Je kan op verschillende manieren besparen op de kost van je opleiding. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle mogelijkheden bij Syntra AB.

Opleidingstegoed

Opleidingstegoed is de overkoepelende term voor verschillende opleidingsincentives van de Vlaamse overheid. Het gaat om Vlaams opleidingsverlof, opleidingscheques, opleidingskrediet en zorgkrediet met motief opleiding. In Mijn Burgerprofiel kan je als werknemer voortaan je persoonlijk opleidingstegoed checken.

Meer info

Opleidingscheques voor werknemers

Cursisten van Syntra AB die werknemer zijn, kunnen opleidingscheques aanvragen. Daarmee kan een deel van het inschrijvingsgeld betaald worden. Zo kan je jaarlijks tot 125 euro besparen.

Meer info

Kmo-portefeuille voor zelfstandigen

Ben je geen werknemer maar zelfstandig? Kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar kleine en middelgrote ondernemingen. Het is de opvolger van BEA (budget economisch advies).

Meer info

Premies sectorfondsen

Werknemers uit bepaalde sectoren komen in sommige gevallen in aanmerking voor een premie.

Ontdek alle premies

Vlaams opleidingsverlof 

Volg tot 125 uren opleiding per schooljaar tijdens je werkuren met behoud van je loon door Vlaams opleidingsverlof. Na bewijs van je aanwezigheid krijgt de werkgever deze uren vergoed door de Vlaamse Overheid.

Meer info