We geven een greep uit het grote aanbod van interessante educatieve websites. Deze kunnen zowel door jou als docent gebruikt worden, als door de cursisten om leerstof te verwerken. Durf ze te gebruiken! Experimenteer en leer! Je cursisten zullen dit waarderen.

Programma's voor docenten van Syntra AB
Padlet

Een website zoals pinterest waarop je moodboards of portfolio’s kan maken. We kunnen deze website integreren op ons leerplatform.

https://nl.padlet.com/

Articulate

Dit is een website om professionele leerpaden op te maken. Gemakkelijk, gebruiksvriendelijk, compatibel én vlot integreerbaar op ons leerplatform.

https://articulate.com/360/rise

Zeetings

Zeetings is een gratis online programma waarmee je bestaande presentaties, pdf-documenten of afbeeldingen interactief maakt.

www.zeetings.com

Active Presenter

Software om instructiefilms mee op te nemen. Ideaal om praktijklessen in korte films op te delen en aan cursisten te bezorgen.

https://atomisystems.com/activepresenter/

Kahoot

Een website om een quiz te organiseren. Leerlingen kunnen vanop afstand antwoorden via hun laptop of smartphone.  Een leuke, speelse en interactieve manier om te checken of ze jouw leerstof wel écht begrepen hebben!

https://kahoot.com/

Mentimeter

Een website om op interactieve manier iets te peilen of te bevragen aan cursisten. De resultaten worden op een visueel sterke manier weergegeven: een woordwolk, staafdiagram of taartdiagram.

https://www.mentimeter.com/

Pixabay

Op deze website vind je een grote collectie van gratis afbeeldingen om je (online) lesmateriaal mee op te frissen.

https://pixabay.com/nl/

Pixton

Een gratis stripmaker. Dit is een leuke manier om stappenplannen te visualiseren.

https://www.pixton.com/

Plickers

Plickers is zowel een app voor een tablet of smartphone alsook een website. Plickers geeft je de mogelijkheid om antwoorden van cursisten vliegensvlug te registreren (scannen). De 'antwoorden' van de cursisten wordt getoond in een afbeelding die lijkt op een QR-code.

https://get.plickers.com/

Popplet

Een toegankelijk manier voor cursisten om een idee of project te mindmappen. Kan ook gebruikt worden in je les om een brainstorm te houden.

https://www.popplet.com/

Cram

Maakt flashcards van begrippen. Als docent sta je zo even stil bij alle vakjargon die je gebruikt en waarvan je wenst dat cursisten ze onder de knie krijgen.

https://www.cram.com/

Capisj

Capisj.be en ook Klascement.be zijn Belgische platformen waar leraren lesmateriaal uitwisselen. De doelgroep is vaak anders, maar toch zal je voor het volwassenenonderwijs veel gratis lessen vinden!

https://www.capisj.be en www.klascement.be

Logomakr

Een leuk logo ontwerpen om bepaalde onderdelen van je les duidelijk te maken.

https://logomakr.com/

Piktochart

Een gratis website om infocharts, presentaties en flyers te ontwerpen. Een creatieve manier om cursisten een idee of project te laten voorstellen of samenvatten. Zo zie jij als docent meteen of ze het begrepen hebben.

https://piktochart.com/

Canva

Met Canva maak je een idee in no time visueel sterk! Gratis afbeeldingen, layers ...

https://www.canva.com/nl_be/

Slack

Slack is een online communicatie- en samenwerkplatform om projecten te organiseren. Wordt veel gebruikt in de IT-wereld.

https://slack.com/intl/en-be/

Trello

Trello is een website die projecten (bv. Een eindwerk) visueel opvolgt en alle informatie verzameld.

https://trello.com/nl

Powtoon

Met deze website kan je filmpjes maken die er geanimeerd uitzien. Geeft eens een andere kijk op een stappenplan of klantenbezoek.

https://www.powtoon.com/

Tollnet

Het Vlaamse platform voor e-leren in het volwassenenonderwijs.

https://www.klascement.net/tollnet/

Prezi

Online presentatiesoftware. Maakt een statische presentatie veel minder saai.

https://prezi.com/