Start and duration
  • There is no start date available yet, we'll keep you posted when available.
Location
  • Not available yet.
Type of training
  • Professional education
  • Certificate

  • Vlaams opleidingsverlof

Save money on your schooling
  • KMO Wallet
  • Training vouchers

Brood- en banketbakker - versneld: why follow this course?

Studies tonen aan dat brood- en banketbakker een beroep is met grote toekomstmogelijkheden. Harde werkers, in combinatie met een creatieve en commerciële feeling kunnen zich zeker en vast onderscheiden in deze sterk veranderende markt. In deze opleiding doe je niet alleen de 'broodnodige' theoretische vaardigheden op, je zet al je kennis ook meteen om in de praktijk.

Je leert op onze campusbakkerij alle technieken die de moderne, warme bakker nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen. Je maakt en kneedt degen, je bakt broden, je verwerkt chocolade, je versiert taarten en nog veel meer lekkere banketproducten. Uiteraard hou je hierbij rekening met de regels rond hygiëne en organisatie.

Dagopleiding, anderhalf jaar lang

Weet je dat we ook een voltijdse dagopleiding brood- en banketbakker en een avondopleiding brood- en banketbakker aanbieden? Wat het verschil is met deze opleiding? De doorlooptijd. In deze versnelde opleiding kom je 1 lesdag per week naar de campus en dat 1,5 jaar lang. In dit traject is er geen stage voorzien. Alle lessen vinden plaats op onze campus in Leuven, onder begeleiding van praktijkdocenten die de kneepjes van het vak heel goed kennen.

Program

Deze opleiding loopt deels online.
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.
De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt.

  • Basis brood- en banketbakker (30 sessies)
  • Degen (10 sessies)
  • Beslagen en taarten (14 sessies)
  • Basis chocolade (8 sessies)
  • Luxe degen en banketproducten (20 sessies)
  • Toegepaste bedrijfsvoering voor de brood- en banketbakker (10 sessies)
  • Eindproef - verdediging van je praktisch en theoretisch eindwerk voor een jury (2 sessies)

 

For who

Target audience

  • Deze opleiding richt zich tot iedereen die een brood- en banketbakkerij wil openen of als medewerker wil werken in een bakkerij en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen.
  • Beroepsbekwaamheid is niet langer verplicht, maar wel essentieel. Onze opleiding is afgestemd op de beroepsvereisten waardoor je een extra troef in handen hebt om je te onderscheiden van je concurrenten.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Cursisten met een getuigschrift Leertijd Brood- en Banketbakker of een getuigschrift Brood- en Banketbakker in DBSO, BSO of TSO zijn vrijgesteld van de modules Basis Brood- en banketbakker, Degen, Beslagen en taarten én Basis chocolade. Cursisten met een getuigschrift Leertijd of Ondernemersopleiding Ambachtelijk Chocoladebewerker of een hiermee gelijkgesteld getuigschrift in DBSO, BSO of TSO zijn vrijgesteld van de module Basis chocolade. Diploma’s worden tijdens de eerste lesweken gecontroleerd.

Indien je een vooropleiding of beroepservaring hebt, kan je starten in het tweede jaar na het slagen voor een - vrijblijvende - vrijstellingsproef. Voor de praktische gegevens van het tweede jaar, neem je contact op met campus Leuven. Deelname aan deze vrijstellingsproef kost €30. Je dient je hiervoor in te schrijven via de campus.

Extra information

  • De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
  • Handboeken dienen apart aangekocht te worden. Richtprijs: 137 euro.
  • Als bijkomende kosten heb je de verplichte aankoop van kledij en materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar. Richtprijs: 140 euro.
  • Ter info: deze inschrijvingsprijs is de prijs voor het ganse traject van 1,5 jaar.

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€375.10 €310.00

Barista - SCA training

/5 sessies (15u)

  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • JAVA Coffee
  • Or on your location
€592.90 €490.00
  • Campus Antwerpen
€176.66 €146.00
€348.48 €288.00
  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
€919.60 €760.00