opleiding KNX bij Syntra AB

Word domotica-professional met de gecertificeerde opleiding KNX

Wie zich verder wil specialiseren in domotica kan bij Syntra AB terecht voor de opleiding KNX. Onze docent Kurt Vermeylen, gecertificeerd KNX Tutor, schijnt zijn licht over ons aanbod, de mogelijkheden en wat je mag verwachten.

KNX, de standaard voor domotica

First things first: wat is nu eigenlijk KNX? Het is de open wereldstandaard voor domotica-toepassingen. De software bestaat al ongeveer 30 jaar, leent zich tot kleine en grote gebouwen en is makkelijk uit te breiden aan de hand van een zeer gebruiksvriendelijke interface.

Waarom wil je een KNX-certificaat?

Je KNX-certificering is een kwaliteitsgarantie op het vlak van domotica. Zowel eindgebruikers, maar ook aannemers, industrie, winkels en kantoren doen beroep op gecertificeerde KNX-installateurs om comfort en energiebesparing te creëren.

Deze 4 onderstaande opleidingen zetten je op weg.

 

Startopleiding: Gecertificeerde opleiding KNX (basis)

Deze korte basisopleiding kan 's avonds of overdag gevolgd worden en omvat 40% theorie en 60% praktijk. Je leert een domotica-installatie volgens de KNX-standaard te realiseren en te programmeren. De ideale opleiding voor technici gespecialiseerd in elektriciteit, domotica-installateurs, systeemintegratoren, studieburelen, architecten en iedereen die zich wil bekwamen in automatisering en domotica.

Kurt Vermeylen, KNX Tutor: “In de laatste les nemen we met de groep deel aan het online KNX-examen theorie, gevolgd door een praktijkexamen. Wie slaagt, ontvangt het KNX certificaat, wordt gecertificeerd KNX Partner en kan inloggen in het KNX-portaal.”

Bekijk opleiding

 

Demokoffer van de opleiding KNX bij Syntra AB

Vervolgopleiding: Gecertificeerde opleiding KNX (advanced)

In deze vervolgopleiding van 4 dagen gaan we een stap verder in de verschillende technologieën binnen de wereld van gebouwenautomatisering. De opleiding duikt nog dieper in de theorie en koppelt deze aan realistische oefeningen die je ook op de werkvloer kan aantreffen. Je leert nog meer over KNX domotica volgens de opgelegde standaard van de KNX associatie. Tijdens de laatste les nemen we klassikaal deel aan het KNX-examen.

Kurt Vermeylen, KNX Tutor:

“We duiken diep in de materie met doorgedreven oefeningen. Volgende automatisatiedomeinen komen aan bod:

 • Gesofisticeerde verlichting: het kunstlicht continu regelen in functie van de variërende natuurlijke lichtinval zodat de hoeveelheid licht die op de werktafel valt constant blijft (bv. in laboratoria).

 • Gesofisticeerde verwarming: procentueel regelen aan de hand van de gemeten waarden in een lokaal.

 • Gesofisticeerd sturen en regelen: opgemeten waarden van meerdere parameters beinvloeden.

 • Security: beveiliging via autenticatie en encryptie van data.

 • Visualisatie: het monitoren en aansturen van de KNX-installatie via de GUI (graphical user interface), lokaal en via het internet.”

Opgelet: wie zich wil inschrijven voor deze vervolgopleiding, moet eerst geslaagd zijn voor de basisopleiding.

Bekijk opleiding

 

Verder specialiseren: 2 extra opleidingen KNX

Opleiding KNX - HVAC specialist

KNX professionals die KNX componenten installeren die een impact hebben op de werking van HVAC componenten, moeten beschikken over voldoende HVAC kennis om op een efficiente manier de meest geschikte KNX regeling te kunnen bepalen na overleg met de HVAC installateur. Het doel van de opleiding KNX - HVAC Specialist is:

 • communicatie met de HVAC installateur verbeteren;

 • uitleggen van de meest belangrijke technische termen van HVAC componenten;

 • inzichten verkrijgen in de verschillende mogelijkheden qua sturing en regeling van HVAC apparatuur;

 • promoten van KNX technologie binnen het HVAC segment.

Bekijk opleiding

 

Opleiding KNX - Refresher Course

De KNX Refresher course is gericht op KNX partners die reeds een opleiding hebben gevolgd in het verleden. Het doel van de opleiding is om KNX Partners hun vaardigheden in de eerste plaats terug op te frissen, maar ook om deze verder uit te breiden.

Bekijk opleiding

 

7 redenen om te kiezen voor een opleiding KNX bij Syntra AB of Syntra Bizz.

 1. interactieve lessen met unieke demokoffers;

 2. de opleiding kan zowel overdag als 's avonds na de werkuren gevolgd worden;

 3. volg je eigen tempo door aangepaste oefeningen;

 4. permanente coaching gedurende de praktijklessen;

 5. we werken met de laatste software zoals ETS5- en 6;

 6. met de nieuwste trainingskits beantwoordt Syntra AB / Syntra Bizz aan alle verplichte apparatuur die de KNX-associatie oplegt;

 7. Sytra AB heeft een uitstekend klantencentrum: wie nog vragen over de opleidingen heeft kan altijd contact opnemen binnen de kantooruren of een mailtje sturen. 

 

 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy
Artikel

Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy

Syntra Bizz stuurt versterking richting Hasselt & Mechelen: docenten Karim & Filip, specialisten in veiligheid, geven honderden nieuwe medewerkers en aannemers van Fluvius 2 essentiële opleidingen.

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten
Artikel

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten

We mogen heel wat steden en gemeenten tot onze klanten rekenen en door onze jarenlange samenwerking en verscheidenheid aan uitdagingen, kunnen we de opleidingsbehoeften in de publieke sector goed inschatten. In dit blogartikel vind je een selectie uit de gerealiseerde incompany-trainingen aan regionale en provinciale bestuursorganen.

Ben je klaar voor de energietransitie?
Artikel

Ben je klaar voor de energietransitie?

De energietransitie is in een stroomversnelling gekomen. Overheden, bedrijven en particulieren streven naar een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Er is ook de switch van een centrale naar een decentrale energieproductie waardoor we voor een stuk zelfvoorzienend worden en de afhankelijkheid van dure energie-import verminderen.

Artikel

Gratis opleidingen voor werkzoekenden: in één sprong naar je toekomst

Bij Syntra AB geloven we in de kracht van voortdurende ontwikkeling en professionele groei. Als erkend opleidingscentrum hebben we een unieke kans voor werkzoekenden die zich via VDAB willen omscholen naar een veelgevraagd knelpuntberoep. Ben je werkloos en ingeschreven bij VDAB als werkzoekende? Wil je je werkloosheidsperiode ombuigen tot een vruchtbare investering in je toekomst? Lees dan zeker verder!