Volgens het Freelancer Focus rapport van Unizo kampen freelancers met een aantal kopzorgen. Daarom organiseren Syntra en Unizo 5 live online opleidingen op maat van de freelancer. Geniet van 25% korting bij inschrijven op het hele traject.
 

Samenwerking Syntra en Unizo

Topics

Prijs: 75 EUR excl. btw per opleiding

Schrijf in voor het totale traject en bespaar 25%

Wie intekent voor alle opleidingen bespaart 25% op de inschrijfkost en betaalt 300 EUR excl. btw.

Schrijf je in

Inhoud links

Opleiding 1 - 5 mei | 12u00-13u30

Hoe zet ik mezelf in de markt? Personal branding voor freelancers

Als freelancer is het van essentieel belang om jezelf goed in de markt te zetten. Personal branding is daarbij een belangrijk instrument. Maar hoe begin je daar nu aan? In de online opleiding "Personal branding voor de freelancer" leer je stap voor stap hoe je jezelf op de juiste manier positioneert in de markt.

Charlotte De Mey

Charlotte De Mey is ondernemerscoach en auteur van het boek ‘Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers’. Daarin schrijft ze "Het gaat niet over jezelf veranderen in functie van de markt, maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent."
Tijdens de opleiding biedt Charlotte jou de juiste tools en technieken om jezelf effectief in de markt te zetten. Door te werken aan je missie, visie, USP, je eigen verhaal en je doelgroepbepaling, vergroot je immers je kansen op succes als freelancer.

LinkedIn Charlotte De Mey

Schrijf je in

Inhoud rechts

Opleiding 2 - 12 mei | 12u00-13u30

Hoe zet je als ambitieuze freelancer in op groei?

Als ambitieuze freelancer heb je waarschijnlijk al heel wat ervaring opgedaan in het werken als zelfstandige en het opbouwen van een succesvolle onderneming. Maar misschien ben je nu op zoek naar manieren om nog verder te groeien en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om als freelancer te blijven groeien en uit te breiden, of je nu wilt samenwerken, je bedrijf wilt uitbouwen of zelfs personeel wilt aanwerven.

Kristien Van Simpsen

Kristien Vansimpsen is groeicoach bij Connect & Grow en helpt ondernemers die een passie voor hun werk hebben, maar er niet altijd in slagen hun dromen om te zetten in realiteit. Kristien leert jou in deze online opleiding dat samenwerken een uitstekende manier is om je netwerk uit te breiden en je kansen op succes te vergroten. Ze vertelt hoe het haalbaar is om jouw onderneming op te schalen en uit te breiden. Als je wilt doorgroeien en je bedrijf verder wilt uitbouwen, kan het ook nodig zijn om personeel aan te werven. Dit kan spannend zijn, maar het kan je ook veel voordelen bieden.

LinkedIn Kristien Vansimpsen

Schrijf je in

Inhoud links

Opleiding 3 - 2 juni | 12u00-13u30

Hoe vind ik klanten en opdrachten?

Als freelancer kan het vinden van klanten en opdrachten een uitdaging zijn. Maar met de juiste aanpak en verkoopvaardigheden kun je je kansen op succes aanzienlijk vergroten.

Pascale De Snijder

Pascale De Snijder is Sales & Business Partner bij BrandStory. Met meer dan dertig jaar ervaring op de teller, ademt ze sales en is ze de ideale partner om jouw sales naar een hoger niveau tillen.

Hoe begin je aan prospectie en wek je de interesse van de potentiële klant? Welke verkooptechnieken helpen jou om klanten te overtuigen om met jou samen te werken?

Hoe bouw je een waardevol netwerk op? En hoe breng je in enkele minuten de ideale pitch? Pascale deelt haar ervaringen boordevol bruikbare tips.

LinkedIn Pascale De Snijder

Schrijf je in

Inhoud rechts

Opleiding 4 - 9 juni | 12u00-13u30

De juiste prijs, hoe kies ik die? – prijszetting voor freelancers

Als freelancer is het bepalen van de juiste prijs voor je diensten van groot belang. Je wilt immers een inkomen verdienen dat in verhouding staat tot de waarde die je levert. Toch kan het lastig zijn om de juiste prijs te bepalen. Hoe pak je dat aan?

Brecht Daelman

Brecht Daelman is zaakvoerder bij Het Groeibureau en ondernemerscoach bij Syntra. Hij begeleidt starters bij het opstellen van hun marketingstrategie en financieel plan in het Start Me Up traject. In deze online opleiding gaat hij aan de hand van verschillende methoden samen met jou op zoek naar de juiste prijs. Welk minimaal inkomen verwacht je? Wat is de marktwaarde van jouw diensten? Hoeveel vragen vergelijkbare freelancers? En hoe ga je om met lagere tarieven van concurrenten in jouw sector?

Brecht geeft concrete tips & tricks en reikt handige tools aan.

LinkedIn Brecht Daeman

Schrijf je in

Inhoud links

Opleiding 5 - 16 juni | 12u00-13u30

Hoe helpt meer financieel inzicht jou te groeien als freelancer? Een financieel plan op maat!

Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor het financiële en administratieve reilen en zeilen van je onderneming. Dit kan een flinke last zijn, vooral als je niet goed bekend bent met de ins en outs van boekhouding en belastingen. Toch is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden, zodat je onderneming gezond blijft en je kunt groeien als freelancer.

Een financieel plan kan hierbij een waardevol hulpmiddel zijn. Het stelt je in staat om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen en een realistische inschatting te maken van je financiële situatie op korte en lange termijn. Door het opstellen van een financieel plan krijg je meer inzicht in je onderneming en kun je beter sturen op groei en winstgevendheid.

Niels Van Rijsselberghe

Niels Van Rijsselberghe is scout Ondernemen bij SBB Accountants & Adviseurs. Hij overloopt met jou de specifieke inkomsten- en kostenposten van freelancers, zoals facturatie, BTW-aangifte en fiscale aftrekposten. Door deze zaken goed in kaart te brengen en te verwerken in je financiële plan, krijg je meer grip op je financiële situatie en kan je beter inspelen op veranderingen in de markt. Het opstellen van een financieel plan hoeft geen tijdrovende en ingewikkelde klus te zijn. Niels toont je relevante tools en software die je helpen om snel en efficiënt een overzichtelijk plan op te stellen.

Schrijf je in

Vragen?
Nils Meyntjens
Productmanager

Nils Meyntjens

0474 66 35 93

Administratie en onthaal
Financiën
Management
Ondernemerschap
Sales, marketing en communicatie
Talen en redactie
Vastgoed