Vorig cursusjaar werd een docentenportaal gelanceerd waar je de aanwezigheden van jouw cursisten moet registreren. De ingave van je lesonderwerp gebeurt in hetzelfde scherm als waar je je aanwezigheden ingeeft en dient als basis voor jouw loonverwerking.

Het invullen van de aanwezigheden gaat hand in hand met het invullen van de klasagenda. Op het ADX-portaal open je een lesmoment en registreer je klasagenda en aanwezigheden, alvorens te kunnen opslaan. Waarom is dit zo belangrijk? De klasagenda is een essentieel controle-instrument om aan externen of Syntra Vlaanderen te kunnen verantwoorden of het curriculum / lesplan wel volledig gegeven is.

Om onze administratie en opvolging goed te laten verlopen, is vooral de invoer van het lesonderwerp en een correcte registratie van de aanwezigheden van cruciaal belang! Mocht je hierbij vragen hebben, kan je je altijd tot de campus richten.

Niet terug te vinden? Onmiddellijk melden!

Wanneer je het lesmoment niet terugvindt is dit omdat het niet correct is ingepland. Dit moet je onmiddellijk melden. We kunnen namelijk niets rechttrekken uit het verleden. Wanneer dit pas een dag later gemeld wordt, kunnen wij niets meer aanpassen. Concreet klopt de uitbetaling van je loon dan niet.

Er hangt ook voor de cursisten immers veel vanaf.  Een ‘X’ (aanwezig) of een ‘A’ (afwezig) maakt een wereld van verschil voor de cursisten.  Sowieso moeten cursisten minstens 2/3 van de lessen aanwezig te zijn om te mogen deelnemen aan de examens. Wanneer een cursist aanwezig was, maar hij/zij wordt als afwezig geregistreerd, kan dit dus betekenen dat de cursist geen examen mag afleggen. Maar ook heel wat andere attesten (educatief verlof, C98,…) die cursisten dienen voor te leggen aan hun werkgever of andere organisaties dienen 100% correct de aan- en afwezigheden van de cursist in kwestie te vermelden. 

Vanaf september 2018 zullen de aanwezigheden en klasagenda enkel nog digitaal doorgegeven worden!