ondernemer

Wat als ...

je geen rijbewijs hoeft te halen, maar zonder rij-ervaring de openbare weg op mag? Je geen attest bedrijfsbeheer hoeft te halen, maar zonder voorkennis een bedrijf mag opstarten? Dit laatste is sinds 1 september realiteit.

Ok, je brengt de veiligheid van anderen niet in gevaar door een bedrijf te starten, maar misschien loop je zelf wel een hoog (financieel) risico. Je stiel kennen is niet altijd genoeg om je zaak te laten floreren. Ondernemen is een vak dat je kan leren. En dat doe je het best van andere ondernemers die putten uit hun rijke ervaring.

Denken in en met cijfers

"Ook al is het attest niet meer nodig, je moet wel bedrijfskundig zijn. Ik geef laagdrempelig les met vele voorbeelden uit de praktijk. Het is belangrijk dat mensen weten waarmee ze bezig zijn en of ze er een (goed belegde) boterham mee kunnen verdienen. Jammer genoeg zijn er zaken die failliet gaan, ondanks goed gevulde orderboekjes.
Onze fiscale wetgeving is complex en ik duid de cursisten op de zaken die ze moeten weten en monitoren, zelfs al hebben ze een goede boekhouder."  

Walter Van den Brande, docent bedrijfsbeheer - co-founder All Tax consultants

Is mijn droom haalbaar ?

"Ik ben werknemer bij een grote retailer maar ik droom van mijn eigen zaak in de entertainment business. Ik heb het plan om een airsoft terrein uit te baten, in Amerika is dit heel hip en ook in België komt dit opzetten. Het is vergelijkbaar met paintball, maar bij airsoft schiet je met replica wapens die plastiek bolletjes afvuren.

In de opleiding bedrijfsbeheer wil ik o.a. inzicht krijgen op de investeringen en de omzet die ik dien te halen. Ook het marketing luik met concurrentie-analyse komt aan bod. Ik wil dus alle plus en min in kaart brengen alvorens mij in dit avontuur te storten."

Quinten Van Bel, cursist Basiskennis bedrijfsbeheer versneld

Start me up - Maak werk van je zaak

Denk je eraan te starten, maar kan je een duwtje in de rug gebruiken? Wil je werken aan specifieke ondernemerscompetenties? Ontdek de learning snacks van het project Start me up - succesvol ondernemen. Stuk voor stuk korte, praktijkgerichte sessies rond prospectie, basis verkoop, basis boekhouden, opstellen van een financieel plan, wetgeving en verzekering enz. Schrijf je in voor een gratis intake gesprek bij één van onze ondernemerscoaches. 

Werklozen of deeltijds werkenden die een eigen zaak willen starten, kunnen ook terecht bij onze ondernemerscoaches in het project Maak werk van je zaak.

 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
hanne waumans
Artikel

De opleidingscoach: onmisbaar in een modern bedrijf

Als opleidingscoach zorg jij ervoor dat bedrijven blijven groeien door te investeren in medewerkers. Levenslang leren is immers een must voor elk bedrijf. 

b&b starten
Artikel

Je eigen b&b starten, hoe begin je eraan?

Wil je een b&b starten of een familiehotelletje uitbaten? Denk je eraan kamers of een appartement te verhuren via Airbnb? In de 1-jarige avondopleiding Uitbater kleinschalige logies leer je wat er bij komt kijken, van opstart over uitbating tot positionering en promotie. De docenten zijn ervaren gastuitbaters die inzichten en wetgeving koppelen aan interessante b&b- en streekbezoeken.

rituelenbegeleider
Artikel

Rituelenbegeleider

Een mens is een sociaal dier en heeft nood aan rituelen om belangrijke gebeurtenissen met anderen te beleven. Een rituelenbegeleider helpt jou om de sleutelmomenten van het leven op een gepaste manier in te vullen.

Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.