Ontdek de nieuwe opleidingen die starten in januari en schrijf je snel in voor enkele unieke en gratis bijscholingen voor docenten.

Nieuwe opleidingen die starten in januari: lang & kort

Een nieuw jaar staat in de steigers, de programmatiekorf voor het voorjaar 2020 is goed gevuld met + 700 opleidingen.

Benieuwd? Blader door de online opleidingsgids en promoot ons opleidingsaanbod door de LinkedIn post van 16 december op je eigen pagina te delen.
 

Heb je liever enkele gedrukte exemplaren om te verspreiden in jouw netwerk? De gidsen zijn vanaf januari beschikbaar in de displays van onze campussen.

Coaching: De gratis bijscholingen voor docenten

Opnieuw zullen er enkele unieke & gratis bijscholingen voor docenten georganiseerd worden. Wees er snel bij!

 • Storend gedrag in de klas: gsm & laatkomers: waarom zou je deze opleiding volgen?

  Ervaren jullie ook steeds meer storend gedrag op klas? Elke docent wordt wel eens geconfronteerd met storend of moeilijk gedrag in de klas en op de speelplaats. In deze workshop willen we samen met jullie een antwoord zoeken hoe je hier het beste mee omgaat. Er wordt een minimum aan theorie aangeboden, maar vooral praktische tools en tips wat voor onze doelgroep (leertijd, duaal, voltijdse dagopleidingen en eventueel avondopleidingen) het beste werkt. Door topdocente Els Keyen!

  Schrijf je in
   

 • Autoriteit in de klas: waarom zou je deze opleiding volgen?

  Hoe streng mogen we nog zijn? Dit is een vraag die de meeste docenten zich wel eens stellen. Wat mogen we nog eisen van cursisten? Mogen we nog straffen? Moeten cursisten niet gewoon doen wat we zeggen, of moeten we over alles onderhandelen met hen? Gezag is in deze tijd geen evidentie meer. Binnen één opleiding leven vaak heel uiteenlopende antwoorden op deze vragen. Dit leidt makkelijk tot escalaties en spiralen van onmacht of tegenagressie, zeker bij aanhoudend probleemgedrag. We onderzoeken wat autoriteit voor jouw klaspraktijk kunnen betekenen. Door docent Bart Moens.

  Schrijf je in
   

 • Computervaardig zijn als docent

  MS Excel, Word en PowerPoint: tips & trics om je leven als docent aangenamer te maken!

  Schrijf je in
   

 • Omgaan met stress

  Negatieve (chronische) stress is geen "ding" dat plots je lessen en leven binnenkomt. Het is sluipend, stapelt zich op en blokkeert ons lijf. Steeds meer mensen worden slachtoffer van een burn-out. We leggen dan ook gigantische druk op onszelf. Bovendien komt er in deze veranderende tijden veel op ons af. Hoe ga je om met al die nieuwigheden en weerstand? Een beetje stress is wel gezond, maar waar ligt de grens?

  Schrijf je in