Start and duration
  • There is no start date available yet, we'll keep you posted when available.
Location
  • Not available yet.
Type of training
  • Further training
Save money on your schooling
  • KMO Wallet
  • Training vouchers

IoT is dé technologie van de toekomst, omdat de toepassingen quasi eindeloos zijn

De nieuwe IoT-netwerken (LPWAN ) met Peter Leemans: why follow this course?

Operatoren in verschillende landen zijn volop bezig met nieuwe Internet of Things-netwerken uit te rollen. Deze LPWAN (Low Power Wide Area Network) specialiseren zich in telecommunicatie tussen 'things' (geconnecteerde apparaten) over een grote afstand aan een laag verbruik.

Internet of Things is een relatief jonge technologie, maar is verzekerd van een gouden toekomst, aangezien het aantal geconnecteerde apparaten elke dag toeneemt. Belgische bedrijven als Engie M2M, Telenet en Proximus zijn al mee op de kar gesprongen en willen hun activiteiten alleen maar uitbreiden. De vraag naar professionals met kennis van deze netwerken gaat dan ook in stijgende lijn en het is voor IT-bedrijven essentieel om zich snel in deze nieuwe markt te vestigen. Investeer dus nu in je vakkennis en je toekomst met deze gespecialiseerde opleiding.

Duik diep in de verschillende LPWAN technologieën 

Deze opleiding geeft je inzicht in de verschillende LPWAN technologieën op de markt vandaag, de opportuniteiten die ze brengen maar ook hun uitdagingen en beperkingen. Gedurende de lessen worden er praktische workshops en oefeningen georganiseerd die je leren gebruik te maken van deze nieuwe netwerken en eveneens je eigen LPWAN netwerk op te zetten. 

Peter Leemans is jullie ervaren trainer en coach. Peter sprong vroeg op de IoT kar en kent de business als zijn broekzak. Hij is zelf ook actief in de sector via zijn IoT bedrijf AllThingsTalk en heeft meegewerkt aan de lancering van de nieuwe LPWAN netwerken in België als ontwerper van de LoRaWAN Rapid Development Kit voor Proximus. Peter is gepassioneerd door IoT en wil die passie graag doorgeven tijdens deze training.

Program

Sessie 1: Introductie ‘De nieuwe IoT netwerken’

Tijdens deze sessie wordt de noodzaak van LPWAN netwerken toegelicht en de rol van IoT netwerken verduidelijkt aan de hand van enkele praktische voorbeelden

Sessie 2: Inleiding tot LoRaWAN

Tijdens deze sessie wordt de theorie van het LoRaWAN protocol besproken

Sessie 3: LoRaWAN Netwerken 

Tijdens deze sessie maak je kennis met de verschillende aanbieders van LPWAN in de markt en leer je hoe je je eigen LPWAN netwerk kan opzetten. Tijdens de workshop leer je hoe te communiceren met een LPWAN radio, hoe je een datapakket kan opbouwen en welke communicatiemechanismen er voorhanden zijn om data te versturen en te ontvangen

Sessie 4: Mijn eerste LoRaWAN IoT Project

Sessie 4 is integraal toegewijd aan een workshop. Tijdens deze workshop brengen we alles bij elkaar en bouwen we een eigen LoRa Temperature & Humidity sensor

Sessie 5: Andere LPWAN Netwerken

De laatste sessie is toegewijd aan de andere beschikbare LPWAN Netwerken zoals Sigfox, NB-IoT & LTE-M. Tot slot wordt er een vergelijking gemaakt tussen de verschillende LPWAN protocollen

For who

Target audience

Deze opleiding is gericht op personen met een technisch profiel die zich (verder) willen verdiepen in IoT. Om het maximale uit de training te halen, heb je ervaring in bv. informatica/telecom/netwerken en ken je de basis van programmeren. 

 

Extra information

Je werkt tijdens deze opleiding op je eigen laptop (PC of MAC); vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Het cursusmateriaal en hardware worden door ons voorzien en zijn inbegrepen in je inschrijvingsgeld. 

Artikel

Internet of Things: de grote stap vooruit

  • Campus Mechelen
  • Thomas More Kempen
  • Or on your location
€598.95 €495.00