adobe

Welke Adobe-opleiding heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.
 

De 5 meest gebruikte Adobe-programma's
Adobe PhotoShop

Adobe PhotoShop is de bekendste telg uit de Adobe-familie en het meest gebruikte programma voor beeldbewerking en ontwerp. De software wordt door zowat iedereen in de grafische sector gebruikt, maar ook voor persoonlijk gebruik zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Bewerk je bestaande foto’s tot in de kleinste details, maak composities van verschillende beelden of begin met een wit blad en laat je creativiteit de vrije loop. Adobe PhotoShop is ook de ideale basis om visuele content te creëren die je later kan gebruiken in Adobe After Effects en Adobe Premiere. Onze docent Sven Smouts legt het uit in dit filmpje.

Illustrator

Adobe Illustrator is zowat de Adobe PhotoShop voor vectorafbeeldingen. Dat zijn grafische elementen die niet bestaan uit pixels en dus oneindig vergroot kunnen worden zonder kwaliteitsverlies. Veel bedrijven gebruiken Adobe Illustrator voor het maken van hun bedrijfslogo’s, infographics en illustraties.

Toch zijn de opties nog veel uitgebreider dan dat. Adobe Illustrator is de laatste tijd ook aan een stevige opmars bezig in de modesector en bedrijven als Nike en Victoria’s Secret ontwerpen hun kleren al met de software. Verder zijn ook de verpakkingen van zowat alles wat je koopt in de supermarkt ontstaan in Adobe Illustrator.

Adobe InDesign

Je hebt een vlotte tekst gemaakt, de juiste afbeeldingen en kleuren uitgezocht, maar hoe giet je die nu in een vlotte lay-out? Adobe InDesign is een programma waarmee je via handige kaders en blokken aantrekkelijke pagina’s maakt die zo uit een professioneel magazine lijken te komen.

Adobe InDesign geeft je een ongeziene vrijheid in het creëren van je drukwerk, of het nu om folders, flyers of affiches gaat. Doordat het programma feilloos samenwerkt met de rest van de Adobefamilie, combineer je in een handomdraai verschillende lagen en afbeeldingen om tot een prachtige lay-out te komen.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro is een robuuste tool die je een compleet pakket biedt voor videomontage. Beelden knippen en plakken, van (onder)titels voorzien, kleuren corrigeren, audiobewerkingen, overgangen en effecten,… De toepassingen van Adobe Premiere zijn quasi eindeloos.

Zowel hobbyisten als journalisten, productiehuizen en filmstudio’s zijn al jaren overtuigd van de mogelijkheden van deze software. Video content is king op zowat elk platform en met Adobe Premiere heb je alle mogelijkheden om de beste content te maken.

Bekijk het filmpje met docent David Verhulst

Adobe After Effects

Waar Adobe Premiere stopt begint Adobe After Effects: de post-productie. Dit pakket wordt gebruikt voor de special effects die je in Hollywoodfilms ziet, maar evengoed voor flitsende bedrijfspresentaties. Gebruik geavanceerde introschermen en titels om je filmpjes van het scherm te laten spatten of maak verbluffende composities van verschillende beelden over elkaar.

Dit programma is een echte speeltuin voor creatief talent, waarmee je jezelf constant opnieuw laat inspireren door de talloze mogelijkheden.

Kies je Adobe-opleiding en schrijf je in!

Bij Syntra AB kan je je bijna heel het jaar door inschrijven op tientallen Adobe-opleidingen, verspreid doorheen onze 3 campussen. Zit je nog met vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met ons klantencentrum. We'd love to help!

Bekijk alle Adobe-opleidingen

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten
Artikel

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten

We mogen heel wat steden en gemeenten tot onze klanten rekenen en door onze jarenlange samenwerking en verscheidenheid aan uitdagingen, kunnen we de opleidingsbehoeften in de publieke sector goed inschatten. In dit blogartikel vind je een selectie uit de gerealiseerde incompany-trainingen aan regionale en provinciale bestuursorganen.

Artikel

Data science: SQL als jouw geheime wapen

Ontdek de voordelen van SQL om je data en databases te beheren.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.

Artikel

Leren programmeren bij Syntra AB: Python, Java, C#, PHP, …

Wil jij graag leren programmeren? Goed, want dan ben je bij Syntra AB aan het juiste adres! Yes! Dankzij ons ruim aanbod heb je keuze uit de meest courante programmeertalen en kan je kiezen waar, wanneer (overdag of ’s avonds) en hoelang (enkele sessies, 1 jaar of 2 jaar) je een opleiding volgt. Lekker handig, toch?