Duur en eerstvolgende startdatum
  • 1 jaar
  • 11/09/2018
Locatie
  • Campus Leuven
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

Over de cursus

Als ambachtelijke ijsbereider zet je grond- en hulpstoffen (zoals suikers, melk, water) om via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs.

Het basisproduct dat de ijsbereider maakt, wordt al dan niet voorverpakt en al dan niet gedecoreerd.

De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Voor, tijdens en na de bereiding houd je rekening met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Een ijsbereider beheert zijn eigen zaak en werkt al dan niet met personeel.

Deze opleiding is zeker een aanrader voor personen die reeds beschikken over het getuigschrift van brood- en banketbakker, ambachtelijk chocoladebewerker of restauranthouder.

Voor deze opleiding kan je inschrijven tot en met 5 september. 

 

Programma

Module 1: Basis ijsbereidingen (12 sessies)

  • Inleiding
  • Materiaal
  • Hygiëne en veiligheid
  • Productkennis
  • Geturbineerde ijsbereidingen
  • Basis afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 2: IJsspecialiteiten (20 sessies)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • IJstaarten en beslagen
  • IIscoupes en borden
  • IJsdranken en -pralines
  • IJssoufflés
  • Afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 3: Toegepaste bedrijfsvoering (6 sessies)

  • Visie en strategie van de onderneming
  • Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening
  • Wetgeving en administratie
  • Hygiëne- en allergenenbeleid
  • Eindwerkbegeleiding
  • Moduleproef

Eindproef (1 sessie) 

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die, hetzij als zelfstandige, hetzij als werknemer, in deze sector werkzaam wenst te zijn. De opleiding is echt nodig voor wie dit beroep op kwaliteitsvolle wijze wil uitoefenen.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient een medisch geschiktheidsattest voor te leggen, opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts, dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren.

Extra info

De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van klein materiaal en kledij. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar. Richtprijs: € 120.

Miek Paulus
Ket Baker

Syntra-bakker ‘down under’

Locatie & startdata

Campus Leuven

11/09/2018

Eerste jaar Start Einde Duur
dinsdag 19:00 22:20 1 jaar
woensdag 19:00 22:20 9 sessies

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Campus Leuven

13/09/2018

Eerste jaar Start Einde Duur
donderdag 19:00 22:20 1 jaar
woensdag 19:00 22:20 7 sessies

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Prijs

Excl Incl
Inschrijvingsgeld voor deze opleiding (1ste jaar) €462.81 €560.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€323.97 €277.69

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€1365.00 €1128.10
€121.00 €100.00