In dit nieuwe traject van korte avondopleidingen, bepaal je zelf voor welke module(s) je inschrijft. De reeks is een aanrader voor al wie in hedendaags (ver)bouwen een bredere kennis wil verwerven, of zich wil verdiepen in specifieke toepassingen, materialen en structuren.

TipDoe je voordeel: je kan voor elke afzonderlijke module inschrijven, maar intekenen voor een volledig traject levert zo’n € 515 voordeel op. De deelnameprijs voor een volledig traject van 12 sessies is slechts € 925,21 ipv € 1440 (+21% btw). De opleidingen vinden plaats in Leuven en Mechelen. Alle sessies lopen van 19 tot 22u.

Inhoud links

Modulair traject Bio-ecologisch bouwen (12 sessies)

Omvat de modules Bio-ecologisch bouwen, Basiskennis ruimtelijke ordening en stedenbouw, Luchtdichtheid van gebouwen, Isoleren van gebouwen, Ventilatie van gebouwen, Waterbeheer en sanitair, Energie- en verwarmingstechnieken.

€ 925,21 / € 1119,50 incl. btw (ipv € 1440)

Hou me op de hoogte
 

Modulair traject Benoveren-renoveren (12 sessies)

Omvat de modules Traditionele bouw - Benoveren/renoveren, Basiskennis ruimtelijke ordening en stedenbouw, Luchtdichtheid van gebouwen, Isoleren van gebouwen, Ventilatie van gebouwen, Waterbeheer en sanitair, Energie- en verwarmingstechnieken.

€ 925,21 / € 1119,50 incl. btw (ipv € 1440)

Hou me op de hoogte

Inhoud rechts

Modulair traject Houtskeletbouw (12 sessies)

Omvat de modules Houtskeletbouw, Basiskennis ruimtelijke ordening en stedenbouw, Luchtdichtheid van gebouwen, Isoleren van gebouwen, Ventilatie van gebouwen, Waterbeheer en sanitair, Energie- en verwarmingstechnieken.

€ 925,21 / € 1119,50 incl. btw (ipv € 1440)

Hou me op de hoogte

Vrije modules

Wil je niet het hele traject volgen, dan kan je hieronder inschrijven voor de module(s) van je keuze.
 

Bio-ecologisch bouwen (4 sessies)

Over omgeving, constructies, materialen en natuurlijke producten. Hoe gebruik je ze best? Welke constructies zijn haalbaar in de woningbouw?
€ 420 / € 508,20 incl. btw

Blijf op de hoogte
 

Benoveren-renoveren (4 sessies)

Van bij het plan en in elke fase spelen energieprestaties, leefkwaliteit, duurzaamheid ... We bekijken omgeving, aanpak, materialen, constructies en combinaties met bv. houtskelet.
€ 420 / € 508,20 incl. btw

Blijf op de hoogte
 

Houtskeletbouw (4 sessies)

We bekijken hoe we materialen optimaal kunnen gebruiken in de woningbouw, welke constructies (o.a. CLT) en concepten haalbaar zijn.
€ 420 / € 508,20 incl. btw

Blijf op de hoogte
 

Ruimtelijke ordening en stedenbouw (1 sessie)

Over de inplanting in de omgeving, structuren, bereikbaarheid & mobiliteit, water- en energieverbruik op stedelijk niveau.
€ 150 / € 181,50 incl. btw

Schrijf je in voor deze module
 

Luchtdichtheid van gebouwen (1 sessie)

Over de normen en het belang van constructie, ontwerp, coördinatie, uitvoering, knooppunten en doorboringen, testen.
€ 150 / € 181,50 incl. btw

Schrijf je in voor deze module
 

Isoleren van gebouwen (2 sessies)

We bekijken de thermische isolatie van traditionele bouwtechniek, houtskeletbouw en bio-ecologisch bouwen: lage-energiewoning, passief en BEN bouwen, koudebruggen, energiezuinig renoveren, isolatiematerialen, thermografie.
€ 210 / € 254,10 incl. btw

Schrijf je in voor deze module
 

Ventilatie van gebouwen (1 sessie)

We bespreken het nauwe verband met isoleren en luchtdichtheid, de relatie met verschillende bouwmethoden, typering en normering, binnenklimaat en gezonde binnenlucht.
€ 150 / € 181,50 incl. btw

Schrijf je in voor deze module
 

Waterbeheer en sanitair (1 sessie)

Over bouwtechnische specificaties, hun gevolgen en wat de toekomst zal brengen. We bekijken oa. gebruik van regenwater, groendaken en de watertoets.
€ 150 / € 181,50 incl. btw

Schrijf je in voor deze module
 

Energie- en verwarmingstechnieken (2 sessies)

Mogelijkheden inzake verwarming, verlichting, elektriciteit met oog voor energiezuinig wonen en hernieuwbare energie. Kennis en begeleiding om doordachte keuzes te kunnen maken.
€ 210 / € 254,10 incl. btw

Schrijf je in voor deze module

Bespaar nog meer op de kost van je opleiding

Tot 40% korting met de kmo-portefeuille
 

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waarmee bedrijven tot 40% van de opleidingskost recupereren. Wat je hiervoor moet doen, lees je op www.kmo-portefeuille.be.
 

Tussenkomst winteropleidingen (van 1/12 tot 31/3) – Fvb Constructiv

De winterperiode is een ideale periode om bouwvakarbeiders bij te scholen. Wanneer je in tijdelijke werkloosheid gaat wegens weerverlet, kan je tot 160u winteropleiding volgen met bovenop hun werkloosheidspremie van de RVA, een premie van € 40 én een aanvullende vergoeding bouw van Constructiv. Dat geldt ook voor deze modulaire opleidingen. Voor meer info: http://fvb.constructiv.be/nl/Voor-werkgevers.aspx
 

Vragen?

Tine, Marike en Sofie van het klantencentrum helpen je graag verder. Je kan hen ook je vraag stellen via de live chat.

We helpen je verder