Op 27 maart werden de maatregelen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, officieel verlengd tot en met zondag 19 april met een mogelijke verlenging tot en met zondag 3 mei.  Dat betekent alvast een verlenging tot aan het einde van de paasvakantie

UPDATE - zaterdag 4 april

Alle klassikale lesactiviteiten blijven geschorst tot en met zondag 19 april met een mogelijke verlenging tot en met zondag 3 mei. Alle SYNTRA-campussen blijven gesloten in deze periode voor klassikale lesactiviteiten en andere commerciële activiteiten.

Wat betekent dit voor onze lessen?

Alle lessen blijven geschorst tot en met 19 april, mogelijks tot en met 3 mei.

Wat betekent dit voor werkplekleren?

Werkplekleren blijft geschorst tot en met 19 april, mogelijks tot en met 3 mei. Alle overeenkomsten (tenzij uitzonderingen, zie verder) in alternerende opleidingen (OAO 'Overeenkomst Alternerende Opleiding' of DA 'Deeltijdse Arbeid') blijven tijdelijk geschorst. 

Uitzondering: werkplekleren voor de beroepen die je in deze lijst terugvindt (hier). Deze overeenkomsten lopen gewoon door.   

Herinnering : wat te doen bij tijdelijke werkloosheid?

Je vraagt zelf een uitkeringsaanvraag aan. Je moet voor deze uitkeringsaanvraag enkel het formulier C3.2-WERKNEMER-CORONA indienen bij een uitbetalingsinstelling.  Dit formulier is beschikbaar op de websites van de uitbetalingsinstellingen. Indien je aangesloten bent bij een vakbond is je uitbetalingsinstelling ABVV, ACV of ACLVB. Indien je niet aangesloten bent bij een vakbond kan je dit formulier terugvinden bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen.

Wanneer worden de lessen ingehaald?

Lessen worden uitgesteld tot na 19 april en mogelijks tot na 3 mei. We zoeken naar de beste oplossing om gemiste lessen op te vangen. Meer informatie hierover volgt later.

Waar kan ik terecht met dringende vragen?

We blijven steeds telefonisch beschikbaar voor vragen. Je kan ons contacteren van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 17u via het klantencentrum op telefoonnummer 0479 47 03 16 of klantencentrum@syntra-ab.be.

UPDATE - vrijdag 20 maart

Wij lieten jullie reeds eerder weten dat alle lesactiviteiten worden geschorst tot en met 3 april. Ondertussen zijn ook bepaalde werkplekken niet meer toegankelijk voor jullie omwille van de nieuwe maatregelen van de overheid. Deze maatregelen zijn er om jouw gezondheid en deze van de mensen op jouw werkplek te garanderen.

Wat verwachten we van jullie tijdens deze periode?

Jullie docenten voor de vakken Algemene Vorming, Moderne Vreemde Talen (Engels) en de Beroepsgericht vorming zullen in de komende dagen een wekelijkse opdracht doorsturen. Deze opdrachten zullen beperkt zijn in tijdsduur maar wel met een duidelijke deadline om ze in te leveren. De docenten zullen je ook informeren hoe je vragen kan stellen en wanneer je feedback mag verwachten. De opdrachten zullen gericht zijn op herhaling van reeds aangeleerde competenties en niet op nieuwe competenties. Iedere week volgt dus een update. De communicatie verloopt daarbij via e-mail.

Wat als ik nog steeds actief ben op mijn werkplek?

De opdrachten zijn beperkt in tijdsduur en dus voor iedereen haalbaar tijdens de uren die je normaal gezien op de campus moest aanwezig zijn. Mocht je een nieuw uurrooster hebben gekregen waardoor je niet meer vrij bent op deze dag, dan meld je dit zo snel mogelijk aan je docent. Wij krijgen daarvan op korte termijn de bevestiging via de werkplek aan de hand van het gewijzigde uurrooster.

Word ik geëvalueerd op deze opdrachten?

We verwachten dat je deze opdrachten zo goed mogelijk probeert te verwerken binnen de vermelde deadline. De evaluatie zal rekening houden met de kwaliteit van je prestatie, maar ook van het proces aangezien deze situatie enkele weken zal aanhouden. Met het proces verwijzen we onder andere naar het respect voor de deadlines, de inspanningen die werden geleverd voor je prestatie, je manier van communiceren met je docenten, verwerken van de feedback in je volgende opdrachten,… .

Waar kan ik terecht met vragen over de opdrachten?

Jullie docenten staan ter beschikking per mail en dit bij voorkeur op jullie lesdag. Krijg je normaal gezien les op dinsdag, dan heb je veel kans om dan snel een antwoord te krijgen van je docenten. Let daarbij op de manier waarop je je mails formuleert want ook dit wordt meegenomen in je procesevaluatie.

Waar kan ik terecht met andere vragen?

Je kan nog steeds terecht bij je trajectbegeleider voor vragen omtrent de werkplek. Indien je andere vragen hebt, dan kan je terecht op leertijdberchem@syntra-ab.be (Campus Berchem) of else.vanlooy@syntra-ab.be  (Campus Mechelen).

Waar kan ik terecht met persoonlijke vragen?

Een periode zoals nu komt gelukkig zelden voor. Toch kan je het soms moeilijk hebben met deze nieuwe situatie. Weet dat er dan heel wat mensen voor je klaar staan om te helpen. In dit document vind je heel wat informatie die hierbij nuttig kan zijn.