Start and duration
  • There is no start date available yet, we'll keep you posted when available.
Location
  • Not available yet.
Type of training
  • Further training
Save money on your schooling
  • KMO Wallet
  • Training vouchers

Start to beer voor horeca - met Sofie Vanrafelghem: why follow this course?

De laatste jaren vindt bier eindelijk zijn weg naar mooi gedekte tafels. Ook de vraag bij klanten naar meer speciale bieren stijgt. Daarmee komen echter ook heel wat twijfels en vragen: over de bierkeuze, het aantal bieren, de prijszetting, hoe ze juist te bewaren, serveren, en pairings met de gerechten. Bier is immers zeer verschillend van wijn. Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem helpt je in deze workshop alvast op de weg. Schrijf je in en laat je inspireren door onze nationale trots!

Over de docent

Als Master Beer Sommelier traint Sofie Vanrafelghem horecalui van Dubai tot België en werkt ze als bierconsultant voor restaurants, brouwerijen en hotelscholen. Daarnaast heeft ze haar eigen rubriek in Het Laatste Nieuws en is ze de auteur van 5 bierboeken zoals 'Bier, vrouwen weten waarom' en 'Op café in Vlaanderen'. Verder is Vanrafelghem ook docent en jurylid op de gerenommeerde biercompetities World Beer Cup en Mondial de la Bière.

Ze is ook de bezieler van het Belgische Vrouwen en Bier-project, die de kloof tussen vrouwen en bier tracht te dichten. Voor haar werk ontving ze de award van Beste Culinaire Ambassadeur van Vlaanderen. In 2019 werkte ze als eerste biersommelier ooit mee aan de organisatie van het World Chefs Congress onder leiding van Frank Fol. 

Program

Sessie 1:

  • Kennismaking met de huidige bierwereld
  • Bierstijlen en biersoorten
  • Bier op de kaart: selectie + aantal
  • Vat of fles: voordelen en nadelen
  • Variatie in stijl en smaak

Sessie 2:

  • Correct serveren en schenken
  • Smaakanalyse + kwaliteitscontrole
  • Prijszetting - winstmarges
  • Bewaring en stockbeheer
  • Belang van temperatuur

Sessie 3:

  • Foodpairing basics: algemene richtlijnen
  • Concrete pairings tips & tricks
  • Seizoen en streek
  • Upselling technieken - storytelling
  • Bierkelder: vintage bier 

For who

Target audience

Deze opleiding is bestemd voor horecamedewerkers en -ondernemers die zich willen verdiepen in bier. 

Extra information

De inschrijvingsprijs in inclusief bieren en hapjes (geen culinaire gerechten).

Artikel

Leer alles over bieren met Sofie Vanrafelghem

Barista - SCA training

/5 sessies (15u)

  • JAVA Coffee
  • Or on your location
€568.70 €470.00

Latte art

/1 sessie (3u)

  • JAVA Coffee
  • Or on your location
€145.20 €120.00