Start and duration
 • There is no start date available yet, we'll keep you posted when available.
Location
 • Not available yet.
Type of training
 • Further training
Save money on your schooling
 • KMO Wallet
 • Training vouchers

Wat heb je aan cijfers als je ze niet kan interpreteren? Volg deze niet-te-missen cursus en creëer in géén tijd baanbrekende rapporteringen!

Financiële rapportering met MS Excel: why follow this course?

 

We verzamelen dagelijks data en cijfermateriaal. Die hebben enkel nut als we ze ook kunnen verwerken en analyseren. MS Excel is nog steeds de meest krachtige tool om die stroom van gegevens onder controle te houden, en overzichtelijke rapporteringen te genereren.

Volg deze opleiding financiële rapportering met MS Excel en je ontdekt sneller het verhaal achter de cijfers, en neemt beter onderbouwde beslissingen rond planning, budgettering en financiële analyses.

Praktisch

In deze opleiding leer je hoe MS Excel je kan helpen om jouw werk efficiënter te laten verlopen. Het is geen IT-cursus, maar het is wel de bedoeling is om jouw technische kennis van MS Excel gevoelig op te krikken.

Het spreekt voor zich dat je vertrouwd bent met de basisfuncties van MS Excel voor je aan de opleiding begint.

Deze opleiding is erkend door het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten als permanente vorming (8 u.).

Deze opleiding is erkend door het instituut voor de Accountants en de belastingsconsulenten als permanente vorming (3 u. – erkenningsnummer B0492/2016-04).

Belangrijk: neem je eigen laptop mee. Zo kan je meteen de oefeningen op je eigen werkdocumenten maken. 

Over de docent

Michel Corthouts is management consultant in financiële processen. Door zijn ervaring bij KMO's en grotere bedrijven is hij de juiste man op de juiste plaats!

Program

Op drie dagen tijd behandelt Michel Corthouts, docent met praktijkervaring, 9 hoofdstukken rond analyse en rapportering. Hij vat ze hieronder in 6 logische stappen samen.

Doorheen de hoofdstukken worden voortdurend functies aangereikt door middel van concrete voorbeelden. Functies zijn de hefboom in het gebruik van MS Excel.

Analyseer je eigen bestaande gegevens

Je moet geen nieuwe data invoeren wanneer je gegevens importeert met MS Query. Deze tool laat je toe een structurele verbinding te maken met centrale databases. Door het onbeperkte aantal lijnen dat kan ingelezen worden, krijgt deze tool in MS Excel een extra dimensie.

Laat de gegevens spreken via draaitabellen

De analyse van de data gebeurt via draaitabellen. Met de wizard wordt een concrete dataset tot een draaitabel omgevormd. Vervolgens worden berekende velden toegevoegd, filtermogelijkheden aangewend, drill-down functionaliteit ingebouwd, enz. Je verrijkt jouw basiskennis met deze doorgedreven toepassingen.

Maak van gegevens informatie en rapporteer

Autofilter, uitgebreide filter, subtotalen, sorteren, aangepaste weergaven, overzichten: het komt allemaal aan bod. Het zijn hulpmiddelen om data in bruikbare vorm te gieten. Ook hier wordt jouw kennis vergroot met nadruk op het aanreiken van concreet materiaal en toepassingen.

Rapporteren: alle informatie in één oogopslag via grafieken

De gegevens in grafieken zetten, is ook een praktische tool binnen MS Excel. Van het maken van een eenvoudige grafiek tot het genereren van flexibele draaigrafieken, met geduide gegevens, trendlijn, enzovoort.

Op een gemakkelijke manier financiële analyses genereren

Hier leer je hoe MS Excel gebruikt wordt om investeringen te analyseren (netto actuele waarde, interne rendabiliteit en terugverdienperiode worden in één model geïntegreerd). ‘Doel zoeken’, een weinig bekende maar eenvoudige en krachtige functie, helpt je bij het evalueren. Verder komen 'Scenariobeheer' en 'Oplosser' aan bod, met praktische cases.

Maak automatisch wat automatisch kan

Tenslotte leer je ook via macro's jouw applicaties te automatiseren (zoals sorteer, vernieuw, afdruk, opbouwen, starten). Bovendien bekijken we ook de mogelijkheid om de aanmaak van zelfgemaakte functies (zoals afschrijvingen berekenen) aan te leren.

 

For who

Target audience

Deze opleiding is onmisbaar voor alle kaderleden en verantwoordelijken die zich dagelijks met financiële rapportering bezighouden en kerngetallen voor zich willen laten spreken.

What after course Financiële rapportering met MS Excel

Na deze opleiding kan je (financiële) gegevens in MS Excel verwerken en analyseren om zo tot inzichten te komen over jouw business. Wil je graag nóg dieper op MS Excel ingaan? Dan is de opleiding VBA voor MS Excel misschien wel iets voor jou!

Artikel

Verbluf jij binnenkort je collega's met je kennis van MS Excel?

 • Campus Mechelen
 • Campus Leuven
 • Campus Antwerpen
 • Thomas More Kempen
 • Or on your location
€477.95 €395.00
 • Campus Antwerpen
 • Or on your location
€332.75 €275.00

Dubbel boekhouden

/6 sessies (18u)

 • Campus Mechelen
 • Or on your location
€544.50 €450.00

Incoterms

/2 sessies (6u)

 • Campus Antwerpen
 • Or on your location
€332.75 €275.00

Meepraten met de boekhouder

/4 sessies (12u)

 • Campus Leuven
 • Campus Antwerpen
 • Or on your location
€393.25 €325.00