admin

Word jij de nieuwe administratieve duizendpoot waar veel bedrijven naar zoeken?

Als administratief bediende ben je binnen de bedrijfswereld de ondersteunende kracht in het bedrijf. Dat de praktijkgerichte opleiding bij Syntra AB je voorbereidt op deze taken vertellen enkele cursisten.

Ik wilde graag aan de slag gaan als administratief bediende. Daarom volgde ik de opleiding. En het is gelukt!

Cursiste Ann Vermande werkte als verkoopster en huishoudhulp en ging op zoek naar een job als administratief bediende

Omdat mijn administratieve vaardigheden niet sterk genoeg waren, ben ik de opleiding gaan volgen. Voor mij persoonlijk vond ik de aanpak van het vak informatica zeer goed. Wat informatica betrof voelde ik me heel onzeker. Mijn leeftijd (nu 51) speelde daar een grote rol bij. Jonge mensen zijn er in opgegroeid… Het vak was zeer praktisch gericht. Tijdens deze lessen heb ik heel wat geleerd! Ik heb een goede basiskennis opgedaan. Het is nu ook makkelijker om zelf iets te gaan uitzoeken, om zo mijn kennis nog te verruimen. De taalvakken vond ik ook fijn, het was een goede opfrissing. Er was veel aandacht voor het communiceren, o.a. een telefoongesprek voeren.

Wat vind je van de docenten / manier van lesgeven?

Je merkt duidelijk dat je in volwassenonderwijs terechtgekomen bent. Het gaat er gemoedelijk aan toe, er wordt rekening gehouden met de gezinssituaties. Natuurlijk ligt de ene docent je beter dan de andere.

Cursiste Freya Slock wilde graag aan de slag gaan als administratief bediende

Daarom volgde ik de opleiding. En het is gelukt: ik werk nu als administratief assistent in een dienstencentrum! Het meeste voordeel haal ik uit de lessen informatica en de taallessen. Die kennis gebruik ik nu elke dag! Ik had trouwens voor Syntra gekozen omdat er bij jullie ook Duits werd gegeven.

Alle informatie over de tweejarige opleiding tot administratief bediende vind je hier.

 

 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

"Premier Michel en bedankingskaartjes… de uitdagingen van een medisch secretariaat"

Tijdens de info-avond op de Syntra-campus in Leuven, gaf Huguette De Boey met plezier uitleg over de opleiding Medisch secretaresse. Het leuke aan zo’n babbel is dat je tegelijk kennismaakt met de mens, de docent die jou tijdens de opleiding zal begeleiden. En dat je de sprankel in haar ogen ziet terwijl ze haar verhaal doet.

16november

Event

Bezoek onze stand op de VOV-beurs op 16 november in Leuven

16 november 2017 staat in de agenda van alle professionals - actief in opleiding, ontwikkeling en HRM - met stip aangeduid. De Brabanthal in Leuven is dan dé verzamelplaats voor wie wil kennismaken met wat de markt in opleidingen aanbiedt. Uiteraard is ook Syntra AB ook aanwezig. Bezoek onze stand 134, rechts tegen de muur.

Artikel

Soft skills voor de IT-professional

Tot voor kort kreeg je jezelf als IT-er nog wel verkocht louter op basis van je expertise. Soft skills leken voor experts in informatietechnologie niet echt een noodzaak. Dat is niet meer zo. Succesvolle IT-professionals zijn sociaalvaardig en kunnen meepraten op het niveau van de klant.

Artikel

Bedrijfsbeheer met taalondersteuning

In campus Antwerpen kan je Basiskennis bedrijfsbeheer volgen met taalondersteuning Arabisch en Turks. Hüseyin Aslan is al meer dan 20 jaar één van de stuwende krachten in deze opleidingen.