Start and duration
Location
  • Campus Antwerpen
Type of training
  • Further training
Save money on your schooling
  • KMO Wallet
  • Training vouchers

Zeg niet zomaar wijn tegen bio-wijn: why follow this course?

Bio-wijn, biodynamische wijn, natuurwijn, vegan wijn...ze winnen sterk aan belang en het aanbod neemt toe. Steeds meer wijnliefhebbers kiezen voor een natuurlijk product en willen zo hun steentje bijdragen aan het klimaat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen al deze wijnen en wat betekenen al die logo's? Wegwijs in biowijnen houdt je op het rechte pad en zal je toelaten met kennis van zaken een bewuste wijnkeuze te maken. Tijdens deze cursus zal je nieuwe wijnen ontdekken en proeven. Je zal verbaasd zijn over de dynamische en creatieve wereld van de Bio-wijnlandbouw.

Doelstellingen

  • Je kent het onderscheid tussen conventionele en bio-wijnbouw.
  • Je weet hoe er gewerkt wordt in de wijngaarden en wijnkelders.
  • Je kent de verschillende subcategorieën van de bio-wijnen zoals biodynamische -en natuurwijnen.
  • Je kent de link tussen de bio-wijnen en de klimaatproblematiek (Climate change for wine).

De docent

Jan Keirsebelik kennen we binnen Syntra AB als gepassioneerd wijnliefhebber. Naast het degusteren van wijn volgt Jan de actualiteit op de voet op. Zo is hij enorm bezig met het actuele thema climate change for wine en kent het ecosysteem van wijn geen geheimen voor hem. Als Syntra AB zetten wij hem dan ook graag in als vakdocent voor zowel de lange als korte opleidingen. 

 

Program

Tijdens deze interactieve cursus kunnen de cursisten vragen stellen en verschillende wijnen proeven.

  • Wat is het onderscheid tussen conventionele en bio-wijnbouw?
  • Wat is het verschil in werken in de wijngaarden en wijnkelders?
  • Verdieping in de subcategorieën van de bio-wijnen.
  • Uitleg over de betekenis van de verschillende logo's.
  • Welke organisaties spelen een rol binnen de wereld van bio-wijnen?
  • Wat is de link met de klimaatproblematiek?

For who

Target audience

Iedereen die meer wil weten over bio en natuurwijnen. Voorkennis helpt maar is niet noodzakelijk. De cursus is niet technisch.

Locations and start data

Date Hour
di 08/12/2020 19:00 - 22:00
di 15/12/2020 19:00 - 22:00

This info is purely informative and can change. Contact your campus if you have any question.

  • € 217.80
  • 2 sessies (6u)
Date Hour
di 09/03/2021 19:00 - 22:00
di 16/03/2021 19:00 - 22:00

This info is purely informative and can change. Contact your campus if you have any question.

  • € 217.80
  • 2 sessies (6u)

Teachers

Jan Keirsebelik

Price

Excl Incl
Signup fee for this course €180.00 €217.80

Save on your eduction

  • KMO Wallet
  • Training vouchers

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

KMO Wallet

Licensed service provider
MO* KO**
€144.00 €126.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€375.10 €310.00

Barista - SCA training

/5 sessies (15u)

  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • JAVA Coffee
  • Or on your location
€592.90 €490.00
€348.48 €288.00

Latte art

/1 sessie (3u)

  • JAVA Coffee
  • Or on your location
€145.20 €120.00