Syntra staat voor praktijkgerichte vorming die elk jaar door meer dan duizend professionals zoals jij gegeven wordt aan enkele duizenden cursisten. Voor onze cursisten zijn de docenten mee het gezicht van Syntra. We vinden het daarom ook bijzonder fijn dat we op jouw medewerking mogen rekenen.

Vaak horen we dat Syntra AB groot en complex is. Daarom hebben we deze gids gemaakt. De gids wil een antwoord geven op de vele vragen die jij en je collega’s hebben; over wat we van jou verwachten en wat jij van ons mag verwachten. We willen immers alles in het werk stellen om jou op een goeie manier te ondersteunen.

Download de docentengids

Gratis bijscholingen voor docenten
Jaarlijks richt de docentencoach verschillende bijscholingen in. Gebruik deze kans om meer te leren over lesgeven en neem deel!
Wegwijs voor nieuwe docenten

De Wegwijs voor nieuwe docenten zijn 2 sessies die u op weg helpen in uw lesopdracht. In de eerste sessie maken we u wegwijs bij Syntra AB en de doelgroep, in de tweede sessie overlopen alle onderdelen van goed lesgeven in een notendop! 

 • Berchem op maandag 21 & 30 januari 2017 van 19 tot 22u
 • Turnhout: data nog niet bekend
 • Leuven: data nog niet bekend
 • Mechelen op zaterdag 18 & 25 februari 2017 van 9 tot 12u

Schrijf je hier in!

Het lesmateriaal kan je hier downloaden: Wegwijs bij Syntra presentatie, Wegwijs in lesgeven deel 1 & deel 2 

 

Bijscholingen voor docenten
 • Feedback geven: nog geen data bekend, blijf op de hoogte.
 • Wegwijs in evalueren: in Berchem op dinsdag 25 april 2017 van 19-22u. Inschrijven
 • Activerende werkvormen in je les: deze pedagogische bijscholing bestaat uit 2 sessies in Berchem op woensdag 15 & 22 maart 2017 van 19-22u. Inschrijven
 • Omgaan met taalverschillen en –achterstand: in Berchem op 7 februari 2017 van 19-22u. Inschrijven
 • Spreken voor een groep: in Leuven op dinsdag 21 februari 2017 van 19-22u. Inschrijven

Nieuw

 

 • How to ... een cursus maken: nog geen data bekend, blijf op de hoogte.
 • Omgaan met leermoeilijkheden en gedragsstoornissen: in Berchem op 18 januari 2017 van 19-22u. Inschrijven  

Docentencoach Lotte helpt je verder

Het is goed mogelijk dat je nooit eerder voor de klas stond, want bij Syntra AB kiezen we in de eerste plaats voor vakspecialisten, mensen die in de praktijk staan. Lesgeven vraagt veel extra werk: lesvoorbereidingen, afwisseling zoeken, je persoonlijk optreden tegenover leerlingen, oefeningen ontwerpen, toepassingen zoeken, evalueren, omgaan met conflicten, het teamgebeuren … Voor de Eerste Hulp Bij Noodgevallen betreffende lesgeven, kan je de docentencoach contacteren. Maar ook bij je verdere competentieontwikkeling of interesse naar didactische tips staat ze jou bij.

Wat doet een docentencoach wel?

 • Zoeken naar oplossingen op kleine en grote vragen
 • Workshops en navormingen op maat aanbieden

Wat doet een docentencoach niet?

 • Inspecteren of controleren
 • De inhoud van je lessen evalueren

 

Hoe contacteer je Lotte?

bel haar op (03)451 99 00

of stuur een mailtje naar lotte.baeyens@syntra-ab.be

Inhoud links

Nieuwsbrieven

In onze driemaandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen op de campussen. Lees de nieuwste nieuwsbrief hier!

Visie op opleiden

Het SYNTRA-netwerk wil bijdragen tot meer en beter ondernemen in Vlaanderen via arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van ondernemers, hun medewerkers en alle ondernemende volwassenen en jongeren die hun professionele competenties willen ontwikkelen.

De cursisten worden begeleid door een docent, die een professional is als leercoach en als competentiehouder in zijn vak. Het leerproces staat volledig in functie van de directe en concrete toepasbaarheid op de werkvloer, om beter te functioneren en te groeien in de concrete beroepsrealiteit. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van de cursist, de docent en het SYNTRA-netwerk.

Inhoud rechts

Digitaal leren

Syntra AB heeft een LMS en een werkgroep rond e-leren. Lotte (docentencoach) en Stefan (sectorconsulent) zijn de Moodle beheerders. Daarbij krijgen we hulp van de mensen van Tollnet. Gespecialiseerd in e-leren.

Wij kozen voor Moodle als ons LMS en Xerte als onze tool voor het maken van digitale leerpaden.

Vraag je docentenkaart aan

Deze kaart is een teken van waardering voor het harde werk en de vele uren die jullie investeren in het opleiden van de ondernemers van morgen.

Vraag ze hier aan

Tot slot: nuttige links