Inhoud

Syntra AB is een erkende opleidingsverstrekker. Betaalt je bedrijf je opleiding, dan kunnen zij subsidie aanvragen via de KMO-portefeuille en zo 20% of 30 % besparen. 

Een betaling via de portefeuille verloopt als volgt: 

 1. Je schrijft in voor een opleiding en ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving en een betaalverzoek van Syntra AB
 2. Je betaalt eerst het BTW-bedrag rechtstreeks aan Syntra AB (met vermelding van de gestructureerde mededeling uit de bevestigingsmail).
 3. Je registreert en meldt aan op de kmo-portefeuille.be  
 4. Je dient een projectaanvraag in en geeft als projectbedrag het inschrijvingsgeld excl. btw in (dit bedrag vind je terug in de bevestigingsmail van Syntra AB of op de website). 
 5. De portefeuille geeft aan hoeveel percent van je opleiding zij subsidiëren en hoeveel jij dan nog dient te betalen (restbedrag). 
 6. Je betaalt jouw deel (bij factuurnummer geef je de gestructureerde mededeling in), 14 dagen later betaalt de KMO-portefeuille het overige deel. Hiervan ontvang je een mail van zodra het bedrag klaar staat.
 7. Je logt je terug in op de site van de KMO-portefeuille en je geeft toestemming om de portefeuille door te storten op onze rekening. De betaling van KMO-portefeuille naar ons duurt gemiddeld 14 kalenderdagen!
 8. Van zodra de betaling bij ons is toegekomen maken wij het factuur op met de melding voldaan en versturen die naar jou.

Belangrijke info

 • Het inschrijvingsgeld excl. BTW moet minstens 100 euro bedragen.

 • Je aanvraag moet ten laatste 2 weken na de start van de opleiding gebeuren. 

 • Wij hebben 2 erkenningsnummers: ons erkenningsnummer voor de lange gecertificeerde opleidingen (getuigschrift of diploma - Syntra AB) is DV.O102557 (opgelet: het teken na het punt is de letter O en niet het cijfer nul). Voor alle korte (niet gecertificeerde, enkel attest lesvolging - Syntra BIZZ) opleidingen en bedrijfstrainingen is het erkenningsnummer Syntra Bizz DV.O215959 (opgelet: het teken na het punt is de letter O en niet het cijfer nul). De juiste nummer vind je steeds terug in je bevestingsmail.

Kmo-portefeuille is een dienst van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Heb je vragen? Je kan hiervoor terecht op het gratis nummer 1700 of check de uitgebreide faq  op de site van KMO portefeuille.