlens meebrengen om te oefenen.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

25mei

Event

Online infoweken vanaf 25 mei

Van 25 mei tot 4 juni organiseren we opnieuw onze online infoweken. Gedurende 2 weken kan je vragen stellen, chatten met medewerkers en docenten. Je kan ook inschrijven op onze gratis webinars. Niet te missen! Vragen? We helpen jou verder! Nog niet zeker welke opleiding bij je past? Doe de test!
 

Schrijf je in voor gratis online infosessies

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

Interieurstylist
Artikel

Met vastgoedstyling een huis of appartement sneller verkopen

Veel kandidaat-kopers of huurders zijn op zoek naar een pand waarmee ze een klik hebben, met vastgoedstyling kan je de kans op die klik groter maken. De aankoop van een huis of appartement is een zaak van het hoofd én het hart.

BIV vastgoedopleiding marketing
Artikel

Vastgoedmarketing: BIV-erkende opleiding

Wil je je immokantoor meer in de kijker zetten en meer leads aantrekken?
Wil je een omzetgroei realiseren of huizen en appartementen sneller verkopen?
Welke meerwaarde biedt jouw vastgoedkantoor en hoe ga je je positioneren in een concurrentiële markt?