klimaatneutraal

Klimaatneutraal ondernemen: de voordelen voor jouw bedrijf

Klimaatneutraal ondernemen is aan een forse opmars bezig. Veel bedrijven zijn al mee op de kar gesprongen en creëren gespecialiseerde functies om de overstap te maken.

De hittegolf van afgelopen zomer heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt. We moeten dringend inspanningen doen om onze ecologische voetafdruk te beperken. Ook bedrijven hebben door dat ze daar een essentiële rol in spelen.

Daarvoor doen ze een beroep op experts uit verschillende sectoren, zoals mobiliteit, energie en zelfs groenbeheer. In de opleiding adviseur klimaatneutraal ondernemen word je omgevormd tot een expert die bedrijven begeleidt in de omslag naar een meer ecologische manier van werken.

Je leert hoe je een bedrijf kan scannen op verschillende domeinen: mobiliteitsbeleid, energie- en waterbeleid, omgang met materialen. Met jouw advies bied je bedrijven een haalbare leidraad voor het opzetten van duurzame activiteiten.

Voor bedrijven zijn er immers een aantal goede redenen om over te stappen op een meer duurzaam businessmodel:

  • Er is een steeds grotere vraag naar duurzame producten en diensten
  • Duurzaam ondernemen levert vaak financiële voordelen op
  • Milieuvriendelijke initiatieven doen wonderen voor je imago
  • De planeet wordt er enkel beter van!

Bij klimaatneutraal ondernemen hoort natuurlijk ook een focus op circulaire economie. Het basisprincipe van een circulaire economie is dat er niets verloren gaat. Alle grondstoffen worden hergebruikt, wat winst oplevert voor de business, de planeet en de consument. Onze basisopleiding circulaire economie is de ideale eerste stap om hiermee te starten.

Evy Puelinckx is een gerenommeerd spreker op nationaal en internationaal niveau. Met haar jarenlange ervaring en pionierswerk is zij is dé referentie op gebied van circulaire economie en de ideale docent om jou hierin te begeleiden.

Zet nu de eerste stap.

Ontdek onze duurzame opleidingen.

Naar de cluster

Syntra Blog

View the latest blog messages from Syntra AB

View all articles
Sandra Deboes, HR consulent
Artikel

HR Officer - stoomcursus voor een efficiënt personeelsbeleid

Een performant HR-beleid is belangrijker dan ooit. Werknemers hechten veel belang aan een gezonde werkomgeving met kansen om zich te ontplooien. Sandra Deboes, docent van de opleiding HR-Officer en Employer branding, helpt KMO’s om hun personeelsbeleid efficiënter te maken. Zij ziet volgende trends in haar HR-consulting.

Copywriting opleiding: stimuleer je schrijfvaardigheden

Weinig is zo efficiënt in marketing als goede copy. In onze interactieve copywriting opleiding word je begeleid door ervaren schrijfcoaches met tips, tricks en schrijfopdrachten. Al doende leer je betere (online) copy te maken voor de verschillende media.

Artikel

Ontmoet je docent: Steven Meel

Steven Meel gaat in zijn marketing- en salesopleidingen voor een praktijkgerichte aanpak en geeft zijn jarenlange ervaring in de reclame- en mediasector met veel passie door als consultant.

Artikel

Meer inschrijvingen en meer afstandsleren in coronajaar bij Syntra AB

Wat is het effect van een pandemie op de inschrijvingen voor opleidingen?
De start van het cursusjaar 2020-2021 werd met argusogen gevolgd door directie, medewerkers en stakeholders. Na de opstartmaand september kunnen we – met een zucht van opluchting – stellen dat de terugval tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar is gecounterd met een stevige relance.