SYNTRA, VDAB en ESF slaan de handen in elkaar om jouw zaak een optimale start te geven. Zo krijg je de kans om je professioneel te laten begeleiden, je eigen businessplan op te stellen en aan je ondernemerscompetenties te werken.

Voor wie?

  • Je woont in Vlaanderen en je bent niet-werkende werkzoekende, je werkt deeltijds (met inkomensgarantie), je bent bedreigd door collectief ontslag en/of sluiting van de onderneming of je bent individueel ontslagen owv economische redenen
  • Je bent tijdelijk werkloos
  • Je volgt outplacement
  • Je neemt deel aan een tewerkstellingsprogramma
  • Je doet tijdelijk of interimwerk
  • Je krijgt een uitkering van het ziekenfonds en bereid je voor om terug aan de slag te gaan
  • Je hebt een concreet idee voor een eigen zaak
  • Je wil zelfstandige worden in hoofdberoep en bent bereid om binnen 1 jaar te starten met je bedrijf
  • Je hebt de vereiste beroepskennis. Sommige beroepen zijn gereglementeerd: om ze te mogen uitoefenen moet je het juiste diploma hebben. Bij het ondernemingsloket kan je hier meer info over krijgen
  • Je hebt voldoende kennis van het Nederlands
Wat kan je verwachten?
Van infosessies tot persoonlijke begeleiding en hopelijk de start van een eigen zaak.
Neem contact op met je VDAB-consulent

Bespreek je plannen voor je eigen zaak met je plaatselijke VDAB-consulent. Maak een afspraak op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag tussen 8u en 19u). Bij een positieve beoordeling van je ondernemersidee en –plannen, schrijft deze jou in voor een collectieve infosessie bij SYNTRA. Bezoek de VDAB website voor meer info.

Collectieve infosessie bij SYNTRA

In groep wordt het verloop van het traject verduidelijkt, je krijgt een overzicht van de verschillende stappen en de mogelijkheden van de menukaart Maak werk van je zaak. Indien je interesse hebt om in het traject te stappen maak je een afspraak voor een individueel intakegesprek of word je doorverwezen naar een Starterslabo.

Individueel intakegesprek

In dit persoonlijk gesprek bespreek je jouw eigen plan met een startersadviseur van SYNTRA. Je ondernemersidee wordt verder besproken en beoordeeld. Indien dit positief is, kan je starten met de oriënteringsfase.

Oriënteringsfase

In deze fase van maximum 6 maanden zorg je dat je beschikt over het attest bedrijfsbeheer en een goed uitgewerkt, haalbaar businessplan. Je kan hiervoor gebruiken maken van de menukaart Maak werk van je zaak. Hiervoor heb je een opleidingsbudget ter beschikking. Verder wordt er aandacht gespendeerd aan je persoonlijk ontwikkelingsplan zodat je je ondernemerscompetenties kan bijschaven.

Begeleidingsfase

In de laatste fase doe je de eigenlijke voorbereiding van de opstart van je zaak. Je krijgt nog veel nuttige tips en tricks mee. Ook hier kan je gebruik maken van de menukaart Maak werk van je zaak en je opleidingsbudget.  Deze fase van maximum 6 maanden bereidt je voor op de aanvraag van je ondernemersnummer en dus de start van je eigen zaak.

Overtuigd? Neem contact met
 

Cara Van den Cloot is adviseur van het maak-werk-van-je-zaak project.
Je kan haar bereiken via 0494 90 47 88
of cara.vandencloot@syntra-ab.be.

 

Eline De Smedt is adviseur van het maak-werk-van-je-zaak project. 
Je kan haar bereiken via 0492 97 48 66

of eline.desmedt@syntra-ab.be.

 

Valerie Robberechts is adviseur van het maak-werk-van-je-zaak project. 
Je kan haar bereiken via 0492 23 88 32
of valerie.robberechts@syntra-ab.be.

Chris verwezenlijkt haar droom

Haar droom? Op eigen benen staan als communicatiepartner voor organisaties die aan verbondenheid en hun maatschappelijk draagvlak willen werken. Een droom die nu binnen handbereik ligt want dankzij "Maak werk van je zaak" lanceerde ze onlangs een website om haar bedrijf Cupico in de markt te zetten. Cupico (we denken uiteraard spontaan aan Cupido), heeft een hart voor mensen en voor communicatie. 

Chris maakt dankbaar gebruik van haar jarenlange ervaring in de communicatiesector om op zelfstandige basis communicatieadvies te geven aan bedrijven. Of zoals ze het zelf verwoordt: "Cupico benadert communicatie vanuit verbondenheid". We wensen Chris veel succes met haar bedrijf.  

www.cupico.be

In samenwerking met