Proficiat, want jij vond de weg naar Syntra AB, het opleidingscentrum voor ondernemers en vakmensen in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Het doet ons plezier dat je deze waardevolle stap zet in je professionele carrière. Succes met je opleiding en tot op de campus!

Syntra AB en Covid-19

Als erkende opleidingsinstelling baseren wij onze acties op de adviezen die we van de Vlaamse Overheid krijgen.
 

meer info

Op zoek naar het cursistenportaal?

Meld je aan op MijnSyntra. Onderaan de navigatie (links) vind je de link naar het cursistenportaal.
 

Naar het cursistenportaal

Om het je echt gemakkelijk te maken, hebben we rechten en plichten (examenreglementen, annulatievoorwaarden) gebundeld in een handige cursistengids. Die kun je gewoon afprinten, maar je kunt hem ook online raadplegen op je computer, smartphone of op je tablet. We ontvangen jou met open armen. Tot binnenkort!

Download de cursistengids

TipBen je op zoek naar een publicatie van Syntra AB? Je kan ze hier bekijken en downloaden.

Leercoaching

Myrthe

Kun je een duwtje in de rug gebruiken om te slagen voor je herexamen? 
Syntra AB helpt je graag om beter en efficiënter te studeren! Onze leercoach Myrthe Bleijerveld biedt je gratis alle mogelijke hulp om een studieplanning te maken, de cursus beter te begrijpen, samenvattingen en schema’s te maken, hoofd- en bijzaken te onderscheiden, en het online materiaal te verwerken. Ook cursisten met leer- of taalmoeilijkheden kunnen rekenen op de nodige ondersteuning. 
De leercoach Myrthe staat klaar voor al je vragen via mail (leercoach@syntra-ab.be) of telefoon (0492 23 89 49).

Meld je aan voor de software services
Cursisten medisch secretaresse, (meertalig) administratief bediende, data-analist - Office 365

Syntra email checken? Office 365 downloaden? Ga naar Office 365, vul je @student.syntra-ab.org e-mailadres in en je paswoord. Is het de eerste keer? Vul dan je tijdelijke paswoord in en automatisch zal het systeem je vragen om dit te wijzigen. Een paswoord moet minstens 8 karakters lang zijn, een teken een hoofdletter en minstens één cijfer bevatten. Bv. Syn159753@. Office 365 is beperkt beschikbaar voor die cursisten die in aanmerking komen. Kom je in aanmerking, dan krijg je automatisch een e-mail van ons.

Cursisten netwerkbeheerder / pc technieken

Meld je aan bij VMware shop.

Cursisten analist-programmeur, netwerkbeheerder en pc technieken

Meld je aan bij Dreamspark shop.

Cursisten grafische opleidingen en webdesign

Zo koop je Adobe CC voor studenten aan

Stap 1: Adobe ID aanmaken

  • Ga naar deze pagina en maak je Adobe ID aan (opgelet, jaarabonnement).
  • Ga naar deze pagina als je per maand wil betalen.
  • Wil je alleen het pakket voor fotografie, ga dan naar deze pagina en kies de gewenste formule (vergeet niet op de tab studenten te klikken).
  • Gebruik een e-mailadres dat je voor altijd zal gebruiken (dus geen werk e-mailadres en ook niet het Syntra AB e-mailadres dat je net gekregen hebt). Best een Hotmail of Gmail adres dat je regelmatig gebruikt en checkt. Let op dat je geen typfout maakt, want je moet je account activeren en als je je paswoord vergeet, dan moet je een geldig e-mailadres hebben om dat te kunnen opvragen. Laat je browser venster open staan en ga in een ander tabblad naar je mail. Check die mail en verifieer je e-mailadres. Sluit dat tabblad en keer terug naar je oorspronkelijk tabblad.

Stap 2:  academische status checken

Adobe vraagt informatie over onderwijsinstellling. Vul hier Syntra AB in. Vink aan dat je student bent (dat is normaal gezien de default optie). Vul je e-mailadres in dat je van ons gekregen hebt bij e-mailadres onderwijsinstelling. Kies je studierichting (meestal ontwerp, web, multimedia). Vul je datum van afstuderen in! Accepteer vervolgens de voorwaarden en vul de betalingsgegevens in en rond de bestelling af.

Aanmelden online leerplatform

Inhoud links

Blended learning

Voor Syntra is de "goesting" om te leren heel belangrijk. En we willen dat onze opleidingen toegankelijk zijn. Daarom zoeken we steeds naar de beste manier om een cursus aan te bieden.

Ook bij Syntra AB lopen al een aantal opleidingen waarbij lessen in groep met online leren worden gecombineerd.

Ontdek de opleidingen "blended learning"?

Inhoud rechts

Werkplekleren

Steek jij liever de handen uit de mouwen dan je broek te slijten in een leslokaal? Met werkplekleren bedoelen wij dat je meer dan de helft van de totale opleidingstijd aan de slag bent bij een erkend leerbedrijf.

Veel van wat je voor het gekozen beroep moet kennen en kunnen, ga je dus leren van een praktijkopleider.

Meer over werkplekleren

Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of bel, mail of chat met het klantencentrum.

Ombudsdienst

Heb je een probleem met je opleiding en vind je geen oplossing? Onze ombudsdienst helpt je verder.

Tine Gerousse
Ombudsvrouw

Tineke Gerousse

078 15 99 99