opleiding ux designer

5 redenen waarom goed UX-design essentieel is

Als UX designer zorg jij ervoor dat gebruikers van websites en apps een vlekkeloze ervaring hebben. Zo zorg je voor meer gebruiksgemak, dat zich meteen vertaalt in meer leads en een hogere omzet.

Digitale touch points zijn onmisbaar geworden voor bedrijven

Digitalisering is de norm. Met Covid-19 nog meer dan voorheen. Denk aan de webshop, maar ook aan de informatiezuil in de winkel, de factuur, de mobile app, de prospectie via de website, enz … De wereld vanmorgen zal digitaal zijn of zal niet zijn.

Gebruikers verwachten gebruiksvriendelijke apps en websites

Internet en mobile zijn de kinderschoenen al lang ontgroeid. Waar kleine schoonheidsfoutjes vroeger nog door de vingers werden gezien, is dat nu totaal uit den boze. Als een klant na drie keer filteren nog altijd niet heeft gevonden waar hij naar zoekt, haakt hij onvermijdelijk af. De schuld daarvoor ligt niet bij de klant, maar volledig bij het design van de gebruikerservaring. Bij de bakker wil je toch ook geen 15 formulieren invullen voor je een brood mag kopen?

Goed UX design = meer omzet

Als klant heb je een vlekkeloze ervaring, maar dat proces is er pas gekomen nadat een stel top UX-designers hard hebben gewerkt aan de snelste weg van A naar B. Of zoals een UX-designer het onlangs stelde in Forbes: “If they don’t notice you, you’re a success”. Als klant merk je niet hoeveel werk erin gekropen is, maar de omzetcijfers spreken voor zich.

UX talent gezocht!

Je wil werk? Hier is werk. Op dit moment heeft Indeed alleen al 186 openstaande vacatures. Het handige is dat élke sector UX-designers kan gebruiken. Als je bedrijf een digital presence heeft in de vorm van een website, shop of app is een UX-designer onmisbaar. Hoe makkelijker je het klanten maakt, hoe sneller ze een aankoop zullen doen.

UX designers hebben een gevarieerde en goed betaalde job

Zoals we al aangaven, heeft elke sector baat bij sterk UX-design. Als je ervoor kiest om als freelancer of bij een gespecialiseerde firma aan de slag te gaan, kom je in contact met een hoop verschillende bedrijven. De ene dag ontwerp je een app voor de overheid, de volgende dag optimaliseer je het design van een grote webshop. Volgens het online jobplatform Stepstone kan je als UX Designer afhankelijk van je ervaring rekenen op een brutoloon tussen 3.200 en 5.800 euro. Net als bij vele IT-jobs, wordt je loonbriefje ook vaak aangevuld met een bonus, bedrijfswagen of andere extralegale voordelen.

Overtuigd? Schrijf je dan snel in!

Naar de opleiding UX-designer

Syntra Blog

View the latest blog messages from Syntra AB

View all articles
Artikel

3 redenen om nu de sprong naar 3D-artist te maken

3D-graphics zijn overal en de vraag naar getalenteerde 3D-artists om te werken aan games en animatiefilms is niet meer bij te houden. Docent David Arroyo heeft jaren ervaring en werkte mee aan grote producties in de Verenigde Staten. Hij legt je uit waarom het een ideaal moment is om jezelf te verdiepen in deze topjob.

ictjob
Artikel

Met deze programmeertalen vind je sowieso een job!

Als je kan programmeren, gaan er op de arbeidsmarkt meteen een hoop deuren voor je open. Nieuwe apps schieten als paddenstoelen uit de grond, websites worden steeds ingenieuzer en steeds meer toestellen hebben smart-functionaliteiten.

WordPress bij Syntra AB
Artikel

9 Gouden Wordpress tips

Met WordPress bouw je unieke websites in alle vormen en formaten op een snelle en gebruiksvriendelijke manier. Ontdek hieronder onze 9 gouden WordPress tips.

Artikel

Digitale opleidingen winnen fors aan populariteit

Met de start van het nieuwe opleidingsjaar bij Syntra AB, vallen er weer enkele interessante trends te noteren. De opleidingen informatica zitten duidelijk in de lift, en dat geldt zowel voor creatieve als technische opleidingen.