Door te werken met leerjongeren bied je hen de mogelijkheid het beroep van hun dromen te leren terwijl ze zich inzetten voor jouw onderneming. De leerjongere steekt de handen uit de mouwen en helpt je bij jouw taken. Ondertussen leer je hen de kneepjes van het vak, wie weet kan de jongere na de opleiding wel direct bij jouw bedrijf aan het werk.

Ben je op zoek naar een leerjongere voor jouw bedrijf? Onze leertrajectbegeleiders vertellen je graag meer over de opties en spreken graag met je over een mogelijke kandidatuur als ondernemer-opleider.

Contacteer Lore, ze helpt je snel verder

Voordelen voor bedrijven?

Als ondernemingshoofd ben je een onmisbare schakel in de leertijd. Je geeft jongeren die al doende een beroep willen leren de kans om in jouw bedrijf het vak onder de knie te krijgen. Hiermee verhoog je hun kansen op tewerkstelling na hun opleiding.

Voor deze betrokkenheid en jouw inspanningen krijg je ook zeker iets terug. Als ondernemer-opleider biedt de leertijd namelijk enkele unieke voordelen:

  • een ambitieuze jongere die jij volledig opleidt
  • minimumvergoeding en gunstige RSZ-voorwaarden
  • een eventuele toekomstige medewerker van goud
  • een startbonus van €500 of €750 (onder bepaalde voorwaarden)
  • RSZ-vermindering wanneer de opleiding wordt verzorgd door een monitor

Kortom, je geeft een leerjongere een kijkje in zijn/haar droomberoep en je krijgt er een gemotiveerde en leergierige werknemer voor terug. Wie weet groeit de leerling na de leertijd wel uit tot een vaste medewerker in jouw bedrijf!

Meer weten over de leertijd voor bedrijven? Contacteer Lore vrijblijvend voor aanvullende informatie.

De erkenningsvoorwaarden kan je alvast hier bekijken.