opleiding 3d artist

3 redenen om nu de sprong naar 3D-artist te maken

3D-graphics zijn overal en de vraag naar getalenteerde 3D-artists om te werken aan games en animatiefilms is niet meer bij te houden. Docent David Arroyo heeft jaren ervaring en werkte mee aan grote producties in de Verenigde Staten. Hij legt je uit waarom het een ideaal moment is om jezelf te verdiepen in deze topjob.

De 3D-software van vandaag heeft eindeloze mogelijkheden

De tijd dat je een 3D-expert moest zijn met een jaren ervaring om echt knappe en professionele resultaten te boeken, ligt gelukkig achter ons. De 3D-software van vandaag is zo sterk veranderd dat je na een paar uur al fotorealistische 3D-scenario’s kan produceren. Hoewel je nog steeds wat technische bagage nodig hebt, is het een pak eenvoudiger om heel snel prachtige creaties op je scherm te toveren.

Het gebruiksgemak van moderne software geeft je telkens weer motivatie om te experimenteren en jezelf te verbeteren. Weg zijn de frustraties van de lange rendertijden die je nodig had om je scene te visualiseren. Tegenwoordig gebeurt het allemaal in realtime en aan een razendsnel tempo.

Het is nooit zo goedkoop geweest om een 3D-artist te zijn

De opties binnen 3D-software zijn vandaag eindeloos en de prijs is sterk gedaald. Sterker nog: een paar van de grootste studio’s in de wereld gebruiken 3D-software die hun geen cent kost om zeer winstgevende  games en animatiefilms te maken.

Waar professionele software vroeger nog duizenden euro’s kostte, zijn er nu uitstekende gratis alternatieven beschikbaar. De financiële barrière om eraan te beginnen is dus voor een groot stuk weggevallen en er is niets dat je tegenhoudt om met deze software te beginnen experimenteren.

De vraag naar 3D-content is groter dan ooit

In zowat elke vorm van entertainment zitten 3D-visualisaties. In de games die je speelt, in de films die je kijkt en in de reclame die zich tussen je YouTube filmpjes afspeelt,... 3D is overal en de vraag ernaar wordt elk jaar groter. 3D wordt steeds meer in creatieve studio’s en werkomgevingen toegepast vanwege de flexibiliteit, snelheid en kwaliteit.

Het is dan ook geen verrassing dat zowel de vraag als het aanbod de lucht in schiet. Het is zelfs zo dat een 3D-artist met een goed startersportfolio en de juiste ingesteldheid al vrij snel job opportuniteiten in het binnen- en buitenland kan vinden. Daarnaast is VR aan een echte opmars bezig, en 3D-content is daar een belangrijk ingrediënt van.

 

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Schrijf je dan nu in voor de cursus 3D-artist waar je begeleid wordt door industrieprofessionals met tastbare en relevante ervaring. De toekomst is 3D en er is nooit een beter moment geweest om de sprong te maken!

Bekijk zeker ook het werk van docent David Arroyo en oud-cursist Bob Moons

Naar de opleiding 3D-artist

Syntra Blog

View the latest blog messages from Syntra AB

View all articles
Artikel

5 redenen waarom goed UX-design essentieel is

Als UX designer zorg jij ervoor dat gebruikers van websites en apps een vlekkeloze ervaring hebben. Zo zorg je voor meer gebruiksgemak, dat zich meteen vertaalt in meer leads en een hogere omzet.

ictjob
Artikel

Met deze programmeertalen vind je sowieso een job!

Als je kan programmeren, gaan er op de arbeidsmarkt meteen een hoop deuren voor je open. Nieuwe apps schieten als paddenstoelen uit de grond, websites worden steeds ingenieuzer en steeds meer toestellen hebben smart-functionaliteiten.

WordPress bij Syntra AB
Artikel

9 Gouden Wordpress tips

Met WordPress bouw je unieke websites in alle vormen en formaten op een snelle en gebruiksvriendelijke manier. Ontdek hieronder onze 9 gouden WordPress tips.

Artikel

Digitale opleidingen winnen fors aan populariteit

Met de start van het nieuwe opleidingsjaar bij Syntra AB, vallen er weer enkele interessante trends te noteren. De opleidingen informatica zitten duidelijk in de lift, en dat geldt zowel voor creatieve als technische opleidingen.