Wil je graag (gedeeltelijk) overschakelen op online lessen of streaming?  

Online lessen
  1. Neem dan eerst contact op met de opleidingscoördinator van je opleiding. Samen met hem/haar kan je afspreken welke lessen er precies online zullen doorgaan en wanneer deze zullen doorgaan. De opleidingscoördinator zorgt er voor dat de groep cursisten hier tijdig over wordt ingelicht en zij ook alle technische info hebben om in te loggen in de virtuele klas
  2. Ondertussen neem je de leerpaden "Leren werken met het leerplatform Syntra-Cloud" en "Virtuele klas via Big Blue Button" door. Schrijf je in voor een pedagogische sessie over online lesgeven. In de sessie focussen we op het inhoudelijke luik van online lesgeven, maar als je nog technische vragen overhoudt na het leerpad, kan je die daar ook stellen.

Al deze stappen doorloop je vóór de start van je eerste online les. 
 

Streaming
  1. Stem met je opleidingscoördinator af welke mogelijkheden er zijn.
  2. Reserveer het nodige materiaal en lokaal (in samenspraak met de opleidingscoördinator)
  3. Bij de start van het lesmoment installeer je je in het lokaal – vraag het nodige materiaal aan de balie
  4. Op elke campus is er een IT-aanspreekpunt (ITAB) voor verdere praktische ondersteuning. Zorg dat je op voorhand de nodige instructies gekregen en doorgenomen hebt.

Bij zowel online lessen als bij streamen moeten de aanwezigheden nog steeds ingegeven worden in het docentenportaal. In je klasagenda dien je bijkomend duidelijk te formuleren hoe je je les hebt aangepakt.

Blijf in tussentijd op de hoogte over alle maatregelen die Syntra treft aangaande Covid-19 via onze website.

Betreffende de maatregelen tegen Covid-19 gaat het snel met de veranderingen en verstrengingen. Wanneer Syntra AB schakelt tussen de kleurcodes en/of er nieuwe regels gelden, zullen jullie steeds bericht ontvangen van onze directie. Het is nu echter al duidelijk dat het online lesgeven voor vele opleidingen een oplossing biedt om de drukte op de campussen te verlagen.