Binnen Syntra AB streven we ernaar om op een kwaliteitsvolle manier te werken. We vinden het dan ook uitermate belangrijk om, samen met jullie, kwalitatieve opleidingen af te leveren en uiteraard tevreden cursisten.

Cursistentevredenheid

Om de tevredenheid van de cursisten te meten, plannen we in de week van 17/5 opnieuw een korte evaluatie.

Binnen deze evaluatie komen algemene vragen aan bod over de opleiding, omkadering en organisatie, maar ook over jullie als docent.

Om de evaluatie praktisch op een goede manier te laten verlopen, vragen we jullie om tijdens het eerste lesmoment van de week van 17/5 ongeveer een kwartier tijd vrij te maken zodat cursisten dit tijdens de les kunnen invullen.

Concreet zullen de cursisten op de dag van de afname een e-mail ontvangen met daarin de vraag tot deelname en de rechtstreekse link. Vraag jullie cursisten om de evaluatie in één keer af te werken. De resultaten worden anoniem verwerkt.

Ben je docent in OKT? Dan staan de enquêtes steeds gepland in de laatste sessie. Ook jullie zouden we willen vragen om cursisten maximaal te sensibiliseren deze in te vullen. Bedankt!

Ben je benieuwd naar de resultaten? Jouw Productmanager zal contact opnemen met je om de resultaten te bespreken.

Benieuwd naar de tussentijdse resultaten (van de enquêtes van januari)? Je kan alsnog de resultaten verkrijgen bij je Productmanager, maar indien hij/zij het nodig achtte om de resultaten met jou te bespreken, dan heb je deze reeds ontvangen.

Hoe ga je aan de slag met die feedback? 

 • We geven je alvast een fiche met enkele concrete tips om te groeien als docent, te downloaden via deze link!
 • Verder in deze nieuwsbrief tonen we je ook graag onze vernieuwde "Docentenacademie", een cursus op ons leerplatform die vrij toegankelijk is voor alle docenten. Je vindt hierin heel wat informatie terug over didactiek, evalueren, coaching, online lesgeven, enz. 
 • Wil je naar aanleiding van de (goede/minder goede) resultaten van de enquête samen zitten met de Learning developers van Syntra AB? Neem dan gerust contact op via opleiden@syntra-ab.be. De Learning developers kunnen je coachen qua didactische aanpak, lesvoorbereiding en –structuur, online lesgeven enz. 
 • Neem zeker ook eens een kijkje in ons aanbod van pedagogische sessies. Inschrijven is gratis en kan meteen bij het doorklikken naar de website!

Een aantal pedagogische sessies in de kijker!

 • Omgaan met stress/Veerkracht

  In drie online sessies geeft trainer Bart Moens je een zicht op wat stress is, wanneer je je eigen grenzen overschrijdt, maar natuurlijk ook hoe je veerkracht ontwikkelt. Een aanrader in deze woelige tijden!
   

 • Spreken voor een groep

  Ook deze training wordt verzorgd door Bart Moens. Gedurende twee voormiddagen krijg je tips over presentatietechnieken, omgaan met een moeilijk publiek en audiovisuele ondersteuning. De sessies zijn een afwisseling van theorie en praktijk.
   

 • Storend gedrag in de klas

  Wat doe je als docent? Els Keyen voorziet een gevarieerde workshop waarin je preventief leert handelen en/of oefent op reageren, in geval van storend gedrag in de klas. Alle aangeboden leerstof wordt in de praktijk omgezet met voorbeelden en casussen.