Er waren eens CMO Antwerpen, CMO Kempen, CMO Leuven, CMO Mechelen en ACEBE. De vroegere centra voor Middenstandsopleiding.

De fusie

In de lente van 2002 zagen zij in dat, als zij dezelfde hoge kwaliteit zouden willen blijven aanbieden, samenwerking onafwendbaar was.

Er werd druk vergaderd en in de zomer van 2002 was de fusie een feit. Syntra Antwerpen en Vlaams Brabant vzw was geboren. Nadien volgden een paar woelige maanden, eigen aan elke fusie, maar stilaan kwam het schip weer in rustiger vaarwater terecht.

Na de fusie

In 2003 werden de 2 campussen in Antwerpen samengevoegd tot één campus Metropool met lesplaatsen in Antwerpen en Kontich. In datzelfde gebouw in Kontich werd ook het nieuwe hoofdkwartier in gebruik genomen.

In de zomer van 2007 kon Syntra AB al 5 kaarsjes uitblazen. Wat vliegt de tijd toch! En alsof het een verjaardagsgeschenk was, werden onze inspanningen in september 2007 beloond met een recordaantal inschrijvingen.Vandaag de dag is Syntra AB dan ook het grootste opleidingsinstituut voor de Leertijd (werken en leren voor jongeren) met 1.400 leerlingen. Jaarlijks volgen 6.000 cursisten een (lange) opleiding. Enkele duizenden enthousiastelingen vinden dan weer de weg naar Syntra AB om kortlopende, gespecialiseerde cursussen te volgen. En tot slot, ook de afdeling verhuur en training op maat draait op volle toeren.

15 jaar Syntra AB

In de zomer van 2012 vierden we het 10 jarig bestaan van Syntra AB met een spetterend feest in de Schorre in Boom. Wat heeft de zomer van 2017 in petto?

Uit de oude doos