cursis BIM digitaal tekenen

Opleiding BIM technisch tekenaar

BIM is een slim digitaal concept dat bouwwerken visualiseert en bouwinformatie makkelijk deelt tussen verschillende partners. BIM staat voor Building Information Model of Bouw Informatie Model. Door de digitale transitie in de bouw is de vraag naar BIM technisch tekenaars die kunnen tekenen in 3D momenteel groter dan het aanbod. 

 

Introductie tot BIM

De bouwsector is een uitdagende sector in volle (digitale) evolutie waarin BIM centraal staat. Het is het verbindende element in innovatieve ontwikkelingen als prefabricage, robotisering en internet of things. In 2 sessies gaan we dieper in op het onderwerp en bekijken we wat het voor jou als zelfstandige in de bouw of klein bouwbedrijf kan betekenen. We bespreken de mogelijkheden en de valkuilen, de investeringskost en de werking in de praktijk.

Naar opleiding Introductie tot BIM

 

BIM bouwkundig tekenaar

In de opleiding leer je bouwprojecten stap voor stap digitaal in 3D te ontwerpen. Ook het beheer van informatie zoals berekeningen, verslagen en bouwtekeningen komt uitgebreid aan bod.
Als BIM-tekenaar teken je niet alleen de projecten uit, maar ben je ook op de hoogte van de essentiële bouwinformatie.
Naast bouwkundig inzicht maak je kennis met de BIM-software. Je krijgt in deze opleiding veel praktijkopdrachten om het technisch tekenen met Autocad in de vingers te krijgen. Na het 2D-tekenen gaan we over tot het 3D-tekenen in Revit.
Na de opleiding kan je aan de slag in bouw- of installatiebedrijven.

Naar opleiding Bouwkundig tekenaar: avondtraject met 2 lesavonden per week of voltijds dagtraject van 1 jaar

BIM staaltekenaar

Deze opleiding focust op het ontwerp van grote staalconstructies. Na het technisch tekenen in 2D met Autocad, schakel je over naar het 3D-tekenpakket Tekla structures. Op basis van architectuur- en stabiliteitsplannen maak je 3D-modellen. De opleiding heeft een stevige prakijkcomponent met o.a. een stage van 1 maand (160 uren). Er zijn vele openstaande vacatures voor Tekla-tekenaars, de opleiding is dan ook erkend door VDAB waardoor werkzoekenden deze opleiding kunnen volgen met ondersteuning van de VDAB.

Naar opleiding BIM staaltekenaar

Voordelen van werken met BIM
Correcte meetgegevens
Een performante organisatie van het bouwproces
Een betere informatie-uitwisseling tussen architecten, bouwheren, aannemers en installateurs
Faalkostenreductie doordat je kan anticiperen op mogelijk problemen bij de uitvoering
Efficiëntere, meer realistische bouwprojecten

Ontdek al onze cursussen in Cad/Cam met ook Bouw visualisator, SketchUp, Revit, Fusion 360 enz.

Syntra Blog

View the latest blog messages from Syntra AB

View all articles
Artikel

Vraag naar energiezuinig (ver)bouwen groeit sterk

Syntra-AB speelt met tal van cursussen in op de groeiende vraag naar duurzaam bouwen en energiezuinig wonen. Wij hebben ze voor jou geclusterd rond drie trefwoorden: E-Peil, EPB en Groen.

duurzaam bouwen in de praktijk
Artikel

Focus op opleidingen duurzaam bouwen

De bouwsector is in volle verandering o.a. door de digitalisering en de strengere bouw- en renovatietechnieken omwille van de milieuproblematiek.
Gebouwen en woningen zijn nu goed voor 40% van de CO2-uitstoot. Wie actief is in de bouw en zich bijschoolt in milieuvriendelijke innovaties, draagt zijn of haar steentje bij tegen de klimaatopwarming.

cursus cad cam
Artikel

Een tekenprogramma kiezen: Autocad, Revit of SketchUp?

Wil je een tekenprogramma aanleren om technische tekeningen te maken in 2D of 3D, dan heb je de keuze tussen verschillende softwarepakketten. Wij bespreken de verschillen en de toepassingsmogelijkheden van de courante tekenprogramma’s Autocad, SketchUp en Revit.

bakker
Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.