Wil je jouw professionele carrière bijsturen of versnellen? De loopbaanbegeleiding van Syntra AB geeft richting aan je professionele ambitie.

Inhoud rechts

5 redenen om voor Syntra AB te kiezen

Neem contact

Wat is loopbaanbegeleiding?

Het bedrijfsleven gaat hard en is constant in evolutie. Het is goed om af en toe stil te staan bij je (professionele) keuzes. Ontdekken wat je graag doet, wat je energie geeft en hoe je dit kan matchen in je job of een nieuwe uitdaging. Daar gaat loopbaanbegeleiding over. Dankzij de steun van VDAB loopbaancheques kan je al loopbaanbegeleiding volgen vanaf 40 EUR. Syntra AB heeft campussen in Antwerpen, Leuven en Mechelen waar je terecht kan voor een loopbaanbegeleiding op maat. Afhankelijk van jouw wensen, vindt de coaching plaats overdag, ’s avonds of op zaterdag. Syntra AB is een erkend loopbaancentrum door VDAB en ISO-gecertificeerd.

Wanneer loopbaanbegeleiding?

 • zoek je een job die écht bij je past?
 • twijfel je aan je skills voor een bepaalde functie?
 • streef je naar een betere work-life balance?
 • wil je een beter zicht krijgen op je kerntalenten?
 • wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt?
 • heb je nood aan carrièreadvies van een professional?
 • wil je je grenzen op de werkvloer beter bewaken?
 • zet jouw huidige situatie (werkloos, burn-out, …) je aan om stil te staan bij je eigen leven en een ander wending te nemen?

Er zijn tal van goede redenen om voor loopbaanbegeleiding te kiezen. Wat de reden ook is, met loopbaanbegeleiding investeer je in je eigen loopbaan en zelfontwikkeling. We begeleiden zowel werknemers als ondernemers.

JA, ik neem mijn loopbaan in eigen handen en schrijf me in voor een intakegesprek van 60 minuten.
 

Schrijf je in

Hoe gaat loopbaancoaching in zijn werk?

Elke loopbaanbegeleiding is op maat van de klant. We vertrekken vanuit jouw carrièrevraag en helpen jou zelfinzicht te verwerven door je kennis, waarden, interesses en drijfveren in kaart te brengen. Onze gecertificeerde loopbaancoaches maken gebruik van tools en zelftesten zoals KernTalentenMethode, Competence finder, Levenslijn-analyse en MyTalentBuilder om je potentieel in kaart te brengen en van daaruit een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) op te stellen. Je krijgt daarmee inzicht in de jobs die niet alleen bij je passen, maar die je ook echt interesseren en die je goed zou kunnen doen.

Stappen
Intro / kennismaking (gratis)
Intakegesprek van 60 minuten
Loopbaanbegeleiding op maat traject van 4u (prijs 40 EUR) of traject van 7u (prijs 80 EUR)
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Inhoud links

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

Loopbaancheques, te bestellen bij VDAB, kosten slechts 40 EUR per cheque omdat de Vlaamse regering 70% van de kost op zich neemt. Bovendien biedt de stad Antwerpen tijdelijk gratis loopbaanbegeleiding aan voor alle Antwerpenaren die minstens 1 dag werkloos waren vanaf 1 september 2020 – meer info op ondernemeninantwerpen.be.

Je betaalt dus maximaal 40 EUR voor een loopbaanbegeleiding van 4 uur of 80 EUR voor een loopbaanbegeleiding van 7 uur. In ruil krijg je advies op maat en een persoonlijk opleidingsplan die een absolute meerwaarde zijn voor je carrière.

Na je loopbaanbegeleiding heb je bovendien recht op opleidingscheques als de opleiding staat vermeld in je persoonlijk plan!

Opleidingen die in aanmerking komen voor opleidingscheques

Inhoud rechts

Loopbaanbegeleiding praktisch

Om de zes jaar heb je recht op twee pakketten van vier uur loopbaanbegeleiding als je aan volgende voorwaarden voldoet:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt min. 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige
 • Je hebt de afgelopen 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd 
 • Je volgt loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum, zoals Syntra-AB, in het Nederlands

Voldoe je aan de algemene voorwaarden? Bestel dan snel jouw cheques op de site van de VDAB.
Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Check de uitzonderingen, die zijn bepaald door VDAB.

Deskundige loopbaancoaches

Onze ervaren loopbaanbegeleiders Brigitte en Eline staan klaar om naar jou te luisteren en advies op maat te geven. Leer hen kennen.

Brigitte Wauters

Ik ben een mensen-mens, in mijn ervaring als vertrouwenspersoon, ombuds en loopbaanbegeleider weet ik hoe belangrijk het is een job te doen die écht je ding is. Nu we met zijn allen langer moeten werken, is het des te belangrijker om af en toe stil te staan bij je professionele ambities en jezelf heruit te vinden.

Certificaten & ervaring

 • diploma Wijsbegeerte & Letteren
 • gecertificeerd vertrouwenspersoon, ombuds, docenten én loopbaancoach
Eline De Smedt

Ik studeerde af als communicatiedeskundige met specialisatie in HR. Mensen adviseren en ondersteunen zodat ze hun dromen kunnen realiseren, is het leukste wat er is. Ik doe dit zowel bij (startende) ondernemers als bij mensen die met vragen zitten over hun loopbaan. Met het Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) heeft iedere coachee een concreet houvast om zijn of haar loopbaan te sturen naar de loopbaan van je dromen.

Certificaten & ervaring

 • diploma Communicatiemanagement, Thomas More en postgraduaat HR, Vlekho
 • gecertificeerd startersadviseur en loopbaancoach
   

Heb je een vraag voor onze loopbaancoaches?
Stuur een mailtje naar
loopbaanbegeleiding@syntra-ab.be.