Start and duration
  • Contact our counselor
Location
  • Not available yet.
Type of training
  • Certificate

Save money on your schooling
  • Are you entitled to a scholarship? Syntra Leertijd is licensed for this.

Schrijnwerker houtbouw duaal: why follow this course?

De opleiding Schrijnwerker houtbouw Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus en je gaat 4 dagen aan de slag bij een echte schrijnwerker in de praktijk.

Program

In de opleiding schrijnwerker houtbouw duaal leert men het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en het verwerken van de grondstoffen; het in- en omstellen van (houtbewerkings)machines; het bewerken, vergaren en isoleren van onderdelen voor houtbouw; lucht-, en waterdicht plaatsen, bevestigen, aansluiten van de houtbouwelementen aan de grondplaat, aan een bestaand gebouw of aan elkaar en afwerken van de houtbouw, teneinde houtbouwelementen zoals binnen- en buitenwanden, roosteringen en dakconstructies voor houtskeletbouw, paal/balkenbouw, houtstapelbouw of houtbouw met massieve meerlaagse houtplaten aan de hand van een werkopdracht, te vervaardigen en te plaatsen.

De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen minimaal één van deze contexten, namelijk houtskeletbouw, paal/balkenbouw, houtstapelbouw of houtbouw met massieve meerlaagse houtplaten.

Praktische informatie

Voor meer informatie over deze opleiding: 
T: +3232700899
E: werkplekleren@syntra-ab.be

 

For who

Target audience

Om als regelmatige leerling voor deze opleiding te worden toegelaten, gelden de volgende specifieke voorwaarden:

  • ofwel houder zijn van een diploma van secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied van het technisch secundair onderwijs;
  • ofwel houder zijn van een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied in het beroepssecundair onderwijs.

Leertijd/Duaal leren is voorbehouden voor jongeren tot 25 jaar.

Extra information

1 dag per week kom je naar onze campus in Mechelen waar je les krijgt van een ervaren docent. 4 dagen per week zal je de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen van een ervaren mentor op een werkplek.