Duur en data
  • 1 jaar
  • Eerstvolgende startdatum: 07/01/2019
Locatie
  • Campus Leuven
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

Over de cursus

Opgelet: voor deze inschrijving dien je in te schrijven vóór 28/12/2018

Als ambachtelijke ijsbereider zet je grond- en hulpstoffen (zoals suikers, melk, water) om via een warme bereiding naar diverse soorten van consumptie-ijs maar ook verschillende mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs.

Het basisproduct dat je als ijsbereider maakt, wordt meteen als schepijs aangeboden, soms voorverpakt of verwerkt in mooi gedecoreerde ijstaarten en andere ijscreaties.

De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs moet gebeuren op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Voor, tijdens en na de bereiding hou je steevast rekening met hygiëne, veiligheid en de bewaartechnieken voor het product. Kortom: je streeft ernaar om een product te creëren dat qua smaak, ingrediënten en uitzicht je klanten gelukkig maakt en de concurrentie wakker schud.

Als ijsbereider kan je aan de slag in een bestaande zaak, maar deze opleiding is ook de aanloop naar de start en beheer van jouw eigen ijssalon waarin je al of niet met personeel werkt.

Deze opleiding is zeker een aanrader als je reeds beschikt over het getuigschrift van brood- en banketbakker, ambachtelijk chocoladebewerker of restauranthouder.

Nog meer in de ban van patisserie en andere lekkere dingen? ontdek ook onze versnelde opleiding brood-en banketbakker (1 jaar)

 

 

Programma

Module 1: Basis ijsbereidingen (12 sessies)

  • Inleiding
  • Materiaal
  • Hygiëne en veiligheid
  • Productkennis
  • Geturbineerde ijsbereidingen
  • Basis afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 2: IJsspecialiteiten (20 sessies)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • IJstaarten en beslagen
  • IIscoupes en borden
  • IJsdranken en -pralines
  • IJssoufflés
  • Afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 3: Toegepaste bedrijfsvoering (6 sessies)

  • Visie en strategie van de onderneming
  • Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening
  • Wetgeving en administratie
  • Hygiëne- en allergenenbeleid
  • Eindwerkbegeleiding
  • Moduleproef

Eindproef (1 sessie) 

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die, hetzij als zelfstandige, hetzij als werknemer, in deze sector aan de slag wil. De opleiding is echt nodig voor wie dit beroep op kwaliteitsvolle wijze wil uitoefenen.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient een medisch geschiktheidsattest voor te leggen, opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts, dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren.

Extra info

De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van klein materiaal en kledij. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar. Richtprijs: € 120.

Miek Paulus
Ket Baker

Syntra-bakker ‘down under’

Locatie & lesdata

Eerste jaar Start Einde Duur
maandag 19:00 22:20 1 jaar
woensdag 19:00 22:20 8 sessies

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Prijs

Excl Incl
Inschrijvingsgeld voor deze opleiding (1ste jaar) €462.81 €560.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€323.97 €277.69

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

  • Campus Leuven
€635.00 €524.79
€121.00 €100.00